ریيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن استان كرمان گفت: قيمت مصنوعي ارز مهمترين مشكل در توليد است كه اين مشكل بايد با همت مسئولان امر برطرف شود.
محسن جلالپور امروز در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار فارس در سمنان در حاشيه برگزاري نشست مشترك روساي اتاقهاي بازرگاني و صنايع و معادن ايران اظهار داشت: ركود تورمي، كشوري است و استاني نيست و در اين زمينه دغدغهاي نداريم.
وي اضافه كرد: مهمترين مسئله در توليد، قيمت مصنوعي ارز است و ما به سرعت شاهد تورم در كشور هستيم.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن استان كرمان ادامه داد: در ۱۰سال گذشته نرخ ارز هفت تا هشت درصد تغيير كرده و همين عامل باعث بحران در توليد استانها شده است.
جلالپور افزود: استان كرمان يك استان كشاورزي است و در سال ۷۵ حدود ۴۳ درصد توليد ناخالص داشتهايم كه در سال ۸۵مقايسه با ۱۰ سال گذشته آن، ۳۰ درصد افت را شاهد هستيم.
وي تصريح كرد: كرمان در باغداري اول بوده و در صادرات پسته در دنيا حرف نخست را ميزند.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن استان كرمان مزيت نخست در استان كرمان را كشاورزي دانست و گفت: ما مجموعا بالاي ۵ ميليون تن صادرات در اين زمينه داشتهايم.
جلالپور افزود: اين ميزان صادرات، نشان از توانايي بالاي استان كرمان دارد.
وي گفت: بيش از ۱.۵ ميليون دلار ارزآوري از اين محصولات داشتيم و در صادرات گردو نيز مقام اول را در كشور داريم.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن استان كرمان اضافه كرد: اولويت دوم صادرات در استان كرمان، محصولات توليدي بخش معادن است.
جلالپور افزود: استان كرمان بهشت معادن است و با وجود پنج معدن مس، ذغالسنگ، آهن، تيتانيوم و كورميت و صادرات سنگهاي تزييني در كشور فعاليت ميكند كه همه اين معادن در دنيا مورد اعتناست.
وي ادامه داد: ما دومين معدن مس را در دنيا داريم و ذغالسنگ از قبل از انقلاب وجود داشته كه به خاطر كمبود آب در بخش كشاورزي معادن اهميت خاصي در استان دارد.
منبع: خبرگزاری فارس، ۷ اسفندماه ۸۸