نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته و چهارمین نمایشگاه بینالمللی ماشین آلات معدنی و راهسازی از سوم تا ششم تیرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی کرمان برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رئیس کمیته معدن کمیسیون صنعت و معدن اتاق در جمع اعضای این کمیسیون و دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه مذکور، گفت: برپایی نمایشگاه بین المللی معدن مهمترین ابزار برای بازاریابی و همکاری های اقتصادی بین المللی، عامل مهم در توسعه گردشگری و دانش فنی معدنی استان است و افزایش تولیدات و درآمد عمومی و ایجاد رقابت سالم را در پی خواهد داشت. رسول بهادر، با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه مناسب انتقال تکنولوژی و کاهش هزینه تجاری را فراهم می کند، افزود: ظرفیت شرکت در این نمایشگاه تکمیل شده و در صورت افزایش متقاضیان شرکت کننده در نمایشگاه، با برپایی چادرهایی ظرفیت را افزایش خواهیم داد.
در ادامه این نشست رئیس خانه معدن استان کرمان بیان کرد: برخی از معدن کاران استان توانایی تامین مالی شرکت در ششمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی کرمان را ندارند و در این زمینه پیشنهاد راهاندازی غرفه های گروهی و پشتیبانی مالی از آنها برای معادن کوچک و متوسط مطرح می شود. عبدالرضا تحسینی، تاکید کرد: مجموعه های خدماتی و ماشین آلات استان و همچنین خارج استان کرمان در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشته باشند.
وی با بیان اینکه تیرماه به دلیل گرمای هوا، فصل مناسبی برای برپایی نمایشگاه در کرمان نیست، خاطرنشان کرد: تغییر زمان برگزاری نمایشگاه سال آینده در فصل مناسب و انتشار بولتن و کتابچه این نمایشگاه می تواند در جذب اعضا موثر باشد که اتاق کرمان می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
در ادامه این نشست برگزار کننده ششمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته در کرمان گفت: تاکنون حدود 110 شرکت برای حضور در این نمایشگاه نام نویسی کردهاند که 75 درصد از شرکت کنندگان مربوط به خارج از استان کرمان هستند. محمود بندرچی تصریح کرد: همچنین 15 درصد از شرکت های حاضر در این نمایشگاه، نمایندگان شرکت های خارجی از 8 کشور چین، ایتالیا، کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، سوئد، آلمان و فرانسه خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه همایش معدن و فرصت های معدنی استان در حاشیه برپایی نمایشگاه برگزار خواهد شد، ادامه داد: این نمایشگاه باید وسعت بیشتری داشته باشد، مشکل کمبود فضا و امکانات سایت این نمایشگاه اجازه توسعه آن را نمی دهد. بندرچی، با بیان اینکه زنجیره تامین مواد مورد نیاز معادن در کرمان فراهم نیست و 80 درصد نیازهای این استان از سایر نقاط کشور تامین می شود، ادامه داد: همچنین خطوط تولید معادن در این استان محدود و سنتی است و واحد ریختگری با ظرفیت بیش از پنج تن در استان کرمان وجود ندارد.
در بخش دیگری از نشست که به موضوع معادن زغالسنگ استان کرمان اختصاص داشت، عضو هیات مدیره انجمن زغالسنگ ایران گفت: ۱۴ هزار نفر در صنعت زغالسنگ کشور اشتغال دارند و در حال حاضر یک و نیم میلیون تن کنسانتره و 2 میلیون تن زغال خام در کشور تولید می شود که ۴۰۰ هزار تن کنسانتره سهم استان کرمان است. حسن منصوری، با بیان اینکه وضعیت خوبی در زغالسنگ کشور وجود ندارد، اظهار کرد: انجمن زغالسنگ ایران برای ساماندهی، برنامهریزی و پیگیری مشکلات این صنعت در سال گذشته شکل گرفت و همچنین طرح جامع زغالسنگ کشور در حال تدوین است و نوسازی و تجهیز معادن زغال از سوی وزیر دنبال می شود.
وی به مشکل قیمت پایین فروش زغال به ذوب آهن اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: با پیگیری انجمن در نیمه دوم سال گذشته قیمت زغال از 450 هزار تومان در هر تن به 510 هزار تومان افزایش یافت و تلاش می کنیم امسال این نرخ به ۶۱۰ هزار تومان برسد. منصوری تصریح کرد: برای خروج زغالسنگ از این وضعیت باید به فکر صادرات این محصول بود که در گام نخست کنسانتره زغال از طبس صادر شد و اگر خریدار داخلی زغال را با قیمت مناسب خریداری نکند، فرصت صادرات وجود دارد.