EN

مشکلات شرکت های صنعت پخش کرمان بررسی شد

مشکلات شرکت های صنعت پخش کرمان در نشستی با حضور رئیس اتاق کرمان و رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل امور مالیاتی استان، رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان، رئیس اتاق اصناف و جمعی دیگر از مدیران و مسئولان کرمان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، دبیر انجمن شرکت های صنعت پخش کرمان در این نشست به بیان مشکلات در حوزه‌های مالیاتی، احداث شهرک صنعت پخش، تعامل با اتاق اصناف و اتحادیه امور فروش بنکداران و بارنامه های بین شهری برای کامیون های صنعت پخش استان پرداخت. محمدرفیع رفیع زاده، درخواست شناسایی برخی فعالان این حوزه که فرار مالیاتی دارند را مطرح کرد و گفت: خواهان بخشودگی جرائم مربوط به ماده 169 قانون مالیات های مستقیم برای فعالان این صنعت هستیم زیرا عده‌ای از افراد به دلیل عدم آگاهی به قوانین و مقررات دچار مشکلات مالیاتی شده‌اند که باید به آنها کمک شود.

وی در ادامه به احداث شهرک صنعت پخش کرمان به عنوان خواسته دیگر فعالان این حوزه اشاره و اظهار کرد: برای احداث این شهرک، زمینی در شهرک صنعتی شماره دو کرمان اختصاص یافته و نقشه آن آماده شده اما فعالان این حوزه نمی توانند این قطعات زمین را به قیمت آزاد خریداری کنند بلکه خواستار واگذاری این زمین ها به صورت رایگان یا به قیمت صنعتی هستند. رفیع زاده، تصریح کرد: امیدواریم شرکت شهرک های صنعتی استان بررسی های لازم در زمینه واگذاری زمین به قیمت مناسب را برای راه‌اندازی هر چه سریعتر این شهرک انجام دهد.

وی مزایای احداث این شهرک را کاهش ترافیک، آلودگی هوا و خطر تصادفات ناشی از تردد کامیون های صنعت پخش در سطح شهر، دسترسی و نظارت آسانتر بر این شرکت ها، کنترل شرکت های پخش غیرقانونی و ساماندهی و متمرکز شدن انبارهای این شرکت ها عنوان کرد. دبیر انجمن شرکت های صنعت پخش کرمان، در ادامه به مشکل بارنامه های بین شهری استان برای کامیون های صنعت پخش اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات یک کامیون بار که از مرکز استان به شهرستان ها ارسال می شود باید در چندین مکان متفاوت توزیع شود و همین مسئله امکان صدور بارنامه به نام یک فرد یا شرکت را فراهم نمی کند که در این رابطه خواستار مساعدت پلیس راهور با ناوگان حمل و نقل بین شهری در صنعت پخش استان هستیم.

رفیع زاده، همچنین ایجاد و تصویب قوانین مربوط به صنعت پخش توسط قانونگذار، ایجاد کمیته‌ای برای ساماندهی پخش های غیرقانونی، جلوگیری از ورود شرکت های پخش غیرمجاز سایر استان ها در نقاط مختلف استان و حمایت قوه قضاییه از شرکت های پخش در زمینه احقاق حقوق آنها در ارتباط با چک های برگشتی را از جمله دیگر پیشنهادات این انجمن بیان کرد.

پیگیری واگذاری زمین به قیمت صنعتی در شهرک صنعت پخش کرمان

در این نشست رئیس اتاق کرمان با اشاره به لزوم احداث شهرک صنعت پخش کرمان و استقرار واحدهای فعال در آن گفت: واگذاری زمین به قیمت صنعتی به این واحدها را در کرمان و تهران پیگیری می کنیم تا شهر کرمان از مزایای راه اندازی این شهرک برخوردار شود. سیدمهدی طبیب زاده، افزود: اداره کل مالیاتی استان تعامل و همکاری خوبی برای رفع مشکلات فعالان بخش خصوصی دارد که امیدواریم مشکلات این حوزه نیز بررسی و رفع شود.

وی توسعه تشکل ها و ایجاد تشکل های فراگیر را به عنوان بازوان مشورتی اتاق، از سیاست های اصلی این مجموعه دانست و گفت: در اتاق کرمان به دنبال تشکل گرایی به جای فرد گرایی هستیم. طبیب زاده، در ادامه به راه اندازی مرکز داوری اتاق کرمان در راستای بهبود فضای کسب و کار استان اشاره و تصریح کرد: اتاق به تریبونی شفاف، صریح و واضح برای بیان مشکلات و پاسخگویی قاطع مسئولان دولتی تبدیل شده است.

حذف قانون “تعیین حد آستانه” به شرکت های پخش کمک می کند   

رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست در رابطه با مطالبات بحق شرکت های صنعت پخش کرمان و پیگیری آنها، به ماده 169 قانون مالیات های مستقیم در قانون مالیات بر ارزش افزوده، اشاره کرد و گفت: مشکل شرکت های پخش در این قانون به موضوع “تعیین حد آستانه” برمی گردد که اگر چه به اصناف کمک می شود اما به نوعی ظلم به شرکت های پخش است. جلیل کاربخش افزود: در اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده درخواست حدف تعیین حد آستانه را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه داده‌ایم زیرا این بخش از قانون، تولیدکننده، عمده فروش و شرکت های پخش را زمین گیر کرده است.

وی ادامه داد: قرار است لایحه اصلاحی این قانون که توسط دولت به مجلس ارائه شده، برگردانده شود و به نوعی اصلاحیه دو ساله که مطالبات بخش تولید در آن دیده شده در نظر گرفته و اجرایی شود. کاربخش اظهار کرد: همچنین اگر قانون صندوق های مکانیزه که قبل از لایحه مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده، اجرایی شود مشکل همه حل خواهد شد که امیدواریم این مسئله در لایحه بودجه سال 97 هم پیگیری شود.

رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان بیان کرد: در کمیسیون تعیین ضرایب مالیاتی برای سال جاری، 70 درصد ضرایب حوزه عمده فروشی و 95 درصد ضرایب حوزه تولید، کاهش یافته که این مصوبه با توجه به علی الراس بودن آن، تا پایان سال 97 قابل اجراست. وی با اشاره به اینکه سه نماینده مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق (بررسی بودجه سال 97) حضور دارند، افزود: ظاهرا افزایش سهم مالیات استان برای سال 97 نیز در نظر گرفته شده که با توجه به اینکه استان توان پرداخت بیش از دو هزار میلیارد تومان مالیات را ندارد، این مسئله باید توسط نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق پیگیری شود.

از مقابله با فرار مالیاتی استقبال می کنیم

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان نیز در این نشست از تشکیل کمیته‌ای از متولیان مربوطه برای شناسایی شرکت های پخش غیرقانونی که به نوعی از پرداخت مالیات فرار می کنند، استقبال کرد و گفت: باید این افراد شناسایی و از آنها مالیات گرفته شود. محمد سلمانی خاطرنشان کرد: اگر شرکت های پخش دارای مجوز با برچسب یا کدهای مشخص خاص فعالیت کنند شاید بتوان شرکت های غیرقانونی این حوزه را شناسایی کرد. وی همچنین در زمینه بخشودگی جرائم مالیاتی مربوط به ماده 169 قانون مالیات های مستقیم افزود: همکاری و مساعدت های لازم در راستای اجرای قانون انجام خواهد شد. 

گفتنی است در این نشست برخی نمایندگان شرکت های پخش کرمان از جمله شرکت های پخش دارو به بیان مشکلات و معوقات خود از دانشگاه علوم پزشکی کرمان پرداختند و پیگیری حل این مسائل را از مسئولان استان درخواست کردند.