EN

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان: ایده های نوآورانه و جذاب در فضای کسب و کار تغییر ایجاد می کند

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان گفت: ایده های نوآورانه، خلاقانه، جذاب و با حاشیه سود بالا می تواند تمایل سرمایه گذاران بخش صنعت را به خود جلب و تغییری در فضای کسب و کار ایجاد کند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عباس جبالبارزی در فستیوال نوآوری های حوزه سلامت با بیان اینکه در کشور ما سال ها بر روی ایده ها کار شده اما پیشرفت کمی در این زمینه حاصل شده است، افزود: به نظر می رسد موانع در زمینه تجاری سازی ایده ها تقریبا همان مشکلاتی است که در سایر کسب و کارها از جمله حوزه صنعت و خدمات وجود دارد اما شدت آن ها بیشتر است.

وی به برخی مشکلات این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: عدم استقبال واقعی سرمایه گذاران از ایده‌ها یکی از این موارد است که شاید بتوان دلیل آن را جذابیت خلق ارزش از طریق بازار ارز و سکه و سود سپرده های بانکی عنوان کرد زیرا تا زمانی که این فرصت ها وجود دارد، سرمایه‌گذاری در حوزه های دیگر صورت نمی گیرد.

جبالبارزی، در ادامه خواستار وضع قانون قاطع برای حمایت از مالکیت معنوی ثبت اختراعات و ایده‌ها شد و تصریح کرد: گاهی نخبگان ما نگران مطرح کردن طرح های خود در صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی هستند زیرا برخوردها در برابر کپی برداری از ایده ها و طرح ها محکم نیست.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان، عدم وجود صندوق‌های ریسک‌پذیر در زمینه سرمایه‌گذاری بر روی ایده‌ها را یکی از مشکلات این حوزه دانست و گفت: افراد جوان و نخبه‌ای که ایده‌ها را مطرح می‌کنند معمولا سرمایه لازم را برای تجاری سازی آنها ندارند و در این زمینه تقریبا شرایط مشابه بانک هاست.

وی بیان کرد: اتاق کرمان تصمیم گرفته از کسب و کارهای نوین حمایت کند که در این زمینه بخشی را در مجموعه خود راه‌اندازی کرده و امور مربوط به ایجاد شرکت شتاب دهنده ایده ها در کرمان را پیگیری می کند.

جبالبارزی، با اشاره به اینکه انجمن شرکت های دانش بنیان نیز در اتاق کرمان شکل گرفته است، تصریح کرد: صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی باید نگاه خود در ارائه تسهیلات به فعالان این بخش را تغییر دهد زیرا در حال حاضر مانند بانک ها عمل و همچنان ملک و منزل را برای وثیقه درخواست می کند. رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان در بخش دیگری به فعالیت های گسترده حوزه سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: با وجود پتانسیل های لازم در زمینه تولید گیاهان دارویی و سایر موارد دیگر در حوزه سلامت، سهم کرمان از تولید آنها بسیار ناچیز است و با توجه به اینکه حوزه سلامت پس از حوزه خدمات پردرآمدترین بخش خواهد بود، توجه به این مسائل ضروری به نظر می رسد.

وی در پایان به ارتباط صنعت و حوزه سلامت پرداخت و پیشنهاد راه اندازی “معاونت امور صنعتی در حوزه سلامت” را در وزارت صنعت، معدن و تجارت و یا وزارت بهداشت و درمان مطرح کرد.