رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکی از راهکارهای برون رفت از وضعیت کنونی را استفاده از ظرفیت کشور افغانستان دانست و تصریح کرد: این راهکار مورد استقبال دوستان افغانستانی ما نیز قرار گرفته و امیدواریم این روند استمرار یابد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محمدرضا پورابراهیمی در نشست کمیسیون بانک، بیمه و امورمالیاتی اتاق کرمان با حضور هیات تجاری افغانستان، گفت: یکی از الزامات رفع مسائل و موانع توسعه همکاری های اقتصادی افغانستان و ایران، فعالیت تخصصی در هر بخش و بررسی مشکلات و جمع بندی مسائل است.
وی با بیان اینکه نمی توان فقط با بخش خصوصی افغانستان پای میز مذاکره نشست، اظهار کرد: علاوه بر بخش خصوصی، تصمیم گیران دولت افغانستان نیز باید در مذاکرات تجاری حضور داشته باشد. پورابراهیمی، در ادامه موضوع انتقال ارز به کشور افغانستان را مهم عنوان و بیان کرد: مقرر شده کانون صرافان هرات با هماهنگی اتاق کرمان، صرافان خود را به صورت موردی به بانک مرکزی معرفی کند تا آن ها زیر نظر بانک مرکزی فعالیت خود را انجام دهند. همچنین وی از در نظر گرفتن بخشودگی مالیاتی برای صرافان افغانستانی فعال در ایران خبر داد.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امورمالیاتی اتاق کرمان، به مباحث انتقال پول و حمل و نقل در تجارت پرداخت و گفت: افغانستان همیشه و در شرایط سخت همراه ایران بوده که امیدواریم در ادامه نیز این همکاری ها و حمایت ها از سوی بخش خصوصی افغانستان وجود داشته باشد. جلیل کاربخش، با بیان اینکه بخش خصوصی در ایران و کرمان محدودیت هایی دارد، اظهار کرد: تجار افغانستانی همواره جزء مشتریان امانت دار بودهاند و می توانیم این روابط را گسترش دهیم.
رئیس اتاق تجارت و صنایع غزنی نیز گفت: در همایش دی ماه سال گذشته، مشکلات تجاری میان ایران و افغانستان مطرح شد و اتاق کرمان به صورت جدی و طی جلسات متعدد به رفع مشکل پرداخت. عبدالمتین قلندری، پیشنهاد تفکیک حساب صرافی های افغانستان را از حساب های دیگر افراد، مطرح و بیان کرد: اعضای اتحادیه کانون صرافان افغانستان بسیار قانونمند و متعهد هستند و امیدواریم شما با ارائه یک راهکار بنیادی و قانونی به رفع این مشکل بپردازید.
همچنین رئیس اتاق تجارت و صنایع هرات به بیان ظرفیت های غنی اقتصاد کرمان پرداخت و خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم روابط بین استان های هرات و کرمان را به منظور استفاده بهینه از ظرفیت های موجود افزایش دهیم. الحاج سعد خطیبی، با اشاره به مشکل اقامت بازرگانان افغانستانی در ایران، گفت: در ایران اقامت یک ساله به تجار و سرمایه گذاران افغانستانی تعلق می گیرد که خواهشمندیم این مدت افزایش و طی مدت اقامت به آن ها مجوز ورود و خروج داده شود. وی صادرات افغانستان به ایران را حدود یک درصد واردات از این کشور بیان کرد و ادامه داد: افغانستان تنها کشوری است که هیچ محدودیتی در خصوص واردات کالا ندارد.
در این نشست فعالان اقتصادی کرمان و افغانستان به بیان مشکلات خود به ویژه مسائل بانکی پرداختند.