EN

رئیس اتاق کرمان: مدت زمان صدور کارت بازرگانی کاهش می یابد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان از کاهش مدت زمان صدور کارت بازرگانی برای تسهیل در امور تجاری فعالان اقتصادی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده در نشست مشترک روسای اتاق های سه گانه و مسئول دبیرخانه هماهنگی اتاق های بازرگانی، اصناف و تعاون کرمان افزود: برای تحقق این مهم سه مشکل وجود داشت که دو مشکل آن با آنلاین شدن استعلام دارایی و برخط شدن سامانه بیمه تامین اجتماعی تا حدودی برطرف شده است. وی ادامه داد: تنها مشکل باقی مانده عدم امکان چاپ کارت بازرگانی در زمان کوتاه است زیرا باید اطلاعات افراد جمع آوری و برای چاپ کارت به تهران ارسال شود که همین مسئله باعث طولانی شدن مدت زمان صدور کارت شده است.

طبیب زاده اظهار کرد: پیشنهاداتی مانند خرید دستگاه چاپ کارت برای استقرار آن در اتاق کرمان و یا هر شیوه دیگری که بتوان کارت را سریعتر چاپ کرد، داده شده که امیدوارم بزودی در این رابطه تصمیمات خوبی اخذ شود. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه استراتژی اتاق برای پنج سال آینده با تشکیل تیم کارشناسی، جذب مشاور و انجام اقدامات لازم در حال تدوین است، گفت: باید مسائل اقتصادی استان اولویت بندی و اطلاعات لازم برای بهبود محیط کسب و کار مناسب در استان جمع آوری شود. وی خاطرنشان کرد: مدل کسب و کار مناسب در اتاق کرمان به عنوان پایلوت در کشور طراحی شده که شاخص های مربوط به آن در حال احصا است و در آستانه ارائه مدل پایش عام برای اتاق های تعاون، اصناف و بازرگانی هستیم.

طبیب زاده بیان کرد: همچنین با مطالعه بر روی مدل سرمایه گذاری در کشورهای مالزی، عمان، کویت، تایلند و همچنین شهر تبریز، در حال طراحی مدل سرمایه گذاری برای استان کرمان هستیم تا بتوان به فرآیند مشخصی در سرمایه گذاری دست یافت. رئیس اتاق کرمان در بخش دیگری تصریح کرد: برای حمایت حقوقی از فعالان اقتصادی استان، مرکز داوری اتاق کرمان را با حضور یک قاضی با تجربه و بازنشسته فعال‌تر خواهیم کرد و همچنین برای دریافت مجوز تشکیل شورای حل اختلاف فعالان اقتصادی در اتاق کرمان تلاش می کنیم تا بسیاری از مسائل قبل از رسیدن به دادگاه حل شود.

وی افزود: کمیته حمایت قضایی از فعالان اقتصادی در دادگستری کرمان تشکیل شده که درخواست انتقال دبیرخانه این کمیته به اتاق کرمان را داریم و همچنین برای بهبود شرایط  قضایی و حقوقی فعالان اقتصادی، نشست هایی با مسئولان مربوطه در نظر گرفته شده است. وی در بخش دیگری، تلاش برای اخذ ویزا در سریع ترین زمان ممکن توسط فعالان اقتصادی را یکی از اقدامات مهم عنوان کرد و گفت: می‌توان با برگزاری نشست‌هایی با سفرای کشورهای مهم و کنسولگرهای آنها تفاهم نامه هایی را برای صدور ویزا در کوتاه‌ترین زمان امضا کرد و همچنین صدور ویزا برای میهمانان خارجی نیز سریعتر انجام شود.

طبیب زاده خاطرنشان کرد: همه صنوف از مشکلات مربوط به بیمه تامین اجتماعی و مالیات رنج می برند و ناراضی هستند که البته اتاق ها نمایندگانی در شوراهای مربوطه دارند اما ممکن است نتوانند مدافع بخش خصوصی باشند و در این زمینه آموزش تعدادی از دانش آموختگان رشته های حسابداری و مالیات و معرفی آنها به عنوان نمایندگان بخش خصوصی در شوراها پیشنهادی است که می تواند بررسی شود.

رئیس اتاق کرمان در ادامه بر ترغیب و تشویق مردم و واحدهای صنفی برای خرید کالاها و محصولات تولیدی استان تاکید کرد و گفت: اگر اصناف مبلغ خوبی برای تولیدات استان باشند کمک بسیاری به افزایش مصرف داخلی و توسعه بازار خواهد کرد. وی افزود: اجرای پروژه های عمرانی در شهر کرمان به ویژه مرکز شهر مشکلات و زیان های بسیاری را برای برخی واحدهای صنفی ایجاد کرده که این ضررها باید جبران شود که اتاق کرمان در اولین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان این مسئله را مطرح خواهد کرد.

طبیب زاده، یکی از اقدامات مدنظر اتاق کرمان را راه اندازی تشکل های تخصصی و حرفه‌ای عنوان و بیان کرد: برای حمایت از این تشکل‌ها، راه‌اندازی صندوقی برای ارائه تسهیلات به آنها پیشنهاد شده تا بتوانند سریعتر کار خود را پیش ببرند و به استقلال مالی برسند. وی فرهنگ سازی و ارائه آموزش های لازم برای افزایش بهره‌وری و مصرف بهینه از انرژی و نعمت های خدادادی در استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: قیمت آب، برق و گاز در ایران بسیار ارزان است و در صورتی که هزینه واقعی آنها محاسبه شود مبلغ زیادی را شامل می شود.

مسئول دبیرخانه هماهنگی اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اصناف و تعاون استان کرمان نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه در واحدهای تولیدی و اصناف به بسیاری از مسائل اصلی فکر نشده است، گفت: اتاق بازرگانی کرمان اقدامات کارشناسی بسیاری انجام داده که بهتر است برای جلوگیری از دوباره کاری، مصوبات کمیسیون ها و شوراهای گفت و گو در اختیار دبیرخانه هماهنگی اتاق های سه گانه قرار گیرد تا جمع بندی و از آنها به بهترین شکل بهره برداری شود. ذبیح الله کرمی، اظهار کرد: برنامه استراتژیک برای هر سه اتاق باید نوشته و سهم هر اتاق در آن مشخص شود تا به دستور کار مشخصی رسید.  

گفتنی است در این نشست مشکلات اتاق تعاون کرمان مطرح و برای رفع آنها پیشنهاداتی داده شد.