رئیس اتاق کرمان از اعلام آمادگی این مجموعه برای کمک به توانمندسازی افراد نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در نشست تعامل و هم اندیشی مدیران کمیته امداد با برخی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، گفت: فعالان اقتصادی همواره در کنار کسب و کار خود به مسئولیتهای اجتماعی نیز اعتقاد خاص داشته و در انجام کارهای خیر پیشقدم بودهاند. وی ادامه داد: اما به دلیل عدم سازماندهی مناسب این گونه اقدامات، ممکن است در برخی موارد کارهای خیر همپوشانی داشته که باید برای رفع این مشکل برنامهریزی و از یکی از کشورهای موفق در این زمینه مثل کانادا الگوبرداری کنیم.
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه این مجموعه و اعضای آن در برنامهها و اقدامات اکثر تشکلهای خیریه از جمله انجمن نابینایان، معلولان ذهنی، جامعه نیکوکاری ابرار، بنیاد پیوند اعضای نفیس، خیرین سلامت و… حضور پررنگی داشتهاند، افزود: اما مجموعه این اقدامات نتوانسته است آنگونه که باید به توانخواهان جامعه کمک کند. طبیبزاده، به اوضاع اقتصادی نه چندان مطلوب جامعه اشاره کرد و گفت: اگر درآمد سرانه استان افزایش یابد میتوانیم فقر را از چهره استان بزداییم که این مهم مستلزم کمک به کارآفرینان و ایجاد شغل است. وی پیشنهاد کرد: مثلا در این راستا میتوان کارگاههای زیر 5 نفر کارگر را از قانون بیمه تامین اجتماعی معاف کرد.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: در جامعه ما دو گروه نیازمند وجود دارد که یک گروه مانند افراد مسن، معلول و… باید کمکهای مردمی را دریافت کنند اما گروه دیگر افرادی هستند که توانمند نیستند، اما متاسفانه این گروه را نیازمند کردهایم و باید این دو گروه از یکدیگر تفکیک شوند. عباس جبالبارزی، با اشاره به اینکه برخی افراد تحت پوشش کمیته امداد هیچ مهارتی ندارند، افزود: پیشنهاد می شود ضمن توافق با اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان این افراد شناسایی و در این مرکز آموزش ببینند تا توانمند شوند. وی ادامه داد: امکان فراهم شدن فرصت اشتغال برای افراد دارای مهارت، 50 درصد بیشتر است.
جبالبارزی، در بخش دیگری با اشاره به قانون معافیت از پرداخت حق بیمه کارفرمایان خاطرنشان کرد: کارفرمایان مشمول این قانون که حداکثر پنج نفر کارگر دارند از پرداخت کل حق بیمه سهم کارفرما معاف و پرداخت این رقم به عهده دولت است و بیشتر از این تعداد را کارفرما پرداخت می کند اما تامین اجتماعی کم کم این حلقه را تنگ تر و رشته ها را محدود کرد. وی اظهار کرد: پیشنهاد می کنیم این قانون احیا شود و پنج نفر کارگر مشمول این قانون را از افراد تحت پوشش کمیته امداد معرفی کنند.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان تصریح کرد: در استان کرمان، هزار و 600 واحد صنعتی وجود دارد که اگر نیمی از آنها پنج نفر از کمیته امداد را مشغول کار کنند، هم اشتغال بیشتری در این حوزه انجام می شود و هم به سود واحدهای صنعتی خواهد بود. جبالبارزی، با اشاره به پتانسیل بالای استان در بحث انرژی های خورشیدی، گفت: کمیته امداد می تواند در زمینه ایجاد نیروگاه های کوچک خورشیدی با سرمایه گذاران شریک شود و مدیریت را به بخش خصوصی بدهد و نیروی انسانی مورد نیاز اجرای این پروژه ها نیز از افراد تحت پوشش کمیته امداد تامین شود.
وی عدالت اجتماعی را توزیع فرصت برابر عنوان کرد و افزود: در ماده 132 قانون مالیات های مستقیم، سرمایهگذاری در مناطق محروم مشمول 11 سال معافیت مالیاتی می شود که باید با جذاب کردن این معافیت ها، سرمایه گذار ترجیح دهد در مناطق محروم سرمایه گذاری کند که تحقق این مهم نیاز به مصوبه دولت دارد. جبالبارزی تصریح کرد: نرخ بهره بانکی، فضای کسب و کار و همه شرایط برای کار در منطقه محرومی مثل قلعهگنج و تهران یکسان است که دولت می تواند با رعایت عدالت اجتماعی، شرایطی را به وجود آورد که سرمایه گذاران به حضور در مناطق محروم علاقمند شوند.
در ادامه این نشست معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: یکی از برنامههای کمیته امداد افزایش مشارکت اجتماعی دهکهای بالای اقتصادی در محرومیتزدایی است. علی محمد ذالفقاری خاطرنشان کرد: خیران، همکاران غیرسازمانی امداد در مسیر محرومیتزدایی هستند و مشتریان طلایی سازمانهای حمایتی محسوب میشوند. وی افزود: خیر حق دارد تا مسیر مصرف کمکهای اهدایی خود را بداند و نتایج حاصل از خیراندیشی خود را لمس کند و کمیته امداد وظیفه دارد با شفافسازی فرآیندهای اجرایی، نتایج حاصل از مشارکت خیر در خدمترسانی را به وی گزارش دهد.
ذالفقاری، افزود: کاهش فقر در گرو داشتن سرمایه و منابع است که سهم مردم در برطرف کردن فقر مددجویی در حال حاضر 25 درصد هزینه کل اعتبارات است و مابقی آن از سوی دولت تامین میشود. وی اظهار کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال جاری 900 میلیارد تومان درآمد نقدی، کالایی و خدمات داشته که این میزان جوابگوی همه مشکلات فقر نیست.
وی با اشاره به راهاندازی خیریههای متعدد در اصناف و پراکندگی آنها بیان کرد: مخالفتی با ایجاد خیریهها نداریم، اما باید بتوان این ظرفیتها را تجمیع و برای خدمت به فقرا هماهنگ کرد. ذوالفقاری، متفرق عمل کردن کار خیریهها را به نوعی هرز رفتن بعضی منابع خیر دانست و ادامه داد: قصد ما این است که با هماهنگی به عمل آمده نذورات به مستمندان و فقرای واقعی جامعه برسد. معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با تاکید بر نقش مردم در افزایش رفاه اجتماعی فقرا گفت: هر چند دولت به بخشی از وظایف خود در حوزه محرومیتزدایی عمل کرده اما برای زدودن فقر اعتبارات بیشتری لازم است و کمیته امداد در حال حاضر امکانات پاسخگویی به همه نیاز نیازمندان را ندارد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان در ادامه این نشست با اشاره به اینکه در استان کرمان با وجود استعدادها و ظرفیت های بسیار خوب اقتصادی، حدود 100 هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: دیدگاه کمیته امداد کمک به استقلال این خانواده هاست که مستمری اندک پاسخگوی نیاز آنها نیست. یحیی صادقی، افزود: در سال 94 حدود 90 میلیارد تومان از محل تسهیلات قرض الحسنه بانک ها و منابع داخلی کمیته امداد برای ایجاد اشتغال هزینه شده است. وی خاطرنشان کرد: کمیته امداد در نظر دارد نیروگاههای کوچک 5 کیلوواتی انرژی خورشیدی را که هزینه نصب هر یک از آنها 25 میلیون تومان است برای خانواده های کم درآمد و ناتوان نصب کند و بر اساس قراردادی تضمینی برق تولیدی این نیروگاهها تا 20 سال توسط شرکت توزیع برق خریداری خواهد شد و خانواده های نیازمند ظرف چهار سال اقساط مربوط به نصب و راه اندازی این نیروگاهای کوچک را بر می گردانند.
صادقی، بیان کرد: در بخش دیگر در راستای ایجاد اشتغال و سیاست های تشویقی برای کارفرمایان، کمیته امداد برای کارفرمایانی که خانواده های تحت پوشش کمیته امداد را به کار بگیرند تا دو سال از پرداخت بیمه معاف هستند و کمیته امداد بیمه آن شخص را پرداخت می کند.