EN

رئیس اتاق کرمان: رتبه رقابت پذیری اقتصاد کشور کاهش یافته است

رئیس اتاق کرمان گفت: طبق آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، رقابت پذیری اقتصاد کشور با یک رتبه تنزل نسبت به سال گذشته، رده 89 را به خود اختصاص داده است که برای بهبود این وضعیت، مرکز توسعه رقابت پذیری کسب و کار در استان کرمان افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده در سی و هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، اظهار داشت: بخش کشاورزی به دلیل سهم عمده‌ای که در اقتصاد منطقه دارد اگر به میزان بهره‌وری لازم دست پیدا کند نقش عظیمی در تولید ناخالص داخلی استان، ایجاد اشتغال و رقابت پذیری محصولات خواهد داشت. طبیب زاده با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از بخش های پیشران اقتصاد کشور است، گفت: با توجه به افزایش مصرف آب در بخش کشاورزی، متاسفانه شاهد بهروری و رقابت پذیری محصولات در این بخش نیستیم.

طبیب زاده گفت: با همکاری و همراهی مدیران دولتی در دانشگاه ها، ظرفیت کارشناسی استان کرمان فعال تر شده است و با تداوم این روند، مسیر پرداختن به مسائل اساسی هموارتر خواهد شد. وی در ادامه افزود: باید با کمک فعالان بخش خصوصی و حلقه های تشکیل شده بین دانشگاه، بخش خصوصی و دولت به دنبال پویایی اقتصاد استان باشیم و رسالت تاریخی خود را  در ا ین زمینه اجرا کنیم.

سرپرست استانداری کرمان نیز در این نشست، تنظیم تولید و بازار و همچنین اقتصادی بودن تولید را نیازمند برنامه ریزی عملیاتی و اجرایی شدن برنامه جامع الگوی کشت دانست و افزود: در حال حاضر نیازمند انجام برنامه اجرایی بهره­وری بخش کشاورزی جنوب استان هستیم. محمدجواد فدائی با تاکید بر اینکه دچار تورم برنامه و سند شده‌ایم، گفت: تعدد اسناد و متناقض بودن آنها باهم مشکلاتی را در مسیر اجرای برنامه ها ایجاد می کند. وی اظهار داشت: برای همکاری با بخش خصوصی و دانشگاه در تولید بذرهای هیبریدی آماده‌ایم. فدائی ادامه داد: امیدواریم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر بخش کشاورزی و تحقق اعداد و ارقام مشخص شده در برنامه ششم توسعه باشیم.

همچنین در ادامه این نشست نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به نظر می رسد خلاهای جدی در رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه و شاخص ها وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرند. محمدرضا پورابراهیمی گفت: در جلسات باید به راهکارهای اجرائی برای جلوگیری از آسیب های بخش کشاورزی بپردازیم و با تعریف تکالیف هر یک از بخش ها و دستگاه ها، منجر به ایجاد مسیری متفاوت از گذشته برای تحقق نتایج جدید و مفید شویم.

پور­ابراهیمی با بیان اینکه بخش کشاورزی دستخوش عوامل غیرقابل محاسبه است، گفت: وضعیت تولید پسته استان به یک دهم کاهش یافته که این موضوع در تاریخ تولید پسته استان کرمان بی سابقه بوده است. وی با اشاره به آمار بانک کشاورزی جنوب استان، افزود: بیشترین مطالبات سوخت شده در حوزه های مختلف مربوط به بخش کشاورزی در جنوب استان است اما متاسفانه شاهد افزایش تولید و درآمد کشاورزان نیستیم.