کار بررسی برنامه پنجم توسعه استان کرمان با حضور اعضای هیات علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شهید باهنر ، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری و تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان برگزار شد .
این جلسه با سخنان ” علیزاده ” مدیر مرکز پژوهش ها و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان آغاز شد . وی ضمن تقدیر از حضور مدعوین اظهار امیدواری کرد برگزاری این نشست ها بتواند به پیشرفت و توسعه اقتصادی استان کرمان کمک نماید .
” علیزاده ” گفت : با توجه به تعریف جایگاه مطلوب برای اتاق کرمان در مراحل تدوین برنامه پنجم توسعه استان کرمان و همچنین عنایت به این که همواره تفکر بخش خصوصی معطوف به بهره وری بالا است امیدواریم حداقل 70 درصد از برنامه پیش بینی شده تحقق یابد .
فضا برای فعالیت اتاق بازرگانی مهیا است
” رودری ” مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه معاونت برنامه ریزی استانداری کرمان در این جلسه به تفصیل در خصوص نحوه عملکرد برنامه پنجم توسعه توضیحاتی را ارایه کرد .
وی اعتقاد داشت با توجه به این که اتاق بازرگانی در این برنامه در ستاد هماهنگی و تلفیق و تعدادی از کمیته ها حضور خاص دارد انتظار می رود فعالیت شایسته ای نیز انجام دهد .
بهبود فضای کسب و کار ستون اصلی برنامه پنجم است
“سید مهدی طبیب زاده” عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان نیز دراین نشست گفت : تلطیف فضای کسب و کار در برنامه پنجم توسعه نمود خاصی دارد و باید مشخص شود این فرآیند در استان ها به چه صورت پیگیری خواهد شد .
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین خواستار تعریف مشخصی از پنجره واحد در استان شد .
تاکید بر منابع آب و معدن به عنوان بسترهای اصلی توسعه در استان کرمان نیز از دیگر موارد طرح شده توسط وی بود .
بخش خصوصی باید نظارت داشته باشد !
“محمود صنعتی” معاون اجرایی اتاق کرمان نیز اعتقاد داشت جای یک کمیته نظارتی از طرف بخش خصوصی در این برنامه خالی است . وی گفت: زمانی که مجری و ناظر یک برنامه هر دو دولتی باشند ممکن است نتیجه مطلوبی عاید نشود .
گزارش عملکرد برنامه چهارم توسعه را ارایه دهید
دکتر “جمشید اقبال پور” عضو دیگر هیات نمایندگان اتاق کرمان در این نشست گفت : برای ارزیابی عملکرد و مشخص کردن جایگاه فعلی ، لازم است گزارشی از عملکرد برنامه چهارم توسعه داشته باشیم تا بتوانیم نقاط ضعف و قوت را مشخص کنیم .
” اقبال پور ” همچنینن از نحوه تعیین اعداد و ارقامی که به صورت درصد در برنامه تعیین شده اند سوال کرد .
ضمانت اجرایی برنامه پنجم چیست ؟
“علی عباسلو” عضو نایب رییس دوم اتاق کرمان در خصوص ارتباط بین برنامه کرمان 1400 با برنامه پنجم توسعه از مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری سوال پرسید .
وی معتقد بود بررسی نقاط ضعف و قوت برنامه پیش بینی شده کرمان 1400 می تواند به پربار شدن برنامه پنجم در استان کرمان کمک کند .
” عباسلو ” خواستار ارایه آمار عملکرد استان در سال های گذشته برای مطالعه و عارضه یابی و استفاده در برنامه پنجم شد .
اتاق کرمان کار تهیه یک SWOT در استان را سریعا آغاز کند
دکتر مهرابی مدرس دانشکده اقتصاد نیز اصرار داشت اتاق کرمان کار تهیه یک SWOT در بحث اقتصاد استان را در اولین زمان ممکن آغاز کند .
دکتر ” مهرابی ” گفت : تعیین نقش فعال برای بخش خصوصی در برنامه پنجم توسعه یک گام رو به جلو از طرف دولت است و باید از این فرصت استفاده کرد .
این مدرس دانشگاه افزود : نباید به اعداد و ارقام تعیین شده در برنامه برای استان ها توجه خاص کرد بلکه باید برآورد کرد استان ما تا چه حد می تواند پیشرفت کند و باید به طور دقیق به دنبال تدوین راهبرهای توسعه ای با قابلیت عملیاتی شدن برای استان باشیم .
جذب منابع ملی برای استان را جدی بگیریم
دکتر ” اکبری ” دیگر مدرس اقتصاد در این نشست بر نحوه توزیع و جذب منابع مالی ملی برای استان کرمان تاکید کرد . وی گفت : باید به این نکته نیز توجه کرد که استان کرمان به دلیل پراکندگی ها اقلیمی و منابع دارای وضعیت خاصی در تامین منابع مالی خود دارد .
میزان نقش رقیب بودن دولت با بخش خصوصی تعیین شود
دکتر ” جلایی” رییس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شهید باهنر کرمان در این جلسه سه شاخص مهم اقتصادی استان را که می توان بدون توجه به مسایل کلام کشوری مورد توجه قرار داد ، رشد اقتصادی ، بهره وری و صادرات غیر تفتی اعلام کرد .
دکتر ” جلایی ” گفت : در طول بررسی برنامه پنجم ، اتاق کرمان باید مشخص نماید که در چه بخش هایی و به چه میزان دولت به عنوان رقیب بخش خصوصی در استان ظاهر شده است .
وی بهره وری در بخش خصوصی را بیشتر از بخش دولتی دانست و افزود : از میزان 8 درصد رشد اقتصادی که در برنامه نعریف شده است باید مشخص گردد چه سهمی به بخش خصوصی تعلق دارد و همچنین باید مشکلات بخش خصوصی برای رسیدن به این میزان رشد تعیین و مورد بررسی قرار گیرد .
لازم به ذکر است اتاق کرمان در ستاد هماهنگی و تلفیق برنامه که عالی ترین مرجع سیاستگذاری و جمع بندی بخش های اقتصادی استان است حضور دارد و همچنین کرسی اتاق در کمیته های اقتصاد کلان ، امور تولیدی و امور زیربنایی نیز به جای خود محفوظ است .
همچنین کار تدوین برنامه پنجم توسعه استان باید تا پایان شهریور ماه سال جاری اتمام پذیرد و برای اجرا ابلاغ شود و جلسات بررسی و تدوین برنامه پنجم توسعه استان کرمان به صورت هفتگی و با حضور نمایندگان بخش دولتی ، تعدادی از اساتید دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و هیات نمایندگان اتاق کرمان در محل اتاق برگزار می شود .