EN

طرح سرمایه‌گذار روس برای ضدعفونی محصولات کشاورزی در سیرجان ارائه شد

در نشستی با حضور رئیس کمیسیون آب و کشاورزی اتاق کرمان، فعالان اقتصادی، معاون عمرانی فرماندار سیرجان و مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان و همچنین هیات سرمایه گذار روسی، طرح شرکت تک‌لئور روسیه برای ضدعفونی محصولات کشاورزی در سیرجان ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان و به نقل از دفتر نمایندگی سیرجان، رئیس کمیسیون آب وکشاورزی اتاق کرمان با اشاره به ظرفیت های کشاورزی سیرجان، صادرات پسته این شهرستان را 3.5 برابر تولید آن عنوان کرد و گفت: به جز پسته محصولاتی مانند انجیر و کشمش نیز از این شهرستان صادر می شود. حسین نجف آبادی پور افزود: کشمش هرات مروس برای فرآوری به آذربایجان های شرقی و غربی ارسال می شود و در صورتی که کارخانه فرآوری این محصول در کرمان احداث شود می توان این محصول را در استان استریلیزه و صادر کرد.

وی در رابطه با پروژه سرمایه‌گذار روس برای سرمایه‌گذاری در سیرجان در رابطه با ضدعفونی موادغذایی، دامی و کشاورزی با استفاده از اشعه، تصریح کرد: باید این طرح در ابعاد مختلف بررسی و برای تصمیم گیری نهایی به منظور اجرای آن، به پرسش هایی مانند میزان تاثیرگذاری آن بر کاهش سم آفلاتوکسین پسته، چگونگی عملیات نگهداری محصول، حجم بسته بندی، دارابودن تاییدیه وزارت بهداشت برای اشعه های مورد استفاده و بررسی حذف باقی مانده سموم از محصول، پاسخ داده شود.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان عباد، شریک شرکت تک لئور روسیه، نیز در این نشست موضوع پروژه را ضدعفونی موادغذایی، دامی و کشاورزی با استفاده از اشعه برشمرد و افزود: این روش ماندگاری محصولات را افزایش و میکروب زدایی را انجام می دهد که این مهم در امر صادرات بسیار تاثیرگذار خواهد بود. احمدرضا محمد، با بیان اینکه این روش بیش از 50 سال در دنیا اجرا شده اما هنوز در ایران انجام نشده است، اظهار کرد: این روش بدون روش گرمایی و شیمیایی و با روشی نو به نام کول پاستوریزیشن انجام می شود و شرکت خارجی مذکور مجموعه الکترون‌دهی را در نزدیکی مسکو راه اندازی کرده و در حال فعالیت است.

مدیرعامل شرکت تک‌لئور روسیه با بیان اینکه برای راستی‌آزمایی ادعاهای ما می توانید از مجموعه فعالیت های شرکت ما در مسکو دیدن کنید، گفت: ایجاد کارخانه‌ای برای اجرای این پروژه به سوله‌ای با مساحت 1500مترمربع نیاز دارد که درون آن ساختمانی به مساحت بیش از 500 مترمربع با مهندسی خاص ساخته خواهد شد که با روش اشعه دهی فعالیت می کند. سرگی بودنیک، با اشاره به اینکه به سردخانه‌ای در نزدیکی این کارخانه نیز نیاز است، بیان کرد: در صورت عدم وجود این سردخانه در محل، می توان آن را در ورودی و خروجی کارخانه نصب کرد.

وی ادامه داد: سرمایه مورد نیاز برای استقرار و ساخت کارخانه 3 تا 5 میلیون دلار خواهد بود و ظرفیت آن برای محصولات کشاورزی 100هزار تن و برای محصولات دامی20 هزارتن در سال است. بودنیک گفت: در رابطه با استریل محصول پسته با پرتودهی بعد از بسته بندی آن لاروها و حشرات موذی از بین می روند و همچنین سطح میکروب ها تا یک هزارم کاهش و قارچ و کپک از بین می رود، در این فرآیند هرچه محصول تازه‌تر باشد عملیات موفقیت آمیزتر خواهد بود و راندمان کار بالاتر می رود.

مدیرعامل شرکت تک‌لئور روسیه، اظهار کرد: همچنین می توان سطح آفلاتوکسین را در محصول پسته کاهش داد و این روش پرتو دهی از روش ماورای بنفش بسیار بهتر بوده و عملیات تا جایی ادامه پیدا می کند که رنگ و مزه محصول تغییر نکند. وی ادامه داد: نفوذپذیری در این روش در محصولات پرآب 9 سانتیمتر و در سایر محصولات با عمق بیشتر انجام می شود. همچنین در خصوص رفع باقی مانده سموم با این روش هیچ کاری نمی توان انجام داد و هزینه کار دراین روش سه درصد قیمت محصول خواهد بود.

گفتنی است گروه سرمایه گذار روسی در سفر به سیرجان از شرکت دشت سبز پسته سیرجان واقع در منطقه ویژه اقتصادی و ترمینال پسته جلال آباد این شهرستان بازدید کردند.