EN

حضور فعالان فرش و صنایع دستی کرمان در نمایشگاه مشهد باید پررنگ باشد

رئیس کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان گفت: فعالان حوزه فرش و صنایع دستی استان باید در نمایشگاه توانمندی های کرمان (25 تا 28 مهرماه سال جاری) در مشهد، حضوری پررنگ داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، فخری الله‌توکلی در نشست کمیته فرش استان افزود: در نمایشگاه مشهد فضای 140مترمربعی برای فرش و مبل قالی کرمان و فضایی به همین مساحت نیز  برای سایر صنایع دستی و گردشگری استان در نظر گرفته شده است. وی ادامه داد: علاقمندان به حضور در این نمایشگاه می توانند هر چه سریعتر آمادگی خود را اعلام کنند و با توجه به محدودیت فضا، امکان ارائه گسترده محصولات و کالاهای استان وجود ندارد و هدف صرفا تبلیغ و معرفی ظرفیت های استان در این حوزه هاست.

الله‌توکلی، در ادامه با تاکید بر حضور فعالان این حوزه در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، تصریح کرد: در سال جاری قصد داریم گروهی 5 تا 7 نفره را برای بازدید از نمایشگاه دموتکس هانوفر آلمان اعزام کنیم تا با پیوستن به اتحادیه صادرکنندگان تبریز و استفاده از تجربیات آنها، بتوانند حضور موثر داشته باشند. رئیس کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان به ارائه گزارشی از حضور فعالان فرش کرمان در نمایشگاه فرش دستباف تهران که در اوایل شهریور ماه جاری برگزار شد، پرداخت و اظهار کرد: کرمان 350 مترمربع فضا در این نمایشگاه به خود اختصاص داد و همین مهم باعث حضور منسجم فعالان کرمان در این نمایشگاه  و دستاوردهای خوبی برای استان شد.

وی با تاکید بر اینکه برخی نقاط ضعف حضور در این نمایشگاه مانند دکور و نورپردازی نامناسب باید برای سال های آینده برطرف شود، تصریح کرد: قصد داریم برای نمایشگاه سال آینده دو برابر این فضا را برای حضور پررنگ تر فعالان استان در نظر بگیریم و حرفه‌ای‌تر حضور یابیم.

رئیس اتحادیه فرش دستباف استان کرمان نیز در ادامه این نشست به حضور فعالان کرمان در نمایشگاه عمان و فروش خوب گلیم استان در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در حال انعقاد قرارداد با یک شرکت بریتانیایی هستیم تا ضمن ارسال گلیم به انگلیس، این کالا را در دسترس توریست های عمان نیز قرار دهیم. عطاءالله شفیعی پور خاطرنشان کرد: در نمایشگاه عمان در حوزه فرش و پته چندان موفق نبودیم زیرا شناخت لازم از این صنایع دستی در عمان وجود ندارد اما در صنایع دستی کوچک مانند کیف های دستی و مفشوها بازار خوبی وجود داشت. وی اظهار کرد: عمان بازار بکری برای حضور محصولات و کالاهای ایرانی است، این کشور 4 میلیون نفر جمعیت بومی دارد، همچنین 4 میلیون نفر اتباع خارجی در این کشور زندگی می کنند و  هر هفته حدود 800 نفر با کشتی به عمان سفر می کنند و در بازارها به خرید می پردازند که این شرایط موقعیت خوبی برای استان خواهد بود.

شفیعی پور، در بخش دیگری از راه اندازی سامانه اطلاعات قالیبافان و سایر فعالان حوزه صنایع دستی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: در گذشته استان کرمان در زمینه ثبت‌نام بافندگان عقب ماند و اطلاعات همه افراد ثبت نشد که به همین دلیل نتوانستیم سهمیه لازم را برای بیمه این افراد کسب کنیم. رئیس اتحادیه فرش دستباف استان کرمان افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال سهمیه بندی استان های فرش‌خیز برای بیمه بافندگان هستند تا برخی استانها مانند کرمان بتوانند حق واقعی خود را دریافت کنند. وی ادامه داد: با راه‌اندازی این سامانه پس از ثبت نام بافندگان، برای هر یک از آنها  بارکد مشخصی برای نصب بر روی دار قالی و یا دستگاه بافندگی صادر می شود تا هویت مکانی و نوع فعالیت هر بافنده مشخص شود.

شفیعی پور، خاطرنشان کرد: کارشناسان از محل کار بافندگان تصویربرداری و اطلاعات لازم را در سامانه ثبت می کنند تا بر اساس آنها تصمیمات لازم اتخاذ شود. وی افزود: بافندگان می توانند پرداخت های بانکی و مشکلات مربوط به بیمه و سایر موارد را از طریق همین سامانه و به صورت الکترونیکی انجام دهند.