رئیس اتاق کرمان از برگزاری جشنواره بهره وری در بهمن ماه سال جاری در کرمان خبر داد و گفت: در این جشنواره بهره وران برتر معرفی و در راستای فرهنگ سازی این موضوع تلاش می شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در سی و ششمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی نقش بهرهوری در بخش کشاورزی جنوب استان، با تاکید بر اینکه اتاق کرمان پرداختن به موضوع مهم بهرهوری را رسالت جدی میداند، گفت: در این زمینه قراردادی با جشنواره ملی بهرهوری منعقد شده و 60 شرکت کرمانی در این جشنواره شرکت کردند.
وی، تشکیل مرکز توسعه رقابت پذیری و افزایش بهره کسب و کار را از دیگر اقدامات اتاق کرمان در این حوزه، عنوان کرد و گفت: مسئول این مرکز مشخص شده و اقدامات با جدیت دنبال می شود. طبیبزاده، با اشاره به اینکه کرمان از ظرفیت های بسیاری در کشاورزی، معدن، نیروی انسانی و… برخوردار است اما آنچنان که باید از آنها صحیح استفاده نشده است، گفت: در گزارش بهمن ماه سال گذشته مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و در بررسی 93 شاخص توسعه، کرمان رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: افزایش بهرهوری در کشاورزی جنوب استان با توسعه گلخانه ها، تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز، اصلاح بذر و کشت، استفاده از سیستم های نوین آبیاری، مجهز شدن به دانش فنی روز، اطلاع کشاورزان و… محقق میشود که اتاق کرمان در این رابطه سند بهرهوری کشاورزی جنوب استان را با در نظر گرفتن همه جوانب تدوین خواهد کرد.
در ادامه این نشست سرپرست استانداری کرمان نیز گفت: براساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی، استان کرمان در 25 شاخص توسعهای جایگاهی پایینتر از متوسط کشوری دارد و در 22 شاخص نیز بالاتر از متوسط کشور است. محمدجواد فدایی، با تاکید بر اینکه جایگاه استان باید در شاخص های توسعهای و ارتقاء بهرهوری بهتر از شرایط کنونی باشد، افزود: امیدواریم با تلاش و اصلاح فعالیت ها و اقدامات، شاخص ها بهبود یابند و عدم تعادل بین شمال و جنوب استان رفع شود.
وی با اشاره به بحران کم آبی در استان کرمان اظهار کرد: سه اقدام تجهیز چاه ها به کنتور حجمی، بستن چاه های غیرمجاز و تغییر سیستم های آبیاری به شیوههای دارای راندمان بالا باید برای افزایش بهره وری در آب و کشاورزی صورت گیرد.
همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست، از اهتمام جدی اتاق کرمان برای پیگیری مسائل مختلف استان و حتی مسائلی در سطح ملی قدردانی کرد و گفت: همه بخشهای استان می توانند از ظرفیت اتاق بازرگانی استفاده کنند که قطعا به نفع همه خواهد بود. محمدرضا پورابراهیمی، افزود: با توجه به مصوبات و مسائل ستاد اقتصاد مقاومتی، سند جامع بهرهوری در بخش های مختلف استان تدوین شده که این سند باید مبنای عمل و خروجی برنامهها باشد.
وی ادامه داد: بهرهوری، به عنوان یکی از احکام برنامه ششم توسعه، 2.8 درصد از نرخ رشد اقتصادی را به خود اختصاص داده که سهم قابل توجهی است و باید برای تحقق آن تلاش شود. پورابراهیمی، با بیان اینکه یک سوم از رشد 8 درصدی سالانه اقتصاد مربوط به بهرهوری است، تصریح کرد: این شاخص بسیار مهم و تاثیرگذار است که در این رابطه سازمان برنامهریزی استان در موضوع بهرهوری سند جامعی را تدوین و موضوعات مربوط به راهبردها، سیاست ها و اقدامات را مطرح کرده که باید این سند مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است در این نشست بر ضرورت تدوین سند بهرهوری جنوب استان کرمان و بازنگری در وضعیت موجود با توجه به بحران خشکسالی تاکید و در مورد چالش های تولید بذر و ارائه راهکارهای مربوطه، ضرورت توسعه گلخانه ها و… بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست جمعی از فعالان کشاورزی جنوب استان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.