EN

سمینار آموزشی دادرسی مالیاتی در اتاق کرمان برگزار شد

سمینار آموزشی دادرسی مالیاتی با حضور مدیرکل امور دادرسی مالیاتی کشور، رئیس اتاق کرمان، رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان و مدیرکل امور مالیاتی استان در اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی استان کرمان، رئیس اتاق کرمان در این سمینار، مالیات را یکی از موضوعات مورد توجه اتاق برشمرد و از کمیسیون بانک، بیمه و امور مالیاتی به عنوان فعال ترین کمیسیون این مجموعه یاد کرد. سید مهدی طبیب زاده، با اشاره به اینکه مباحث مالیاتی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند، افزود: به طور قطع با افزایش آگاهی در این حوزه، کمتر در معرض آسیب های ناخواسته قرار خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه دادرسی ابعاد گسترده‌ای دارد، گفت: اتاق کرمان دقت ویژه‌‌ای به این موضوع دارد و در صورت توجه به این بخش، بسیاری از مسائل و مشکلات حل خواهند شد. طبیب زاده، با تاکید بر اینکه دیدگاه مبتنی بر عدالت مسئولان حوزه مالیاتی، به برطرف شدن مشکلات فعالان اقتصادی کمک خواهد کرد، ادامه داد: از سوی دیگر عملکرد فعالان اقتصادی نیز باید شفاف باشد تا مشکلات مالیاتی آن ها با انجام خوداظهاری حل شود و دیگر مسائل به هیات های حل اختلاف مالیاتی کشیده نشود.

وی با با بیان اینکه در شرایط کنونی، وضعیت اقتصاد و تولید نامناسب است و با مشکلات بسیاری روبرو هستیم، افزود: در این رابطه از مسئولان امور مالیاتی درخواست می شود نگاه مساعدت‌آمیز خود به فعالان اقتصادی را تقویت کنند تا بتوانیم از این گردنه سخت عبور کنیم.

در ادامه این سمینار رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان گفت: اهمیت موضوع دادرسی مالیاتی به حدی است که در ماده 28 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، قانونگذار نسبت به تجدیدنظر و بررسی مجدد دستورالعمل های دادرسی مالیاتی اقدام کرده است. جلیل کاربخش، با اشاره به اینکه اتاق ایران مسئولیت تهیه دستورالعمل دادرسی را به اتاق کرمان واگذار کرده است، افزود: با کمک برخی از خبرگان حوزه مالیاتی استان کرمان نسبت به تجدید نظر و بررسی مجدد دستورالعمل دادرسی اقدام کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه دادرسی مالیاتی همزمان با لایحه اصلاحی قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است، تصریح کرد: امیدواریم با تصویب این قانون مشکلات دادرسی مالیاتی نیز حل شوند. کاربخش، با اشاره به آمارهای موجود در سال های گذشته، رشد سهم مالیات های پرداختی را 330 درصد عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه 90 درصد از وصولی های مالیات کشور از فرآیند دادرسی تامین می شود، متاسفانه حوزه دادرسی مالیاتی از لحاظ کمی و کیفی مطلوب نیست.

وی در رابطه با ماده 244 قانون مالیات های مستقیم، اظهار کرد: بر اساس این قانون نماینده قوه قضاییه در هیات های حل اختلاف مالیاتی باید از بین قضات غیر شاغل انتخاب شود، اما بیشتر قضات معرفی شده از سوی دادگستری، شاغل هستند و با توجه به برگزاری هیات های حل اختلاف مالیاتی در ساعات اداری، قضات شاغل نمی توانند در وقت اداری در این هیات ها حضور داشته باشند. کاربخش، در ادامه افزود: درخواست می شود مسئولان امور مالیاتی راه حلی بیندیشند تا قضات غیرشاغل در هیات های حل اختلاف مالیاتی حضور یابند.

گفتنی است در این سمینار آموزشی مبحث دستورالعمل های حسابرسی و دادرسی مالیاتی توسط مدیرکل امور دادرسی مالیاتی کشور مورد بررسی قرار گرفت و آموزش های لازم ارائه شد.