در نشست کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان با حضور رئیس این کمیسیون، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق و همچنین مدیرکل امور مالیاتی استان، چگونگی بهبود انجام دادرسی مالیاتی در کرمان بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در این نشست در رابطه با نحوه برگزاری هیات های حل اختلاف مالیاتی، محل برگزاری و اشخاص شرکت کننده در این هیات ها، اطلاع رسانی در مورد آنها، شرط رسمیت جلسات هیات ها، اجرای قرارها و صدور قرار رسیدگی و مهلت اجرای آنها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امورمالیاتی اتاق کرمان در این نشست یکی از مشکلات فعالان اقتصادی را دادرسی مالیاتی عنوان کرد و گفت: پس از اینکه مقرر شد اتاق ها با همراهی دولت دستورالعمل اجرایی ماده 28 قانون بهبود محیط کسب و کار را تدوین کنند، این موضوع در کمیسیون مالیات، کارو تامین اجتماعی اتاق ایران مطرح و بررسی و اجرای این موضوع به اتاق کرمان واگذار شد. جلیل کاربخش افزود: در این زمینه دو کارگروه برای بررسی مسائل مربوط به بیمه و مالیات تشکیل، چندین نشست نیز برگزار و مطالب مطرح شده بزودی جمع بندی خواهد شد.
وی اظهار کرد: وضعیت دادرسی مالیاتی مطلوب نیست و سعی کردیم در این زمینه کارشناسان و نمایندگان اتاق در هیات های حل اختلاف مالیاتی را آموزش دهیم تا بتوانند از حقوق فعالان بخش خصوصی بهتر دفاع کنند. کاربخش، در ادامه سطح بندی هیات های حل اختلاف مالیاتی را درخواست و بیان کرد: گاهی لازم است نمایندگان طرفین در برخی پرونده ها از افراد بسیار قوی انتخاب شوند و به همین دلیل سطح بندی هیات ها ضروری به نظر می رسد.
رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امورمالیاتی اتاق کرمان اظهار کرد: برای ارزیابی آرای صادرشده و فعالیت نمایندگان اتاق در هیات های حل اختلاف مالیاتی نیاز به اطلاعات برگزاری این هیات ها داریم که امیدواریم اداره کل مالیاتی استان بتواند در این زمینه به ما کمک کند. کاربخش، در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با تسهیل بخشودگی جرائم مالیاتی گفت: بر اساس اعلام مدیرکل سازمان امورمالیاتی کرمان، مودیانی که تا 25 اسفندماه 96 اصل بدهی خود را پرداخت نمایند، صد درصد کلیه جرایم آنها اعم از حقوق، تکلیفی، مالیات بر ارزش افزوده، عملکرد و 169 مورد بخشودگی قرار می گیرد و همچنین بر اساس ماده ۱۶۷ تقسیط اصل بدهی تشخیص و قطعی شده به مدت 36 ماه انجام خواهد شد.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان از مدیرکل امور مالیاتی استان درخواست کرد در محل برگزاری این هیات ها درج کنند که این نشست ها با حضور سه نفر (نماینده اتاق، نماینده اداره کل مالیاتی و قاضی پرونده) اعتبار و رسمیت دارد و در غیر این صورت نشست برگزار نشود. عباس جبالبارزی افزود: اگر قانون جدید مالیات ها اجرایی شود و شفافیت ها اتفاق بیفتد، تنها 10 درصد پرونده های فعلی به هیات های حل اختلاف مالیاتی ورود می کنند و از حجم این پرونده ها کاسته می شود. وی اظهار کرد: بخش خصوصی از شفاف بودن فعالیت ها گریزان نیست زیرا معتقد است اکنون افراد زیادی به دلیل عدم فعالیت شفاف دیگران، متضرر می شوند و عدهای نیز با فرار مالیاتی جایگاه امنی دارند.
در ادامه مدیرکل امور مالیاتی کرمان نیز در پاسخ به برخی سئوالات و اظهارنظرهای مطرح شده در این نشست گفت: نماینده اتاق در هیات های حل اختلاف مالیاتی باید بداند بدون حضور قاضی این نشست ها رسمیت ندارد و همین موضوع را به صورت کتبی بنویسد و رای ندهد. محمد سلمانی افزود: جایگاه نشستن افراد در این هیات ها بر اساس دستورالعمل سازمان مالیاتی کشور مشخص است و بر اساس آن قاضی باید وسط بنشیند و دو عضو دیگر در طرفین او حضور داشته باشند.
وی راهکار حل مشکلات هیات ها را توافق مودیان مالیاتی عنوان و تصریح کرد: گاهی اوقات افراد به دلیل قدرت نفوذ کلام و توانایی بالا در فن بیان مواردی را مطرح می کنند که شاید در ظاهر قضیه حق با او باشد، اما پس از بررسی ها خلاف آن ثابت می شود. سلمانی، از پیشنهاد حضور جوانان تحصیلکرده در هیات های حل اختلاف مالیاتی استقبال و بیان کرد: می توان افراد تحصیلکرده در رشته های حسابداری و مالی را آموزش داد تا در سال های آینده بتوان از آنها در هیات های حل اختلاف استفاده کرد.
مدیرکل امور مالیاتی استان به اتاق توصیه کرد نمایندگانی را برای حضور در این هیات ها انتخاب کند که توان انشاء رای و قدرت دفاع از فعالان بخش خصوصی را داشته باشد که در این زمینه استفاده از مشاوران رسمی مالیاتی پیشنهاد می شود. وی در زمینه اجرای قرارها نیز تاکید کرد: بر اساس قانون در صورت درخواست کتبی مؤدی، اداره امور مالیاتی موظف است بر حسب مورد رونوشت جزئیات گزارش را که مبنای صدور برگ تشخیص قرار گرفته و همچنین گزارش اجرای قرار را به وی اعلام کرده و هرگونه توضیحی را که در این خصوص بخواهد به او بدهد. سلمانی، اظهار کرد: اداره 1815 اداره کل امور مالیاتی استان کرمان اجرای قرارها را بررسی می کند که البته در صورت بروز مشکل، مودی می تواند درخواست تغییر مجری قرار خود را مطرح کند.
وی در بخش دیگری در رابطه با بخشودگی جرائم مالیاتی بیان کرد: افرادی که جرایم مالیات ابرازی (همراه اظهارنامه) پرداخت نکرده اند امکان تقسیط 36 ماهه این جرائم برای آنها وجود ندارد و مدت این تقسیط از شش ماه تا حداکثر یک سال خواهد بود.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان بخش خصوصی به برخی اظهارنظرها و پیشنهادات در رابطه با چگونگی هر چه بهتر انجام دادرسی مالیاتی پرداختند.