EN

استاندار کرمان: اقدامات بزرگ و مستمری توسط اتاق بازرگانی در حال انجام است

استاندار کرمان گفت: اقدامات بزرگ و مستمری در منطقه دو اقتصاد مقاومتی توسط اتاق بازرگانی به عنوان معین این منطقه در حال انجام است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، علیرضا رزم حسینی که در نشست مشترک گام دوم مثلث توسعه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی شهرستان عنبرآباد سخن می‌گفت، ادامه داد: اتاق سرمایه گذاران را برای حضور در منطقه دو دعوت کرده که ایشان حضور یافته‌اند، اما مردم نیز باید با تاسیس صندوق های خرد روستایی به اقتصاد منطقه کمک کنند. وی تصریح کرد: پارلمان بخش خصوصی و معین منطقه دو، برای رونق اقتصادی این منطقه به کمک دولت آمده اما موفقیت بیشتر زمانی حاصل می شود که مردم به اقتصاد اعتماد کنند که این اعتماد توسط پیشران ها که همان 15 موسسه در مناطق مختلف استان هستند، شکل می گیرد. وی با اشاره به اینکه در منطقه دو تغییر نگرش نسبت به گذشته به وجود آمده است، گفت: نگاه مدیران در مورد توسعه و سرمایه گذاری تغییر کرده و در حوزه توانمندسازی ها تحول اتفاق افتاده است.

همچنین رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: کارخانه فروآلیاژ پرمنگنز شهاب شرق عنبرآباد، پس از دو سال معطلی، در هفته وحدت به بهره برداری می رسد. سیدمهدی طبیب زاده، اظهار داشت: در حال حاضر برای راه‌اندازی این کارخانه پنج مگاوات برق از شرکت توزیع برق جنوب استان خریداری شده اما این کارخانه به بیش از شش مگاوات برق نیاز دارد که راه‌کارهای رفع این مشکل در حال بررسی است.

وی، از تکمیل ناحیه یک شهرک صنعتی شهرستان عنبرآباد خبر داد و افزود: طرح توسعه 20 هکتاری شهرک صنعتی این شهرستان در دستور کار قرار گرفته و منتظر دریافت مجوز از سازمان محیط زیست استان است، رییس اتاق کرمان، ادامه داد: نخستین اقساط وام پروژه نیلی صنعت پس از گذراندن شرایط رکود و خریداری تجهیزات، آزاد شد که فاز نخست این کارخانه تا پایان امسال به بهره برداری می رسد و امکان صادرات محصولات این کارخانه وجود دارد. طبیب زاده، اظهار کرد: طی روزهای آینده عملیات اجرای طرح پذیرش250 هزار تن سیب زمینی در مجاورت پروژه نیلی صنعت در شهرک صنعتی عنبرآباد آغاز می شود.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به همکاری خوب مسئولان مرتبط با حمل و نقل محصولات در منطقه، ادامه داد:  برای بازاریابی و صادرات محصولات جنوب استان به کشورهای پاکستان، عراق و روسیه برنامه ریزی شده است. طبیب زاده، با تاکید بر اینکه مجموعه زنجیره‌ای توزیع میوه در داغستان روسیه مشخص شده است، گفت: باید در کنار اداره گمرک، استقرار اداره استاندارد در شهرستان جیرفت پیگیری شود. وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری شهرستان عنبرآباد نیز افزود: طی سه ماه اخیر دو تور گردشگری در عنبرآباد حضور یافته و بزودی نیز 30 نفر از تورلیدرهای کشور به این شهرستان سفر خواهند کرد.

اما رئیس اتاق کرمان در ادامه برنامه‌های سفر به جنوب استان، نشستی با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان برگزار و مشکلات حمل و نقل محصولات کشاورزی این منطقه در فصل توزیع بار  را بررسی و پیشنهاداتی برای حل آنها ارائه کرد. طبیب زاده، در این نشست هدف اتاق در منطقه دو اقتصاد مقاومتی (شهرستان های جیرفت و عنبرآباد) را ساماندهی بازار محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات این بخش مربوط به حمل و نقل محصولات است که عنوان می شود در زمان پیک برداشت محصول، کمبود کامیون وجود دارد و کشاورزان مجبورند درخواست ارسال کامیون از شهرستان های اطراف را با دو تا سه برابر هزینه واقعی حمل محصولات داشته باشند.

وی افزود: باید برنامه ریزی های لازم برای ساماندهی حمل و نقل منطقه در کوتاه مدت و بلند مدت انجام شود تا بار مردم بر روی زمین نماند و محصولات به موقع و به شیوه صحیح به مقصد ارسال شوند. وی با اشاره به اینکه اتاق کرمان پیشران‌های اقتصادی را انتخاب و اولویت‌بندی کرده است، تصریح کرد: حمل و نقل یکی از این پیشران‌هاست زیرا همه بخش های آن از جمله هوایی، ریلی، جاده‌ای، برون و درون شهری می تواند نقش اساسی در اقتصاد استان داشته باشد. طبیب زاده اظهار کرد: برای انجام کار علمی و اصولی در این رابطه، مذاکراتی با یکی از پژوهشکده های دانشگاه صنعتی شریف انجام شده و به دنبال تدوین مدلی برای حمل و نقل استان هستیم.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه حمل و نقل به یک سرمایه گذاری بلند مدت نیاز دارد، تصریح کرد: اما برای محصولات کشاورزی امسال، باید با مدیریت مقطعی و مدیریت بحران، کنترل کار را در دست گرفت که اتاق این مسئله را در مقطع فعلی لازم و ضروری می داند. وی افزود: طرح جامع حمل و نقل منطقه را با در نظر گرفتن مسائل امنیتی، جوسازی ها و تنظیم بازار تهیه می کنیم.

در ادامه نیز مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان با اشاره به اینکه به اداره های زیر مجموعه این اداره کل، بررسی میدانی مسائل را ابلاغ کرده‌ایم، گفت: یک ماه قبل، از سازمان جهاد کشاورزی جنوب درخواست کردیم سطح زیر کشت، نوع محصول و تناژ تمامی محصولات منطقه را اعلام کند. احسان عراقی زاده، افزود: این آمار و اطلاعات به تازگی اعلام شده و در حال برنامه ریزی علمی و اصولی بر روی محصولات هستیم.

وی با اینکه بر اساس نوع محصول و میزان آن، نوع خودرو حمل آن مشخص می شود، اظهار کرد: کمبود کامیون در فصل برداشت وجود ندارد اما مسائل امنیتی، جوسازی ها و برخی ناهماهنگی ها موجب مشکلات حمل و نقل در منطقه می شود. عراقی‌زاده، ادامه داد: نامناسب بودن پایانه جیرفت و نداشتن امکاناتی مانند رستوران، سرویس بهداشتی و خوابگاه باعث می شود رانندگان از سفر به این منطقه استقبال نکنند که بهتر است برای حل این موضوع سرمایه‌گذاران را برای راه‌اندازی مراکز خدماتی در منطقه و سرمایه گذاری در پایانه تشویق کرد.

رئیس اتاق کرمان در ادامه این سفر از کارخانه در حال احداث فروآلیاژ عنبرآباد و میدان میوه و تره بار عنبرآباد بازدید کرد و همچنین نشستی را با برخی از فعالان اقتصادی این منطقه در دفتر اتاق کرمان در جنوب استان برگزار کرد.