رئیس اتاق کرمان گفت: در حال حاضر امکانات و شرایط لازم برای جهش فناورانه و توسعه فعالیتهای دانش بنیان در استان فراهم است و باید از این فرصتها استفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در سیامین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات شرکتهای دانشبنیان افزود: برای قابل رقابت بودن محصولات تولیدی در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن باید از روش های فناورانه و اقتصاد دانش بنیان بهره برد. وی با بیان اینکه استان کرمان با 57 شرکت دانش بنیان رتبه 11 کشور در این حوزه را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: باید برای افزایش تعداد این شرکت ها و همچنین ورود شرکت های تولیدی و بزرگ به این حوزه تلاش لازم صورت گیرد.
طبیب زاده، با تاکید بر اینکه باید مبنای صادرات را کالاهای تکنولوژیک و فعالیت های دانش بنیان قرار داد، بیان کرد: قصد داریم در انتخاب صادرکننده نمونه نیز صادرات این نوع کالاها را مد نظر قرار دهیم. رئیس اتاق کرمان به میزان صادرات و واردات بسیار کم در سطح استان اشاره کرد و گفت: در این بین تنها یک شرکت در سیرجان توانسته صادرات محصولات دانش بنیان داشته باشد.
واگذاری زمین رایگان به شرکت های دانش بنیان
در ادامه این نشست استاندار کرمان وعده پیگیری واگذاری زمین رایگان به شرکت های دانش بنیان دارای مجوز استان را مطرح کرد و گفت: همچنین باید شرایط اخذ مجوز برای ایجاد شرکت های دانش بنیان تسهیل شود. علیرضا رزم حسینی افزود: اگر امروز در حوزه های دانش بنیان ایده وجود نداشته باشد و توجه لازم به این موضوع مهم لحاظ نشود، عقب افتادگی استان در این حوزه طولانی تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه امروزه تولید و ثروت به جای کار در کارخانه از طریق پرداختن ایده ها و اجرای آنها به دست می آید، تصریح کرد: برای رونق اشتغال و تولید باید ظرفیتهای لازم در این حوزه را ایجاد و از این فرصت استفاده کرد. رزمحسینی، با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری در استان کرمان بیش از 20 سال پیش راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: تغییر کاربری و تغییر سیاست ها در این بخش باعث شد پارک علم و فناوری به فعالیت دیگری بپردازد و به همین دلیل برخی آفت ها در استان ایجاد شد.
ایجاد پارک علم و فناوری ویژه بخش خصوصی کرمان
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر پارک علم و فناوری استان در رویکرد جدید خود نتواند عقبماندگیها در حوزه دانش بنیان را جبران کند، ایجاد پارک علم و فناوری ویژه بخش خصوصی در مرکز استان ضروری به نظر میرسد زیرا در حال حاضر هیچ فضای حمایتی از شرکت های دانش بنیان در استان وجود ندارد. محمدرضا پور ابراهیمی، با تاکید بر ایجاد شتاب دهنده های بومی در راستای توسعه و پیشرفت استان تصریح کرد: شرکت های بزرگ استان باید مجموعه سرمایه گذاری مشترک تشکیل دهند و در استارت آپ ها مشارکت کنند زیرا خود آنها بیش از بقیه به فعالیت های دانش بنیان و تکنولوژی های نو نیاز دارند.
وی در ادامه ضمن گلایه از دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: این دانشگاه در طول دو دهه اخیر به عنوان دانشگاه مادر منطقه می بایست متولی حرکت هایی در حوزه فعالیتهای دانش بنیان باشد اما اینگونه نبوده است. پور ابراهیمی، با اشاره به اینکه بورس ایده و صندوق های جسورانه باید در استان پیگیری شود، خاطرنشان کرد: تاکنون 238 ایده در بورس ایده عرضه و 30 مورد از آنها عملیاتی شده و همچنین 6 شرکت در زمینه صندوق های جسورانه مجوز دریافت کردهاند و 9 شرکت دیگر در حال اخذ مجوز هستند. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کارگروهی برای تدوین قانون نظام جامع دانش بنیان تشکیل شده که از بخش خصوصی استان کرمان درخواست داریم نظرات و پیشنهادات خود برای تدوین بهتر این قانون را مطرح کنند.
تشکیل شورای عالی فناوری و نوآوری کرمان
رئیس انجمن شرکت های دانش بنیان نیز در این نشست پیشنهاد تشکیل شورای عالی فناوری و نوآوری کرمان را با دبیری بخش خصوصی مطرح کرد و افزود: بحث فناوری فراتر از آموزش و پژوهش است و به همین دلیل اگر در شورایی مجزا پیگیری شود نتیجه بهتری خواهد داشت. عماد جمعهزاده، خاطرنشان کرد: پایه فعالیت های دانش بنیان تحقیق، توسعه و خلاقیت است و باید فارغ التحصیلان موفق دانشگاهی در آنها مشغول به کار شوند. وی با بیان اینکه فعالیت هر چه بیشتر شرکتهای دانش بنیان شفافیت فعالیتها را افزایش میدهد، گفت: تعامل بخش خصوصی و دولتی برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در مسیر پیشرفت استان ضروری است. وی اظهار کرد: سازمان برنامهریزی استان سند علم و فناوری را به خوبی تهیه کرده اما پیشنهاد می شود اقدامات اجرایی و تاکتیک های بسیار مهم را نیز به مطالب فعلی این سند اضافه کنند تا تکمیل شود.
گفتنی است در این نشست برخی مسائل مربوط به فعالیت شرکت های دانش بنیان مطرح و برخی موارد پیشنهادی به تصویب رسید.