رئیس اتاق کرمان گفت: برای ارتقاء و رشد اقامتگاه های بوم گردی استان و همچنین افزایش استقبال گردشگران از این مکان ها، حفظ کیفیت لازم برای این اقامتگاه ها ضروری است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در همایش توجیهی و کارگاه آموزشی توسعه کسب و کارهای بومی و سنتی، افزود: باید به مواردی مانند آموزش، استانداردسازی، هماهنگ سازی و جهانی سازی در اقامتگاه های بوم گردی به صورت ویژه توجه کرد تا در این مسیر دچار آسیب نشویم. وی با بیان اینکه کاهش کیفیت این مکان ها ممکن است به اقامتگاه های بوم گردی آسیب وارد کند، اظهار کرد: گاهی اوقات در این مکان ها آنچه که در لحظه مورد نیاز است، وجود ندارد. رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: این مجموعه از کسب و کارهای نو و تاثیرگذار و همچنین از رشد روش ها و تکنولوژی های جدید کاربردی در اقتصاد و توسعه استان استقبال می کند.
طبیب زاده، با اشاره به توجه ویژه اتاق کرمان به گردشگری به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی استان، بیان کرد: اتاق کرمان به عنوان نخستین مجموعه در بین مجموعه های دولتی و خصوصی تهیه طرح جامع گردشگری، مارکتینگ و معرفی برند گردشگری کرمان را در دست اقدام دارد و در این زمینه از همکاری یک شرکت خارجی نیز استفاده می کند.
انجمن اقامتگاه های بوم گردی استان کرمان تشکیل شود
رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان در ادامه این همایش پیشنهاد تشکیل انجمن اقامتگاه های بوم گردی را در روستاها، شهرستان ها و مرکز استان پیشنهاد داد و گفت: از طریق راه اندازی این انجمن می توان مسائل و دغدغه فعالان این حوزه را به صورت مشترک پیگیری کرد و از سیاست های این حوزه در استان و کشور مطلع شد.
سیدمهدی سیاوشی، به ثبت نشدن تعداد گردشگران پذیرفته شده در این اقامتگاهها و سلایق و نظرات آنها به عنوان یک انتقاد مطرح شده، اشاره کرد و افزود: انتظار می رود که زمان و تعداد حضور گردشگران و نظرات و پیشنهادات آنها ثبت شود تا ضمن کسب اطلاعات لازم، برای ارتقا خدمات ارائه شده به گردشگران و کسب رضایت بیشتر آنها تلاش شود.
وی اظهار کرد: همچنین باید برنامه ریزی های لازم برای تعامل روستاهای هدف گردشگری با یکدیگر صورت گیرد و همه مناطق استان را به گردشگران داخلی و خارجی معرفی کنند. سیاوشی، در ادامه بیان کرد: بهتر است اقامتگاههای بوم گردی و فعالان گردشگری در روستاها برای هر منطقه تاریخ و هویت تعریف و با استفاده از آن برای حضور گردشگران برنامه ریزی کنند.
وزارت امور خارجه فعالیت های اقتصادی را در اولویت قرار دهد
در ادامه این همایش رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سفیران ایران در خارج از کشور با مسائل مربوط به حوزه اقتصادی بیگانه هستند، گفت: وزارت امور خارجه فقط مباحث سیاسی را با جدیت پیگیری می کند در حالی که باید فعالیت اقتصادی را در اولویت کار خود قرار دهد.
محمدرضا پورابراهیمی، با اشاره به اینکه از اتاق بازرگانی انتظار داریم در این حوزه ورود کند افزود: با توجه به ظرفیت به وجود آمده در وزارت خارجه، اتاق بازرگانی همکاری لازم در این زمینه را انجام دهد. وی ادامه داد: کمیسیون گردشگری اتاق کرمان بسیار فعال عمل کرده و به یک الگو در کشور تبدیل شده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، در بخش دیگری به تراز منفی گردشگری کشور اشاره کرد و گفت: در سال 95 ورود گردشگران خارجی به کشور هفت میلیارد دلار ارزآوری داشته اما در مقابل گردشگران ایرانی در سفرهای خارجی خود 11 میلیارد دلار ارز از کشور خارج کردند، که این تراز در سال های آینده باید با انجام کار کارشناسی مثبت شود.
180 اقامتگاه بوم گردی در استان کرمان وجود دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در این همایش اظهار کرد: از 400 اقامتگاه بوم گردی کشور180 مورد در استان ما قرار دارد که به همین دلیل رتبه نخست از این حیث را به خود اختصاص داده است. محمود وفایی، با بیان اینکه استقبال گردشگران از اقامتگاه های بوم گردی زیاد است، افزود: در این زمینه نیاز به سامانه استانداردسازی این اقامتگاهها وجود دارد.
وی بیان کرد: وقت آن فرا رسیده که به ایرادها و انتقادها در حوزه بوم گردی پاسخ داده شود و اقامتگاه های بوم گردی با ساختار مناسب و متناسب با فلسفه این اماکن ساماندهی شوند. وفایی، در ادامه توجه به شیوه ارائه خدمات متناسب با فرهنگ، اقلیم و رسوم منطقه، توجه به بهداشت و ورود اقامتگاهها به ارائه و فروش صنایع دستی را مورد تاکید قرار داد.
گفتنی است در این همایش از سامانه رزرواسیون اقامتگاه های بوم گردی کشور برای نخستین بار در کرمان رونمایی شد.