EN

نشست هم اندیشی توسعه صنعت برق استان کرمان برگزار شد

نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای توسعه صنعت برق استان کرمان و کمک به رفع موانع موجود در این مسیر با حضور رئیس اتاق کرمان، مديركل دفتر امور تحقيقات برق شركت توانير، رئیس پژوهشگاه نیرو، معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت، معاون سازمان انرژی های نو ایران(سانا) و جمعی دیگر از فعالان این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: به نظر می رسد دولت توان سرمایه‌گذاری لازم برای تامین برق کشور را ندارد و در این حوزه بایستی بخش خصوصی وارد شود. سیدمهدی طبیب‌زاده، با اشاره به اینکه باید شرایط را برای فعالیت هر چه بیشتر و بهتر بخش خصوصی در این حوزه فراهم کرد، افزود: هدف بخش خصوصی، اقتصادی کردن فعالیت‌ها است و به همین دلیل حضور فعالان این بخش در سرمایه گذاری برق ضروری است. وی با بیان اینکه در صنعت برق رقابت وجود ندارد، اظهار کرد: وزارت نیرو ثروت ملی را به برق تبدیل می‌کند و با فروش ارزان آن به مردم، اتلاف انرژی بسیاری صورت می گیرد که این شرایط باعث عدم پویایی صنعت و فعالیت بخش خصوصی می شود.

طبیب زاده، با تاکید بر اینکه باید اقداماتی را برای جلب بخش خصوصی و سرمایه گذاری در صنعت برق انجام داد، گفت: قوانین سختگیرانه و متناقض، انحصار دولتی شبکه برق، عدم اعتماد به خرید برق از بخش خصوصی و سایر موانع دولتی، موجب دلسردی و کاهش حضور فعالان اقتصادی در این حوزه می شود. رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: شرکت توانیر هنگام عقد قرارداد پیش فروش برق، سختگیری های بسیاری انجام می دهد اما بعد از اینکه سرمایه‌گذار با پشت سر گذاشتن مراحل بسیار سخت، برق تولید می‌کند، توانیر برق تولیدی را می‌فروشد اما هزینه بخش خصوصی را نمی دهد، و این در حالی است که بانک ها سود تسهیلاتی اعطایی به سرمایه گذار و جریمه دیرکرد آن را دریافت می کنند.

وی در رابطه با انرژی‌های نو، خاطرنشان کرد: در سال 94 امتیازات خوب و قیمت‌های جذابی برای سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی های نو عنوان شد و همین مسئله دلیل استقبال سرمایه گذاران از راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در برخی مناطق مانند استان کرمان بود. طبیب‌زاده، بیان کرد: اما وزارت نیرو هر سال شرایط تضمینی خرید انرژی را تغییر می دهد و همین مسئله انگیزه سرمایه‌گذاران را کم می‌کند.

رئیس اتاق کرمان افزود: با وجود حضور گروه‌های مختلف سرمایه‌گذار و جدیت استان برای سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی های نو، تاکنون فقط 45 کیلووات انرژی خورشیدی توسط بخش خصوصی در استان ایجاد شده که باید به رفع موانع در این حوزه کمک کرد.

در ادامه رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان با اشاره به توسعه صنعت استان در سه تا چهار سال آینده گفت: با این وجود، تولید سه هزار مگاوات برق جدید نیاز است و سرمایه‌گذاری در این حوزه ضروری به نظر می رسد. مسعود رشیدی‌نژاد، خاطرنشان کرد: کرمان ظرفیت فوق العاده‌ای در انرژی خورشیدی دارد اما تاکنون اتفاق خاصی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه نیفتاده است. وی ادامه داد: اتاق کرمان با توجه به رسالت خود برای کمک به توسعه استان، به بخش انرژی های خورشیدی ورود کرده و سعی دارد با همفکری و همدلی و استفاده از دانش و تجربه، راهکار و دیدگاه‌های دانشگاهیان و مسئولان مربوطه در این حوزه، به توسعه صنعت برق در استان کمک کند.

در ادامه این نشست، رئیس پژوهشگاه نیرو با تاکید بر پرداختن به بحث انرژی‌های نو در ایران، گفت: باید تلاش شود تا شرکت‌های ایرانی در ساخت تجهیزات، نصب و بهره برداری نیروگاه‌های انرژی های تجدید پذیر توانمند شوند. محمدصادق قاضی زاده، افزود: بخش خصوصی باید در زمینه تولید برق ورود کند تا بتوان هدر رفتن انرژی را کاهش داد و راندمان را بالا برد. وی ادامه داد: حل بحران در صنعت برق هیچ راهی به جز آزادسازی ندارد و باید از بخش خصوصی حمایت شود.

گفتنی است در این نشست بحث و تبادل نظر در رابطه با چگونگی استفاده بهتر از انرژی خورشیدی در استان کرمان انجام شد.