رئیس اتاق کرمان در نشست هماهنگی و بررسی تشکیل انجمن شرکت های دانش بنیان، گفت: تعمیم فعالیت های دانش بنیان در فعالیت های اقتصادی و توسعه تشکل ها، دو اولویت مهم اتاق کرمان در سال 96 خواهد بود که به طور رسمی به اتاق ایران نیز اعلام شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در این نشست که با حضور جمعی از نمایندگان شرکت های دانش بنیان همراه بود، با اشاره به اینکه اجرای روند عادی و تکیه بر منابع کلیشه ای، نتوانسته نقش چندان موثری در توسعه استان داشته باشد، افزود: باید ظرفیت عظیم نخبگان و شرکت های دانش بنیان را برای توسعه استان به کار گیریم تا به ثروت آفرینی و ایجاد ارزش افزوده منجر شود. وی نهادسازی را از برنامه های اتاق کرمان دانست و بیان کرد: برنامه ریزی شده تا در سال آینده حدود 10 انجمن مربوط به فعالیت های مختلف در اتاق شکل گیرد که یکی از انجمن هایی که نسبت به تشکیل و فعالیت آن امیدوار هستیم انجمن شرکت های دانش بنیان است.
طبیب زاده، خاطرنشان کرد: انجمنی می تواند موفق عمل کند که خودجوش و برآمده از اراده مجموعه اعضای فعال آن رشته باشد زیرا انجمن هایی که دولت یا اتاق آنها را بسازند راه به جایی نخواهند برد. رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: اتاق همه نوع همکاری، همراهی، ابراز علاقه، پشتیبانی و حرکتی را برای تشکیل انجمن ها خواهد داشت اما فعالیت اصلی باید توسط اعضای انجمن ها انجام شود و در ادامه برنامه های تشکیل انجمن تدوین و اهدافی برای آن در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه مطالبه گری، هم افزایی و پیگیری در بین اعضا می تواند این انجمن را در استان و کشور به یک الگوی مناسب تبدیل کند، گفت: پس از تشکیل این انجمن باید نقشه راه تهیه شود. طبیب زاده، ایجاد ارزش افزوده در محصولات صنعتی را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: امکانات بسیار خوبی در معاونت فناوری ریاست جمهوری برای شرکت های دانش بنیان وجود دارد و سه هزار میلیارد تومان از بودجه دولت در صندوق نوآوری و شکوفایی قرار دارد که البته کرمان تاکنون از این امکانات استفاده نکرده است.
وی ادامه داد: چهره صنعت استان پیشرفته نیست و باید این چهره را تغییر داد که پرداختن به فعالیت های دانش بنیان یکی از فعالیت های ضروری و اساسی در این زمینه است. رئیس اتاق کرمان تاکید کرد: فعالیت های دانش بنیان در یک جایی باید از روی کاغذ بیرون بیاید و عملیاتی شود، اتاق در این زمینه عملگراست و علاقمند به کمک است.
تاکید بر شناسایی موانع و مشکلات توسط انجمن ها
در ادامه رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان گفت: در قانون بهبود محیط کسب و کار یکی از وظایف اتاق ها کمک به ایجاد تشکل ها و انجمن هاست و پیش بینی می شود که اتاق ها در آینده به سمت تشکل محوری پیش روند. عباس جبالبارزی افزود: در بسیاری از انجمن های تشکیل شده در سطح کشور، مشکل روزمرگی وجود دارد و در واقع تشکل نتوانسته از منافع صنفی خود دفاع کند.
وی ادامه داد: در تشکل ها باید همه افرادی که به کار گروهی اعتقاد دارند عضو شوند تا با مشارکت یکدیگر و وقت گذاشتن برای پیشبرد اهداف انجمن، بتوانند به نتایج مطلوب برسند. جبالبارزی خاطرنشان کرد: یکی از فعالیت های مهمی که انجمن ها و تشکل ها باید انجام دهند شناسایی موانع و مشکلات در بخش های مختلف است تا بر این اساس، نیازها احصا و پیشنهادات لازم به افراد تصمیم گیر و قانونگذار ارائه شود.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان، بیان کرد: باید به صاحبان شرکت های دانش بنیانی که واقعا به دنبال خلق ارزش افزوده هستند، توجه ویژه شود و ارزش و اعتباری خاص برای او قائل باشند. وی اظهار کرد: در کرمان با دارابودن پتانسیل علمی و ظرفیت دانشگاهی خوب، در زمینه چانه زنی برای راه اندازی موسسات دانش بنیان عقب هستیم و نتوانسته ایم از امکانات و بودجه کشور در زمینه دانش بنیان استفاده کنیم.
اهداف بلندپروازانه نباشد
در ادامه رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان گفت: پیش از تشکیل انجمن و انجام اقدامات لازم در این خصوص، باید این مسئله بسیار مهم که اهداف مدنظر بلندپروازانه نباشد، مورد توجه جدی قرار گیرد. مسعود رشیدی نژاد، افزود: باید ساختار اولیه تشکیل این انجمن به گونه ای باشد که به آن اعتقاد و از آن حمایت شود و همچنین مطالبه گری به صورت گروهی وجود داشته باشد.
وی اظهار کرد: بی تفاوتی عارضه ای است که گریبانگیر بعضی انجمن ها شده که باید برای جلوگیری از این اتفاق ناخوشایند برنامه ریزی شود. گفتنی است در این نشست تعدادی از نمایندگان شرکت های دانش بنیان به ارائه نظرات و پیشنهادات خود برای تشکیل انجمن مربوطه پرداختند.