EN

کنسرسیوم پیمانکاران و مشاوران استان کرمان تشکیل می شود

رئیس اتاق کرمان در بیست و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با موضوع بررسی مسائل حوزه خدمات فنی و مهندسی راه های استفاده از این ظرفیت در مسیر توسعه استان برگزار شد، از تشکیل کنسرسیوم شرکت های پیمانکاری و مشاوران استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در این نشست افزود: در حال حاضر منابع دولتی بسیار محدود است و روند برگزاری مناقصه ها و برنده شدن پیمانکاران و مشاوران در آنها، چندان چاره ساز نیست؛ که باید در این زمینه راهکاری اندیشیده شود تا از ظرفیت شرکت های خدمات فنی و مهندسی استان بیشتر استفاده کرد. وی ادامه داد: شرکت های پیمانکاری استان با توجه به حجم کاری که می توانند انجام دهند توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی درجه بندی می شوند که ظرفیت این بخش در استان کرمان 12 هزار میلیارد تومان است.

طبیب زاده، خاطرنشان کرد: به پیمانکاران توصیه شده خود را توانمند کنند و با تامین مالی پروژه ها که   اساسی ترین راه حل مشکلات است، خود را مطرح و اجرای پروژه های سطح استان را در دست بگیرند. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: استان کرمان با ظرفیت 20 هزار نفر نیروی انسانی فعال در این حوزه، باید خود را مجهز کند تا بخش مهمی از توسعه استان را به عهده گیرد. وی خاطرنشان کرد: در بازسازی کشورهای عراق و سوریه، پروژه های پیمانکارای بسیاری وجود دارد که استان باید از این شرایط استفاده کند.

طبیب زاده، بیان کرد: بخش خصوصی دنبال رانت نیست و تنها خواسته اش این است که در شرایط یکسان،بومی بودن شرکت های پیمانکاری، یک امتیاز در نظر گرفته شود. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: برخی دستگاه ها در زمینه استفاده از پیمانکاران بومی برای اجرای پروژه ها عملکرد مطلوبی داشته اند اما شرکت هایی هم وجود دارند که  کمتر از پیمانکاران بومی استفاده می کنند. وی گفت: بایستی انجام فعالیت های اقتصادی را به سمت فعالان اقتصادی سوق داد تا با ایجاد تشکل های تخصصی و حرفه ای بتوان از اندیشه و قدرت مشاوره این تشکل ها استفاده کرد.

طبیب زاده بیان کرد: یکی از این تشکل ها انجمن خدمات فنی و مهندسی استان است که ظرفیت بسیار بزرگی از لحاظ نیروی انسانی، تجربه و… را شامل می شود و برنامه اتاق این است که این انجمن با تهیه نقشه راه مناسب بتواند نقش مهم و تاثیرگذاری در توسعه استان داشته باشد. رئیس اتاق کرمان از پیگیری های استاندار در زمینه اجرای مصوبات شورای گفت و گو و همراهی و همدلی مدیران استان قدردانی کرد و گفت: خوشبختانه جایگاه شورای گفت و گو در برنامه ششم توسعه قوی تر و مقرر شده مصوبات شورای گفت و گو در سطح ملی حداکثر تا یک ماه در دستور کار هیات وزیران قرار گیرد که این یک گام اساسی برای استفاده از ظرفیت مناسب شورای گفت و گو است.

وی در بخش دیگری به مشکلات معدن مس درآلو که باعث کندی در پیشرفت کار شده اشاره کرد و گفت: این پروژه مشکلاتی در زمینه آب و همچنین در زمینه واگذاری زمین برای احداث کارخانه و حقوق مرتع داران دارد که تاکنون چند نشست با نمایندگان دستگاههای مربوط برگزار شده و درخواست داریم که تا اوایل سال آینده دستگاههای مربوط برای حل مشکلات همکاری کنند.

طبیب زاده، در بخش دیگری به پروژه پالایشگاه پلاسمای خون اشاره کرد و گفت: همه دستگاههای مرتبط با اخذ مجوز ها برای این طرح، به استعلام شرکت شهرک های صنعتی پاسخ دادند و بلامانع بودن احداث این مجموعه را اعلام کردند اما پس از اینکه این مجموعه کلنگ زنی شده، اداره کل میراث فرهنگی استان عنوان کرده این طرح در حریم گردشگری تعریف شده است. وی در ادامه خواستار رفع این مشکل شد که معاون عمرانی استاندار کرمان برای بررسی این موضوع در نشستی مشترک با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان قول مساعد داد.

در ادامه استاندار کرمان نیز  با تاکید بر اینکه شرکت های پیمانکاری استان با تشکیل کنسرسیوم فضای رقابتی را ایجاد کنند، گفت: تا جایی که امکان دارد نباید اجازه داد غریبه ها وارد استان شوند بلکه پیمانکاران بومی نیز می توانند برای بالا بردن تجربه و توان خود در خارج از استان کار بگیرند. علیرضا رزم حسینی، خاطرنشان کرد: شرکت های عضو انجمن خدمات فنی و مهندسی استان کرمان می توانند با تامین مالی، طرح های دولتی و غیر دولتی را در سطح استان اجرا کنند و دولت نیز تضمین مالی آن را انجام می دهد که به صورت اقساط به آنها پرداخت کند.

وی ادامه داد: پروژه هایی مانند پروژه های ریلی، فرودگاهی و ترمینال مسافربری و…. در استان وجود دارد که با ظرفیت و توان پیمانکاران استان و تامین مالی توسط آنها قابل اجرا هستند که در صورت ورود آنها از این طریق می توان کار را به پیمانکاران بومی واگذار کرد. رزم حسینی، با بیان اینکه 30 هزار میلیارد تومان پروژه در استان کرمان در بخش های دولتی و غیردولتی داریم، گفت: متاسفانه پیمانکاران نتوانسته اند درجه های خود را ارتقا و فعالیت خود را گسترده کنند.

وی در ادامه ضمن انتقاد از  تجمیع پیمانکاران در پروژه های مربوط به آب و فاضلاب استان افزود: وقتی پیمانکاران تجمیع می شوند قدرت استان کم می شود زیرا با این اقدام درجه پیمانکاران به درجه یک ارتقا می یابد اما شاید در برخی موارد نیاز به پیمانکار درجه چهار وجود داشته باشد. استاندار کرمان تصریح کرد: در سال 96 دستگاهها برای واگذاری هر چه بیشتر طرح ها به پیمانکاران بومی، مناقصه ها را  با حضور معاون عمرانی استانداری کرمان و نمایندگان کنسرسیوم شرکت های پیمانکارانی استان برگزار کنند.