شهردار کرمان با بیان اینکه از رونقی که اقتصاد گردشگری به شهر میدهد شهرداری هم منتفع خواهد شد، گفت: به گردشگری اعتقاد داریم و این موضوع در اولویتهای شهرداری قرار دارد و برای رونق و توسعه این صنعت پای کار هستیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مهران عالم زاده در نشست کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان، افزود: در حد امکان از اختیارات قانونی استفاده و به گردشگری کمک میکنیم هرچند که شهرداری متولی گردشگری نیست و اولویتهای دیگری برای این مجموعه تعریف شده که اگر انجام نشوند سایر دستگاهها هم نمیتوانند برنامههای خود در زمینه گردشگری را پیاده کنند و به نتیجه برسند.
وی با بیان اینکه شهرداری تا کنون نیز فعالیتهای متعددی در حوزه گردشگری انجام داده است، اظهار داشت: بازسازی بازار و میدان گنجعلیخان و همچنین بناهای تاریخی از جمله این فعالیتها است زیرا اعتقاد داریم معماری بخشی از هویت شهر است و اهمیت ویژهای دارد. عالمزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل عقبماندگی گردشگری شهر، تصریح کرد: شهر کرمان در بسیاری زمینهها از جمله آموزش، بهداشت، راه و… کاستیهایی دارد و این مشکل تنها متوجه بخش گردشگری نیست ضمن اینکه بخش خصوص هم نتوانسته در این صنعت به وظیفه خود به خوبی عمل کند، مثلا چرا در حوزه هتل عملکرد موفقی نداشتیم؟ دولت که نمیتواند هتل بسازد و حتما بخش خصوصی باید به این موارد بپردازد.
شهردار کرمان از شکلگیری شوراها و شهرداران محله در قالب جدید خبر داد و گفت: در زمینه مناسبسازی سیمای شهر نیز فعالیتهای جدیدی را آغاز کردیم که امیدواریم ظرف چندسال آینده بتوانیم چهره شهر را از حالت فعلی تغییر دهیم. وی در پاسخ به انتقاد از عملکرد شهرداری در ایام نوروز گفت: انتقادات را میپذیریم اما توجه داشته باشید که در همان ایام تنها شهرداری در این زمینه وارد عمل شد و اقداماتی از جمله تهیه نقشه و راهاندازی پایگاههای اطلاعرسانی “از من بپرس” را انجام داد و اگر شهرداری همین اقدامات را هرچند با کاستی، انجام نمیداد، مورد دیگری در شهر وجود نداشت.
عالمزاده از آمادگی شهرداری برای دریافت پیشنهادات بخش خصوصی در زمینه خواهرخواندگی با سایر شهرهای دنیا و استفاده از تجربیات و امکانات آنها خبر داد و گفت: برای برخی فعالیتها در حوزه گردشگری بستههای تشویقی در نظر گرفتهایم که امیدواریم برای توسعه این صنعت راهگشا باشد.
همچنین رئیس شورای شهر کرمان نیز در این نشست گفت: تشکیل کمیسیون گردشگری در شواری شهر پنجم برای اولین بار در تاریخ، نشان از اهمیت این موضوع در شورا دارد. محمد فرشاد با بیان اینکه گردشگری جایگاه ویژهای در اقتصاد کشور دارد، افزود: برای برخی حوزههای گردشگری از جمله احیای بافت تاریخی بودجه خاص پیشبینی کردهایم. وی در پاسخ به انتقاد از عملکرد شورای شهر در زمینه گردشگری، اظهار داشت: نیمی از مدت زمان 10 ماه فعالیت شورای شهر پنجم به انتخاب شهردار و مسائل مربوط به آن اختصاص داشت اما اکنون برخی فعالیتها و اقدامات جدید در حوزه گردشگری آغاز شده است.
رئیس شورای شهر از آمادگی این شورا برای تعامل و همراهی با سایر نهادهای متولی گردشگری برای رونق و توسعه این صنعت خبر داد و افزود: همه مشکلات شهر در زمینه گردشگری مربوط به شورا و شهرداری نیست اما این دو مجموعه در چارچوب امکانات و اختیارات برای رفع آنها تلاش خواهند کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر نیز در این نشست گفت: تعریف یک محور گردشگری برای شهر از مهمترین دغدغههای کمیسیون است که امیدواریم با کمک بخش خصوصی هر چه سریعتر این مهم به سرانجام برسد زیرا میتوانیم هر سال یک مسیر را تعریف و برای آن بودجه اختصاص دهیم که در این صورت طی چند سال چند محور گردشگری قابل توجه خواهیم داشت. محمدرضا میرحسینی با بیان اینکه شورای شهر و شهرداری به تنهایی نمیتوانند همه مسائل گردشگری را پیش ببرند، اظهار داشت: میراث فرهنگی، تشکلهای بخش خصوصی و سایر ارگانهای متولی باید با تعامل و همدلی با شورای شهر و شهرداری گردشگری را سامان دهند.
در ادامه، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق نیز به تشریح ساختار و عملکرد این کمیسیون پرداخت و گفت: شهر کرمان پیشانی استان است و اگر مورد توجه جدی واقع نشود گردشگری کل استان را تحتالشعاع قرار میدهد. مهدی سیاوشی ضمن تشکر از اقدامات شورای شهر و شهرداری طی سالهای گذشته، خواستار انتصاب معاون گردشگری برای شهرداری شد و افزود: اگر برای برخی فعالیتهای مرتبط با گردشگری معافیتهای خاص اعمال شود شاهد سرمایهگذاری و رونق بیشتر در این حوزه خواهیم بود. وی با بیان اینکه تکدیگری چهره شهر را نازیبا میکند، تصریح کرد: اگر برای شهر کرمان افق گردشگری در سال 1400 را در نظر بگیرم، برای رسیدن به اهداف برنامه بهتری خواهیم داشت.
ساماندهی اطراف بازار، استانداردسازی پارکینگها، استفاده از ظرفیت شهرداران محله، تعریف مسیر گردشگری، زیباسازی بافت قدیم، ایجاد مسیر دوچرخه، شفافیت در دریافت هزینههای پسماند از هتلها و عوارض نوسازی، توجه بیشتر به درختکاری، ارایه اینترنت رایگان به گردشگران، ساماندهی تبلیغات و اطلاعرسانیها در ایام نوروز، تدوین طرح برند گردشگری، توجه به استارتاپها، استفاده از توان متخصصان و تدوین شعار گردشگری از جمله خواستههای اعضای کمیسیون گردشگری از رئیس شورای شهر و شهردار بود.