EN

مشاور عالی استاندار کرمان: حمایت دستگاه‌های اجرایی از فعالیت های دانش بنیان ضروری است

مشاور عالی استاندار کرمان با بیان اینکه بسیاری از افراد فعال در شرکت های دانش بنیان در حال ترک کرمان هستند، گفت: حمایت دستگاه‌های اجرایی از فعالیت ها و شرکت های دانش بنیان برای جلوگیری از خروج نخبگان از استان ضروری است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، نصراله گرامی در نشست پیش‌جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات شرکت های دانش بنیان افزود: باید برای مسئولان اجرایی دستگاه‌های مختلف دوره‌های آموزشی و توجیهی در زمینه فعالیت های دانش بنیان و حمایت های قانونی موجود از این بخش برگزار تا زمینه فعالیت های بیشتر و روانتر آنها فراهم شود.

وی با بیان اینکه منظور از شرکت های دانش بنیان تنها شرکت های دارای مجوز از معاونت فناوری ریاست جمهوری نیست، اظهار کرد: تمامی شرکت ها با فعالیت های دانش بنیان که حتی عضو پارک علم و فناوری نیستند نیز دانش بنیان محسوب می شوند. گرامی، بیان کرد: به دلیل اینکه در کرمان فضای حمایتی لازم مانند معافیت گمرکی، تسهیلات مالیاتی و سایر حمایت ها از شرکت های دانش بنیان وجود ندارد، بسیاری از جوانان مستعد کرمانی در تهران به ویژه در دانشگاه شریف و پارک علم و فناوری مشغول به فعالیت در سطوح بالا هستند.

مشاور عالی استاندار کرمان ادامه داد: شرکت های دانش بنیان مشکلات و مسائل خود را با ما در میان بگذراند تا آنها را در نشستی با حضور مسئولان و دست اندرکاران پارک علم و فناوری کرمان مطرح کنیم و اگر مشکلات حل نشد، موضوع را از طریق واگذاری برخی اختیارات استانی دولت به استاندار کرمان پیگیری می کنیم. وی تصریح کرد: انجمن شرکت های دانش بنیان به صورت مستقل و بدون وابستگی به دستگاه خاصی فعالیت خود را پیگیری تا بتواند براحتی و با شفافیت مسائل و مشکلات را مطرح کند.

در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: 80 درصد جوانان نخبه استان، کرمان را ترک می کنند و حاضر نیستند برگردند زیرا شرایط برای انجام فعالیت های نوین و دانش بنیان آنها فراهم نیست. سیدمهدی طبیب زاده خاطرنشان کرد: با وجود ظرفیت های بسیار در استان، اما به دلیل انجام فعالیت های غیرعلمی و غیرپژوهشی، درآمد سرانه کرمان از متوسط کشور پایین تر است و در بسیاری از بخش ها به ویژه کشاورزی نتوانسته‌ایم بهره‌وری لازم را داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت جذب کسب و کارهای نوین در استان وجود داشته باشد، افزود: اتاق با هدف ایجاد تحول در اقتصاد استان، به دنبال کمک به توسعه فناوری و کسب و کارهای نوین است زیرا می داند بسیاری از محصولات استان به دلیل تولید غیرعلمی و غیرصحیح، در بازارهای کشورهای همسایه نیز قابل رقابت نیستند. طبیب زاده، ادامه داد: اتاق کرمان در این راستا، انجمن های شرکت های دانش بنیان، جوانان کارآفرین و محصولات ارگانیک را راه اندازی کرده، لازمه توسعه فناوری در استان را تهیه، نقشه راه می داند و از ساماندهی و پیگیری رفع موانع و مشکلات پیش روی آنها حمایت می کند.

گفتنی است در این نشست اعضای انجمن شرکت های دانش بنیان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند تا برای طرح در شورای گفت و گو جمع بندی شود.