EN

اتاق کرمان مدل اداره مراکز گردشگری را تهیه می کند

در نشست رئیس اتاق کرمان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن و کارکنان این مجموعه با معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، مقرر شد مدل اداره مراکز گردشگری شامل تاریخی و تفریحی توسط اتاق کرمان تعریف و تهیه شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان در این نشست افزود: اتاق کرمان پذیرفته که این مدل را با تحلیل ساز و کار اجرائی و میزان تاثیری گذاری آن در افزایش تعداد گردشگر داخلی و خارجی ارائه کند تا پس از بحث و تصویب، به بهترین شیوه اجرا شود. محمدجواد فدایی، با اشاره به اینکه اتاق در حال جمع آوری آمار اقتصادی است، افزود: اگر اتاق کرمان تا دو هفته آینده عناوین جداول آماری مورد نیاز خود به تفکیک مراجع مربوطه و نحوه تحلیل کمی و کیفی آنها را ارائه دهد، نشست هایی را با مسئولان مربوطه برگزار و پس از جمع‌آوری آمار، برای اجرا به دستگاه مربوطه ابلاغ می شود.

وی ادامه داد: همچنین در این نشست مقرر شد برای اجرای هر چه بهتر پنجره واحد مجازی سرمایه گذاری، نشستی با حضور رئیس اتاق و مدیرکل ارتباطات و فناوری استان برگزار و در پیاده سازی این پنجره هماهنگی های لازم به عمل آید. فدایی، در بخش دیگری به بیان یکی از مشکلات فعالان اقتصادی در رابطه با هیات های حل اختلاف مالیاتی اشاره و خاطرنشان کرد: اتاق و استانداری به طور مشترک و مستمر قانونی بودن شکل برگزاری جلسات هیات های حل اختلاف مالیاتی را کنترل و گزارش آن را به صورت هفتگی اعلام می کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، در ادامه با اشاره به مشکلات مطرح شده در کارگروه رفع موانع تولید، بیان کرد: در نشستی با حضور نمایندگان استانداری، اتاق، ستاد سرمایه گذاری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نحوه کارشناسی مواردی را که به این کارگروه ارجاع داده می شود، بررسی شود. وی با اشاره به برگزاری تعداد زیادی از جلسات اقتصادی در استان و حضور رئیس اتاق در آنها خاطرنشان کرد: مقرر شد برای ساماندهی بهتر این نشست ها، رئیس اتاق کرمان نماینده تام الاختیار خود را برای کارگروه های اشتغال، رفع موانع تولید، توسعه صادرات و شورای هماهنگی بانک ها به معاونت اقتصادی استانداری اعلام کند.

فدایی، همچنین در مورد انجام فعالیت های دانش بنیان به تشکیل شورای عالی فناوری و نوآوری پیشنهاد شده توسط شرکت های فعال دانش بنیان استان پرداخت و گفت: تشکیل این شورا توسط این شرکت ها بررسی شده و موضوع آن را در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح خواهیم کرد. وی ضمن تشکر از فعالیت هایی که توسط اتاق کرمان انجام و در این نشست به ایشان ارائه شد، خاطرنشان کرد: شاخص های میزان تاثیرگذاری فعالیت های اتاق کرمان باید توسط آمارها ارزیابی شود که این موضوع بسیار مهم است. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، از اتاق کرمان درخواست کرد به موضوع اشتغال به عنوان اولین دغدغه کشور و استان بپردازد و در زمینه ارائه راهکار برای ایجاد اشتغال به استان کمک کند زیرا عملکرد کارگروه اشتغال استان ضعیف بوده است.

اتاق کرمان مرکز تبادل نظر کسب و کارهای نوین شده است

در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: به دنبال انتخاب دغدغه های مشترک اکثر تصمیم گیران و تصمیم سازان استان هستیم تا بر اساس آنها اقدامات لازم را انجام دهیم. سیدمهدی طبیب زاده، افزود: با انتشار نشریه “سپهر اقتصاد” سعی می کنیم از تمامی افکار و اذهان برای توسعه استان استفاده کنیم و در این مسیر به همراهی و راهنمایی فعالان، مسئولان و نخبگان این حوزه نیاز داریم. وی در بخش دیگری به بیان فعالیت های اتاق در حوزه گردشگری پرداخت و اظهار کرد: کمیسیون گردشگری اتاق کرمان موضوع تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی را پیگیری کرده و تاکنون نشست هایی در این زمینه برگزار شده است.

طبیب زاده، ادامه داد: تدوین استراتژی گردشگری استان شامل شناسایی برند، مارکتینگ و معرفی فرصت های گردشگری کرمان با همکاری یک شرکت گردشگری اسپانیایی در دست اقدام است که می تواند کمک بزرگی به گردشگری استان شود. رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: برای پیشبرد این استراتژی، به دریافت اطلاعات دقیق و جزئی شهرستان ها توسط فرمانداران نیاز داریم که امیدواریم استانداری کرمان دستور همکاری فرمانداران را در ارائه اطلاعات صادر کند.

وی بیان کرد: سه ضلع مثلث طلایی گردشگری کشور را استان های یزد، اصفهان و شیراز تشکیل داده اند که باید سعی کنیم این مثلث را به مربع تبدیل و کرمان را به آن اضافه کنیم. طبیب زاده، در بخش دیگری با بیان اینکه اتاق کرمان با هدف ایجاد اکوسیستم رشد سیستم های دانش بنیان فعالیت هایی را برنامه ریزی و اجرا کرده است، افزود: اتاق مرکز تبادل نظر در مورد کسب و کارهای نوین، استارت آپ ها و نوآوردگاهها شده زیرا معتقد است باید نخبگان را در استان نگه داشت و از خروج استعدادها جلوگیری کرد.

رئیس اتاق کرمان در ادامه با اشاره به مشکل بیکاری در کشور و استان گفت: ایجاد اشتغال به رونق تولید و فعالیت بخش خصوصی بستگی دارد که باید در این زمینه سرمایه گذاری لازم توسط بخش خصوصی صورت گیرد. وی خاطرنشان کرد: فضای مناسب برای جذب سرمایه گذار در کشور مناسب نیست و به همین دلیل دولت باید مشکلات را حل تا بخش خصوصی بتواند سرمایه گذاران را جذب کند.

اتاق کرمان بسیاری از مسائل را در سطح کلان کشور پیگیری و حل کرده است

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه اتاق نیز مانند هر مجموعه‌ای دارای نقاط ضعف و قوت است، گفت: اما در مجموع فعالیت ها و اقدامات اتاق کرمان در مقایسه با اتاق های شاخص کشور، در سطح ملی بسیار تاثیرگذار بوده و به عنوان اتاق شاخص مسائل را در حد کلان کشور پیگیری می کند. عباس جبالبارزی افزود: در فضای کسب و کار استان به ویژه در رده های میانی دستگاههای مختلف، نگاه عدم مسئولیت‌پذیری وجود دارد که البته در این بین برخی دستگاهها مانند اداره کل امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی بسیار بهتر از قبل همراه فعالان اقتصادی در زمینه رفع مشکلات آنها هستند.

وی در ادامه یکی از مشکلات را پایین بودن سطح مشارکت فعالان اقتصادی در استان عنوان و اظهار کرد: متاسفانه در استان کار گروهی به آن مفهوم و معنای واقعی وجود ندارد. وی در بخش دیگری به اقدامات انجام شده در کمیسیون و پیگیری های لازم در سطح ملی و استانی برای حل مشکلات فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: پس از دو سال پیگیری، دولت موافقت کرد تجدید ارزیابی دارایی ثابت بنگاه های اقتصادی مشمول مالیات نشود و این موضوع را در قانون بودجه سال 97 لحاظ کند زیرا به دلیل عدم وجود چنین قانونی بسیاری از بنگاه های زیان‌ده کشور طی سال های 95 و 96 به دلیل اینکه تجدید ارزیابی به حساب افزایش سرمایه می رفت و مشمول مالیات بر درآمد بود، نتوانستند تسهیلات دریافت کنند که خوشبختانه این مشکل در حال حل شدن است.

وی ادامه داد: با اجرا شدن این قانون، واحدهای زیان‌ده کل کشور نیز می توانند تجدید ارزیابی کنند و مشمول معافیت مالیاتی شوند. رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان در ادامه به پیگیری مشکل دیگری اشاره و بیان کرد: پیگیری های اتاق کرمان برای کاهش زمان رسیدگی اسناد کارفرمایان به یک سال، توسط تامین اجتماعی به نتیجه رسید که کمک بسیاری به کارفرمایان کرد و همچنین برای سند افتتاحیه این واحدها نیز ضریب اعمال نمی کنند که این اقدام مهم برای فعالان اقتصادی کل کشور محقق شده است.

جبالبارزی، به حضور نمایندگان اتاق به عنوان تشکل های کارفرمایی در هیات های بدوی و تجدیدنظر اشاره کرد و افزود: ترکیب این هیات ها به گونه ای نیست که بتوانند تصمیم عادلانه ای بگیرند زیرا نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سازمان تامین اجتماعی انتخاب می شود و در واقع با احتساب آرای نمایندگان سازمان تامین اجتماعی و کارگران، سه رای به ضرر کارفرما خواهد بود.

 وی در ادامه به پیگیری 30 مورد کلیدی از مشکلات فعالان اقتصادی پرداخت و گفت: حل مشکل ترانس برق شهرک صنعتی 2 پس از 5 سال، مشکلات گاز واحدهای تولیدی سیمان در کرمان، مشکلات مربوط به تامین اجتماعی شرکت های آوند پلاست، پلی تک سیرجان، توسعه آهن گل گهر و… و همچنین معرفی برخی پیمانکاران فرعی به بنگاههای بزرگ اقتصادی استان از جمله این اقدامات است.

برگزاری 51 دوره آموزشی در سال 96

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست به ارایه گزارش اقدامات آموزشی، پژوهشی، انتشاراتی و آماری پرداخت و گفت: در همه این زمینه ها در راستای اهداف اتاق برای توسعه استان و رفع مشکلات فعالان اقتصادی تلاش های لازم را انجام خواهیم داد. مسعود رشیدی نژاد، افزود: این مرکز تدوین نقشه راه انرژی استان را در دو بخش توسعه انرژی‌های تجدید ناپذیر و ایجاد نیروگاه های خورشیدی انجام داده است و در این زمینه استارت آپ صرفه جویی در مصرف بار سرمایشی را نیز اوایل سال 97 برگزار خواهد کرد.

وی بیان کرد: همچنین مدل های پایش محیط کسب و کار و توسعه تشکل ها را تدوین کردیم که مورد توجه اتاق ایران نیز قرار گرفت. رشیدی نژاد، اظهار کرد: همچنین بخش آموزش مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان در برگزاری دوره های آموزشی در سال 1396 “رتبه برتر1” را در بین اتاق های سراسر کشور کسب کرد که از فروردین تا بهمن ماه سال جاری، 51 دوره را با حضور دو هزار و 471 نفر و در قالب 372 ساعت( در مجموع 16 هزار و 937 نفر ساعت) برگزار شد.

گفتنی است در این نشست گزارش عملکرد کمیسیون بیمه، بانک و امورمالیاتی، بخش توسعه بازار و بهبود فضای کسب و کار و واحد تشکل ها ارائه شد.