EN

استارت‌آپ گردشگری در هنزا برگزار می‌شود

رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان از برگزاری استارت آپ ویکند گردشگری در هنزا به عنوان یک رویداد در سطح ملی از 7 تا 10 شهریورماه سال جاری خبر داد و گفت: استفاده از فناوری های نوین در رونق گردشگری همواره مورد تاکید است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مهدی سیاوشی در نشست اعضای کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان، افزود: همچنین برگزاری نمایشگاه “شهر زیبا” را با کمک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان پیگیری می کنیم که بر اساس آن هر یک از شهرستان ها و شهرهای استان به صورت هفتگی در شهر کرمان نمایشگاه اختصاصی برگزار خواهند کرد تا معرفی بیشتر آثار، جاذبه ها، جذابیت ها و ظرفیت های تمامی نقاط استان صورت گیرد. وی با اشاره به اینکه تعامل و همکاری تنگاتنگی بین اتاق کرمان و اداره کل میراث فرهنگی استان وجود دارد، ادامه داد: بانک آمار و اطلاعات استان در اتاق کرمان در حال تهیه است که امیدواریم بخش گردشگری استان برای تهیه اطلاعات مربوط به این بخش همکاری های لازم را انجام دهند.

تغییر ریل توسعه با نگاه به گردشگری

در ادامه این نشست، فعال و تحلیلگر مسائل اقتصادی به تشریح شرایط گردشگری کشور پرداخت و گفت: گردشگری از جمله حوزه‌هایی است که می‌توان با کمترین سرمایه گذاری در این بخش به ایجاد اشتغال و رونق فضای کسب و کار رسید. محسن جلال‌پور با بیان اینکه متاسفانه تا کنون در صنعت گردشگری کشور برنامه‌ریزی بر اساس دیدگاه گردشگر و مخاطبان صورت نگرفته و نسبت به این موضوع غفلت شده است، افزود: استان کرمان با ثبت پنج اثر جهانی هنوز نتوانسته در مثلث گردشگری کشور حضور داشته باشد و باید به این توجه داشت که جذب گردشگر علاوه بر وجود همدلی و همکاری بین مدیران و فعالان این بخش، نیاز به تکمیل زیرساخت‌ها و تبلیغات گسترده دارد. وی توجه به گردشگری داخلی را خواستار شد و بیان کرد: اگر طرح تعطیلات دو روزه پایان هفته پیگیری و تصویب شود گردشگری داخلی رونق می گیرد و موجب تحولات بیشتری در این حوزه می شود.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: امروزه 33 درصد فعالیت های گردشگری دنیا به صورت آنلاین انجام می شود در حالی که این عدد در ایران کمتر از سه درصد است و باید برای توسعه این بخش چشم اندازی مشخص تعریف کنیم تا زمینه حضور سرمایه گذاران و گردشگران بیش از گذشته فراهم شود. جلال پور، بر توسعه تشکل های بخش خصوصی به ویژه در حوزه گردشگری تاکید کرد و گفت: تشکل های بخش خصوصی می توانند پایه‌ و اساس توسعه پایدار کشور باشند زیرا توسعه دولتی به هیچ وجه پایدار نیست و هیچ آورده‌ای برای آینده ایران نخواهد داشت.

وی راه‌اندازی تورهای گردشگری در مناسبت‌ها و برنامه‌های مختلف را از جمله راهکارهای جذب گردشگر عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال از زمان برداشت گل محمدی تا گلاب گیری و سایر مراحل آن در شهرستان بردسیر می توان تورهای مختلف را برگزار و به رونق گردشگری منطقه کمک کرد. این فعال اقتصادی ادامه داد: این تورها می تواند در قالب فستیوال هایی برای محصولاتی مانند پسته، خرما، مرکبات و محصولات گلخانه‌ای استان و سایر برنامه‌ها برگزار شود.

جلال‌پور همچنین به نقش اتاق کرمان در توسعه استان اشاره کرد و اذعان داشت: طی 15 سال گذشته، با وجود اینکه هیچ استراتژی برای توسعه صنعت و صنایع معدنی استان وجود نداشت، اتاق کرمان توانست ریل توسعه استان را از بخش کشاورزی به حوزه صنایع به ویژه صنایع معدنی تغییر دهد، البته انجام این مهم بسیار سخت بود زیرا در آن زمان بیش از 43درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی بود اما به هر روی و به دلیل وجود بحران شدید آب در منطقه، این اقدام انجام شد. وی ادامه داد: اما در حال حاضر با توجه به اینکه رقابت برای صنایع ما در دنیا بسیار سخت شده است، باید سیاست‌گذاری برای توسعه پایدار استان، با نگاه به سمت گردشگری تغییر یابد. جلال پور، با اینکه استان کرمان بعد از انقلاب تاکنون از استان های پیشرو در امر توسعه بوده است، افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر عزم جدی برای توسعه استان وجود دارد همه باید برای پوشش دادن برخی کمبودها تلاش کنند.

بازدید 300 هزار نفر گردشگر از شهرستان بردسیر

فرماندار بردسیر نیز در این نشست با اشاره به برگزاری چهار روزه جشنواره گل محمدی در لاله زار بردسیر در سال جاری گفت: از سه هزار هکتار گلستان بردسیر از اردیبهشت تا تیرماه گل محمدی برداشت می شود که سالانه 300 هزار نفر گردشگر از این منطقه بازدید می کنند. مجید نجف پور خاطرنشان کرد: در فصل برداشت گل محمدی اگر چه خانه های بومی منطقه به گردشگران اجاره داده می شود و در حالی که تقاضا برای اقامت بالاست اما در مجموع زیرساخت ها و مراکز اقامتی شهرستان بردسیر ضعیف هستند و نمی توانند نیازهای گردشگران را به خوبی برطرف کنند. وی ادامه داد: در گلزار، لاله زار و بیدخون شهرستان بردسیر آمادگی واگذاری زمین و انشعابات آب، برق و گاز به سرمایه گذاران وجود دارد تا زیرساخت های گردشگری بیش از پیش فراهم شود.

نجف پور، بیان کرد: خانه باغ ها و خانه های تاریخی ارزشمندی در شهرستان بردسیر وجود دارد که مالکان آنها حاضر به واگذاری آنها به سازمان میراث فرهنگی نیستند و در یک سال گذشته تنها یک خانه را اجاره کرده ایم. فرماندار بردسیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر 27 کارخانه صنعتی و سنتی گلاب گیری، 5 هزار و 600 تن گل محمدی را گلاب گیری می کنند اما برای هزار و 400 تن گل محمدی دیگر که در منطقه تولید می شود احداث سه کارخانه دیگر مورد نیاز است.