EN

رئیس اتاق کرمان: گردشگری جایگاهی در برنامه‌ریزی استان ندارد

رئیس اتاق کرمان گفت: موضوع مهم گردشگری که می تواند یکی از پیشران های اقتصادی استان باشد، جایگاه چندانی در برنامه ریزی و بودجه جاری استان ندارد و از آن استقبال نمی شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در چهل  و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات حوزه گردشگری، با تاکید بر اینکه باور جدی برای توسعه گردشگری وجود ندارد، افزود: خواسته بخش خصوصی توجه جدی به گردشگری و رونق کسب و کارها در این حوزه است. وی ادامه داد: همواره جاذبه های گردشگری کرمان با صدای بلند و افتخار مطرح و آئین ها و سنت های بسیاری برگزار شده اما با عدم استفاده مناسب از این ظرفیت ها، نتیجه لازم حاصل نشده تا منجر به رونق گردشگری شود.

طبیب زاده، با اشاره به اینکه آمارها حضور سالانه کمتر از 30 هزار نفر گردشگر خارجی به کرمان را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: تعداد گردشگران خارجی و حتی گردشگران داخلی با متوسط اقامت خوب به گونه‌ای نبوده که تاثیر چندانی در رونق اقتصادی استان بگذارد. رئیس اتاق کرمان در ادامه ضمن انتقاد از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان به دلیل ساختار، اعتبارات و جایگاه ضعیف، تصریح کرد: خواسته بخش خصوصی تقویت این دستگاه و کمک به رونق و توسعه گردشگری در استان است.

طبیب زاده، با اشاره به سهم پایین بخش گردشگری از تسهیلات بانکی گفت: به دلیل طولانی مدت بودن بازده اقتصادی سرمایه گذاری ها در گردشگری، باید تسهیلات با بازپرداخت بلند مدت به فعالان این بخش ارائه شود و به نظر می رسد استان کرمان نتوانسته از تسهیلات صندوق توسعه ملی در این حوزه استفاده کند. وی در ادامه به نامناسب بودن ترمینال فرودگاه کرمان برای مردم و گردشگران اشاره کرد و افزود: امیدواریم اجرای طرح جامع توسعه ترمینال فرودگاه کرمان که قراردادی با بخش خصوصی در این زمینه منعقد شده بزودی اجرایی و این ترمینال در شان کرمان راه اندازی شود.

رئیس اتاق کرمان در ادامه پیشنهاد راه اندازی کانون هماهنگی گردشگری استان متشکل از 19 دستگاه با ریاست استاندار کرمان، تشکیل صندوق ضمانت گردشگری در استان، اختصاص تسهیلات بانکی به پروژه های گردشگری، تهیه و تدوین برنامه گردشگری دو ساله با عنوان “کرمان 1400″،  تهیه آمار و اطلاعات لازم در حوزه گردشگری در قالب پایگاه اطلاعاتی گردشگری استان و راه اندازی باجه های اطلاع رسانی جاذبه های گردشگری کرمان در فرودگاه، ایستگاه راه آهن و ترمینال مسافربری را در این نشست مطرح و این موارد به تصویب شورا رسید.

برقراری خط هوایی خارجی کرمان- استانبول

در ادامه این نشست استاندار کرمان به برگزاری نشست هایی در سال گذشته با موضوع مسائل گردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: این نشست ها و کارگروه ها مصوبات بسیاری داشته و تصمیماتی اتخاذ شده که برخی از آنها از جمله تهیه طرح جامع گردشگری استان اجرایی نشده و باید آنها را پیگیری کرد. محمدجواد فدائی افزود: طرح جامع گردشگری شرق استان کرمان نیز در شورای برنامه ریزی استان ارائه و قرار شد نواقص برطرف شود.

وی تصریح کرد: راه اندازی خط پرواز خارجی برنامه‌ای و نه چارتر به کرمان، از سال گذشته تاکنون پیگیری شد که مقدمات راه اندازی پرواز کرمان- استانبول و برعکس توسط ترکیش ایرلاین فراهم شده است و می تواند کمک بسیاری به رونق گردشگری استان داشته باشد. فدائی، در رابطه با تهیه طرح جامع گردشگری استان و بکارگرفتن مشاوران داخلی و خارجی، بیان کرد: باید شرح خدمات، اهلیت شرکت ها و هزینه تهیه و تدوین طرح توسط سازمان برنامه و بودجه استان بررسی و سپس در رابطه با آن تصمیم گیری خواهد شد.

سازمان میراث فرهنگی کشور تعطیل است

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: سازمان میراث فرهنگی کشور تعطیل و تعطیلی و نقایص آن به استان های کشور سرایت کرده است. یحیی کمالی پور بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی میدانی برای تعویض مدیران در کشور شده و هر جا می خواهند به فردی پست بدهند به سراغ میراث فرهنگی می روند که با این اقدام آثار تمدنی و فرهنگی کشور را به نابودی کشانده اند.

وی با اشاره به اینکه در دهه های گذشته مدیران بسیاری به اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان آمده اند که تعدادی از آنها گرفتار برخی مسائل شده‌اند، افزود: علت این گرفتاری‌ها عدم سامان‌دهی، نظارت و کنترل فعالیت ها در این حوزه است که دامن گیر مدیران ما می شود و از این طریق سرمایه هایمان را به راحتی از دست می دهیم. نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، خطاب به فعالان حوزه گردشگری گفت: اگر منتظر اقدام و کمکی از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور هستید، این انتظار بی فایده خواهد بود.

درآمد گردشگری در کرمان کمتر از میانگین کشور است

همچنین نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست گفت: جذب گردشگر و درآمد ناشی از فعالیت ها و توانمندی های حوزه گردشگری در استان از میانگین کشور پایین تر است که متناسب با ظرفیت های استان نیست. محمدرضا پورابراهیمی، با تاکید بر توسعه زیرساخت های حمل و نقل هوایی در استان برای رونق گردشگری، افزود: وزارت راه و شهرسازی چهار سال به کرمان جفا کرد به طوری که مدیرعامل سابق شرکت فرودگاههای کشور با لجاجت در زمینه اجرای طرح توسعه ای فرودگاه کرمان کارشکنی کرد که این طرح مدت زیادی بلاتکیلف مانده است. وی در ادامه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را یکی دیگر از زیرساخت های مهم برای توسعه گردشگری استان عنوان و بیان کرد: باید مشکلات این حوزه برطرف شود.

لزوم برنامه ریزی برای حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در استان

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: سفارتخانه ها و نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمان باید برای معرفی و تبلیغ جاذبه های گردشگری استان بیش از گذشته تلاش کنند. محمدمهدی زاهدی افزود: عدم هماهنگی و انسجام بین دستگاه‌ های مختلف مرتبط با جذب گردشگر، فعالیت ها را به نتیجه لازم نمی رساند بلکه باید یک نظر واحد وجود داشته باشد. وی یکی از عوامل حضور نیافتن گردشگران خارجی در کرمان را حضور اتباع بیگانه در استان و اخبار منتشر شده از جرائم مرتکب شده توسط برخی از آنها دانست و اظهار کرد: باید نسبت به حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کرمان برنامه ریزی کرد زیرا این مسئله در جذب گردشگر به استان تاثیرگذار است.

سهم 0.7 درصدی استان کرمان از گردشگران کشور

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان نیز در این نشست به تقسیم بندی استان به 10 منطقه گردشگری برای توسعه بلند مدت اشاره کرد و گفت: استان کرمان 0.7 درصد گردشگران کشور را دارد. جعفر رودری، افزود: عوامل سیاسی و سیاستی داخلی، عوامل نهادی و سازمانی، عوامل سیاسی خارجی، زیربنایی، اقتصادی و … از مهم ترین موانع و چالش های توسعه گردشگری به شمار می روند.

وی تصریح کرد: اولویت بخشی به صنعت گردشگری، توجه به خواسته های اصلی گردشگران، اعتمادسازی و حمایت از گردشگران، توسعه زیرساخت های مرتبط با گردشگری، ساماندهی تعطیلات در کشور و توزیع مناسب سفر در تمام فصول سال، رقابتی کردن صنعت گردشگری و… از جمله راهکارهای توسعه صنعت گردشگری استان کرمان است.

گفتنی است در این نشست برخی نظرات و پیشنهادات توسط فعالان حوزه گردشگری مطرح و مواردی به تصویب رسید.