استاندار سابق کرمان در تشریح شرایط اقتصادی کشور گفت: اکنون شرایط بسیار بهتری نسبت به قبل از اجرای برجام داریم زیرا در آن زمان چهار نوع تحریم سنگین داشتیم اما اکنون فقط یک نوع از آن تحریمها برگشته است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، علیرضا رزم حسینی در جمع فعالان اقتصادی استان، گفت: قبل از اجرای برجام، تحریمهای سازمان ملل، تحریمهای کشورهای اروپایی، تحریمهای جداگانه سه دولت آمریکا، بریتانیا و کانادا و همچنین تحریمهای کنگره آمریکا را داشتیم که با امضای برجام به جزء تحریمهای کنگره مابقی لغو شدند. وی ادامه داد: اکنون و بعد از خروج امریکا از برجام فقط تحریمهای دولت آمریکا برگشته است، پس از این نظر شرایط بهتر از قبل از برجام است. استاندار سابق کرمان با اشاره به اینکه همچنین قبل از برجام تجربه چندانی در دور زدن تحریمها نداشتیم اما اکنون بهتر می توانیم در این زمینه عمل کنیم، ادامه داد: پس شرایط بسیار بهتر از گذشته است و میتوانیم فضای خوب کاری را فراهم کنیم و نباید بدون دلیل فضای کشور را به سمت ناامیدی ببریم زیرا همین تحریمهای اندک را هم میتوانیم با استفاده از روش های قانونی دور بزنیم.
رزمحسینی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی در ایران همیشه با مشکلاتی رو به رو بوده و هست، افزود: متاسفانه هیچ وقت شرکت های خصوصی توانمند و بزرگ منطقهای شکل نگرفت که در چنین شرایطی به کمک دولت بیایند. وی ادامه داد: با این وجود بخش خصوصی در شرایط کنونی باید به کمک نظام بیاید و کشور را باید با شرکت های خصوصی بسازیم.
رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: بخش خصوصی قدردان تلاشهای رزمحسینی در زمان تصدیگری استانداری است زیرا وی برای نهادینه کردن توانمندیهای بخش خصوصی بسیار تلاش کرد. سیدمهدی طبیبزاده با بیان اینکه رزم حسینی پایه گذار سبک جدیدی در مدیریت استان بود، اظهار داشت: امیدواریم استاندار بعدی هم همین روش را ادامه دهد و رزمحسینی نیز تجربیاتی که در بخش خصوصی و دولت داشته را در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد. وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور افزود: بخش خصوصی استان هرچه را که در توان داشته برای خروج از شرایط کنونی به کار گرفته است.
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: نهادینه سازی ساختار معینهای اقتصادی در اتاق کرمان در حال انجام است، اینکه این معینها به چه مواردی بپردازند، چگونه ارتباط برقرار کنند و به یک دستور کار مشترک برسند تا همپوشانی نداشته باشند.
طبیبزاده با اشاره به برگزاری 31 جلسه شورای گفت و گو در زمان استانداری آقای رزم حسینی، اذعان داشت: در این مدت چالشهای فراوانی با ایشان در خصوص روشهایی که به موضوع شورا باید پرداخته میشد داشتیم اما همین جدیت باعث شد سهم استان کرمان در مصوبات کشوری نسبت به سایر استانها پنج برابر باشد و بنیان بسیار خوبی برای شورای گفت و گو گذاشته شد.
همچنین رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان خطاب به استاندار سابق کرمان گفت: شما پایهگذاری الگوی بسیار خوبی به عنوان مثلث توسعه داشتید اما فاصله شما با تیمی که میخواستید کار کنید زیاد بود و در چنین شرایطی مشخص است که امکان دارد نتوانید زیاد موفق باشید. عباس جبالبارزی، ادامه داد: یکی از مشکلات گریبانگیر آقای رزمحسینی که شاید یکی از دلایل استعفای ایشان هم همین باشد این بود که میخواستید پرواز کنید اما قوانین به گونهای است که جلوی شما را میگرفت. عضو هیات نمایندگان اتاق با طرح این پرسش که شما چند تصمیم اقتصادی میتوانستید بگیرید که بودجه را هزینه کنید؟ و یا چه میزان برای تغییر یا انتصاب یک مدیر سهم داشتید، گفت: اگر قرار است به توسعه برسیم باید این قوانین دست و پاگیر را اصلاح کنیم و اختیارات را به استانها بدهیم.
جبالبارزی ادامه داد: ما در جامعه انسان های موفق داریم اما باید سیستم موفق داشته باشیم و تا این مکانیزم درست نشود افراد به تنهایی نمیتوانند تغییرات محسوسی را ایجاد کنند. عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان با اشاره به برخی انتقادات رزمحسینی از اتاق کرمان در زمان تصدیگری استانداری، گفت: ممکن است اتاق در برخی زمینهها مانند شرکت های مدیریت صادرات و آموزش بنگاههای متوسط که بتوانند به معنای واقعی رشد کنند، آنچنان موفق نبود اما با همین توان محدود در بسیاری موارد و مواقع موفق بودیم.