رئیس اتاق کرمان گفت: فرش استان کرمان به وضعیتی رسیده که برای تثبیت جایگاه آن نمی توان از روش های معمول مانند برگزاری سمینار و ارائه مقاله استفاده کرد بلکه باید انقلاب رفتاری در این حوزه اتفاق بیفتد تا این صنعت به شرایط گذشته بازگردد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان افزود: باید تلاش شود که فرش کرمان به بهترین شیوه و موثرترین روش ها معرفی و داشته های فرش کرمان، سابقه و برند آن به خوبی تبلیغ شود. وی ادامه داد: تبلیغ نکردن از فرش کرمان و نپرداختن به آن باعث شده که شهرت آن در گذشته بماند و اکنون نتوان از سابقه و نام این صنعت استفاده کرد.
طبیب زاده، ورود جوانان تحصیلکرده و علاقمند به حوزه فرش را تحسین و بیان کرد: امیدواریم امسال حضور فعالان فرش کرمان در نمایشگاه فرش در حد یک غرفه نباشد که در این رابطه به دنبال راه اندازی پاویون کرمان در سالن های اصلی نمایشگاه هستیم تا بهترین بافت ها، طرح ها و رنگ ها در مکان مناسب ارائه شود. رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: پیگیری های لازم برای به نمایش گذاشتن فرش در مراکز فرهنگی و تاریخی انجام شده و همچنین باید مرکز خاصی در شهر و استان کرمان برای فرش و صنایع دستی در نظر گرفته شود. وی بر استفاده از ظرفیت استارت آپ ویکندها، بستر دیجیتال، روش های جدید بازاریابی و مارکتینگ، نوآوری و ایده های خلاقانه در فرش کرمان تاکید کرد و گفت: در سال جاری طرح ایجاد شغل در صنعت فرش توسط کمیسیون تهیه و برای افزایش اشتغال و تولید تلاش شود.
در ادامه رئیس کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان، اشتغالزایی، ارتقا تولید از منظر کمی و کیفی و همچنین بازاریابی داخلی و خارجی و توسعه بازار را از اولویت های فعالیت کمیسیون در سال جاری عنوان کرد. فخری الله توکلی، افزود: ایجاد شغل پایدار در حوزه صنایع دستی، فرش و هنرهای سنتی به ویژه در مناطق روستایی و همچنین راه اندازی و تجهیز کارگاه ها و بازارچه های دائمی و موقت برای عرضه و فروش آنها، می تواند به افزایش تولید ملی، امنیت مالی و اجتماعی خانواده ها در روستاها کمک کند.
وی ادامه داد: کمیسیون قالی و صنایع دستی در سال جاری اعطای تسهیلات بانکی ارزان قیمت توسط بانک های استان به فعالان این حوزه را پیگیری خواهد کرد و معتقد است باید روش اعتبارسنجی و نوع وثیقه ها در این حوزه متناسب با توان فعالان و نیازمندان این حوزه باشد. الله توکلی، تصریح کرد: برگزاری دوره های کارگاهی و آموزشی بر اساس نیازها و پیشنهادات اعضای کمیسیون و همچنین توجه به بحث بازاریابی، برندینگ و بهره گیری از شیوه های تبلیغاتی نوین برای معرفی صنایع دستی استان از دیگر برنامه ها در سال جاری خواهد بود. وی در ادامه از اعضای کمیسیون قالی و صنایع دستی درخواست کرد طرح ها و برنامه های پیشنهادی خود را برای بررسی بیشتر ارائه دهند. الله توکلی، در ادامه به ارائه گزارش عملکرد سال 95 کمیسیون پرداخت.
در این نشست برخی مشکلات حوزه فرش و صنایع دستی استان مانند متوقف شدن بیمه قالیبافان، نبود بازاریابی مناسب برای محصولات تولیدی استان، عدم بسته بندی مناسب، وجود مواد اولیه نامرغوب و… مطرح و بر پیگیری برای رفع آنها تاکید شد.