EN

روند تعامل صنعت و دانشگاه در 3 برنامه اجرا می‌شود

نایب رییس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: روند تعامل صنعت و دانشگاه باید در 3 برنامه کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت اجرا شود.

سیدمهدی طبیب زاده در نشست توجیهی اعضا هیات علمی دانشگاه باهنر با فعالان بخش خصوصی، اظهار داشت: در بحث تعامل صنعت و دانشگاه، نیاز، علاقه و اعتقاد در هر دو طرف وجود دارد اما اینکه چرا به نتیجه نمی رسیم، باید عارضه یابی شود.

وی با بیان اینکه مدل‌های اجرایی همکاری صنعت و دانشگاه باید طراحی شود و به سمت اجرا گام برداریم، ادامه داد: در طرح کوتاه مدت برگزاری تورهای بازدید دانشگاهیان از صنایع به منظور آشنایی بیشتر، و در طرح میان مدت، سنجیدن نیاز صنعت و فراهم آوردن آن توسط دانشگاه باید به مرحله اجرا برسد. نایب رییس اول اتاق کرمان ادامه داد: در برنامه بلند مدت نیز باید این نیاز از درون صنعت نهادینه شود و استادان دانشگاه با نیاز صنعت آشنا شوند.

همچنین رییس مرکز تحقیقات اتاق کرمان از آمادگی این بخش برای همکاری در اجرای این سه برنامه خبر داد و گفت: عارضه‌یابی این موضوع (عدم تعامل مطلوب صنعت و دانشگاه تا کنون) در قالب انعقاد یک تفاهم نامه امکان پذیر است. مسعود‌ رشیدی نژاد ادامه داد: صنعت، دانشگاه و مرکز تحقیقات اتاق کرمان می‌توانند هزینه‌های این پروژه را پرداخت کنند.

مدیر کارخانه کرمان تابلو نیز در این نشست با بیان اینکه در جامعه ما دیدگاه درستی نسبت به وضعیت صنعتی شدن وجود ندارد اظهار داشت: اگر کشور ما صنعتی شده است و رشد اقتصادی داشته‌ایم پس چرا اثر آن در جامعه مشخص نیست. محمدعلی جعفری ادامه داد: سنجیدن میزان پیشرفت کشور نسبت به گذشته صحیح نیست و کشورهای بزرگ دنیا میزان پیشرفت و رشد را نسبت به کشورهای موفق دنیا می‌سنجند نه نسبت به گذشته خودشان. وی پیشنهاد کرد: لینکی بین دانشگاه‌های استان ایجاد و طرح‌های مورد نظر صنایع مطرح و هر دانشگاه نسبت به پذیرفتن یک طرح اقدام کند.

در ادامه مدیر شرکت جبال الکتریک با بیان اینکه مشکلات صنایع تنها در عدم ارتباط با دانشگاه خلاصه نمی‌شود اظهار داشت:کل سیستم اقتصادی صنایع مشکل دارد و این مهم به این دلیل است که اقتصاد کشور نقد محور است و دولت بیش از 90 درصد از منابع مورد نیازش را از یک محل تامین و به صنعت توجه نکرده است.

عباس جبالبارزی ادامه داد: متاسفانه فارغ التحصیلان دانشگاه تنها به مسایل تئوری آگاهی دارند و هرگز وارد مرحله اجرا نشده‌اند. وی با بیان اینکه باید به بحث‌های کاربردی در زمان تحصیل بیشتر توجه شود تصریح کرد: دانشگاه می‌تواند بخشی از درآمد خود را از محل اجرای پروژه‌ها تامین کند اما متاسفانه امروز نه تنها این امر صورت نمی‌گیرد بلکه پروژه‌های داخلی دانشگاه نیز برون سپاری و از پتانسیل‌های علمی داخل دانشگاه استفاده نمی‌شود.

همچنین مدیر گروه صنعتی لاوان تابلو در این نشست پیشنهاد الگو برداری دانشگاه‌ها از دانشگاه‌های موفق خارج از کشور در زمینه ارتباط با صنعت را مطرح کرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ادامه این نشست اظهار داشت: در حال حاضر فعالیت بیش از 50 درصد واحدهای صنعتی استان کمتر از ظرفیت تولید است و 12 درصد هم تعطیل شده‌اند. محمود سلطانی زاده با بیان اینکه واحد های صنعتی گریبانگیر مشکلات بسیار دیگری غیر از عدم ارتباط مطلوب با دانشگاه هستند اظهار داشت: صنعت در کشور ما بر اساس ارز و انرژی ارزان پایه گذاری شده و وضعیت امروز صنعت به دلیل اشتباهات گذشته است.

وی ادامه داد: صنعت با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند و تولید در وضعیت بدی است پس باید ابتدا عارضه‌یابی کنیم و بدانیم مشکل واحد‌های صنعتی چیست و سپس برای رفع آنها اقدام کنیم.

گفتنی است در ابتدای این نشست اعضای هیات علمی دانشگاه باهنر پیشنهاداتی از جمله ورود دانشجویان دارای تحصیلات عالیه به صنعت، استفاده از تفکرات دانشجویان در پیشبرد اهداف صنعت، ایجاد اعتماد بین صنعت و دانشگاه، کاهش مصرف انرژی، بهینه سازی، استفاده از مباحث آماری در صنعت و … را ارایه دادند.