سازمان جهاني استاندارد (ايزو) شعار امسال خود را “استانداردها جهان را براي همگان دست يافتني ميسازند” اعلام كرده است.
حداقل 650 میلیون نفر در سراسر جهان تحت تاثیر نوعی از ناتوانی قرار دارند. یك چهارم از كل ساكنان كشورهای توسعه یافته شصت ساله یا مسن ترند و تا سال 2050 اكثر كشورهای در حال توسعه نیز وضعیتی مشابه خواهند داشت.
قابلیت دستیابی به امكانات، مسئله ای فزاینده برای جمعیت سالمند جهان است، ضمن آنكه افراد دارای ناتوانی خواستار دستیابی مساوی به امكانات زندگی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هستند .
برای آنها نیز همچون افراد توانمند، دستیابی به اطلاعات و ارتباطات، به همان اندازه حائز اهمیت است كه استفاده از آسانسور، ورود به یك ساختمان، مسافرت، یا روشن كردن و استفاده ایمن از یك دستگاه اهمیت دارد.
اما قابلیت دستیابی به امكانات، صرفا مسئله سالمندان و افراد ناتوان نیست. هر كسی در هر مرحله از زندگی ممكن است به صورت موقت و گذرا كاهش دستیابی به امكانات را تجربه كند. هنگامی كه این امر به وقوع پیوندد، فعالیت های ساده و روزمره می توانند بسیار دشوار شوند. استانداردهای بین المللی، راهنماهایی را در اختیار تولیدكنندگان و ارایه دهندگان خدمت قرار می دهند تا محصولاتی را طراحی كنند كه برای همگان قابل استفاده و دستیابی باشند.
طراحی مناسب سطوح شیب دار ویژه صندلی های چرخدار، درصورت انطباق با یك استاندارد بین المللی ، می تواند برای مادری با کالسکه نوزادش هم کاملاً قابل استفاده باشد.