EN

حمایت‌های یارانه‌ای دیگر جواب نمی‌دهد

گروه بازرگانی – رييس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن تهران می‌گوید: واقعيت‌هاي اقتصاد جهان، منطقه و كشور نشان می‌دهد كه ديگر حمايت‌هاي يارانه‌اي و تعرفه‌هاي 60 يا 80 درصدي براي واردات جواب نمي‌دهد.

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )

به گزارش «ايسنا»، يحيي آل‌اسحاق كه در كنفرانس بين‌المللي معرفي فرصت‌هاي تجاري كنيا سخن مي‌گفت، اظهار كرد: آفريقا هنوز براي فعالان اقتصادي شناخته شده نيست در حالي كه همه اذعان مي‌كنند كشور‌هاي آفريقايي بازار آینده جهان خواهند بود.
وي ادامه داد: كنيا در شرق آفريقا كشوري است كه يكي از رکن‌های همكاري‌ تجاري ايران محسوب مي‌شود و از وضعيت ويژه‌اي برخوردار است.
رييس اتاق تهران در ادامه عنوان كرد: هر چقدر به جلو حركت مي‌كنيم‌، رقابت‌ها بيشتر و فضاي كار سخت‌تر مي‌شود. اين درحالي است كه واقعيت‌هاي اقتصاد جهان، منطقه و كشور اين است كه ديگر حمايت‌هاي يارانه‌اي و تعرفه‌هاي 60 يا 80 درصدي براي واردات وجود نخواهد داشت.
آل‌اسحاق تصريح كرد: ما چاره‌اي در داخل نخواهيم داشت مگر اينكه محصولي توليد كنيم كه از نظر كيفيت و قيمت بتواند رقابت كند. فضا براي تلاش هم فراهم و هم سخت است. چاره‌اي نيست جز اينكه بازار‌هاي جديد براي كالاهاي خود بيابيم كه از جمله‌ آنها كشور كنياست.
وي متذكر شد: باز هر چه زمان مي‌گذرد، فضاي كار در آنجا هم سخت‌تر خواهد شد، اما اگر قرار است در آينده اقتصاد كشور به حضور در صحنه‌هاي بين‌المللي فكر شود، بايد آفريقا را مدنظر قرار دهيم، البته درست است كه سختي‌هايي در حمل و نقل و مواردي ديگر وجود دارد، اما در كجا مشكلي وجود ندارد.
رييس سازمان توسعه تجارت ايران نیز در این همایش با بیان اینکه 19 درصد واردات ايران كالاهاي مصرفي، 15 درصد سرمايه‌اي و 66 درصد آن هم كالاهاي واسطه‌اي است، گفت: توليد ناخالص داخلي ايران 876 ميليارد دلار و حجم تجارت خارجي اين كشور 137 ميليارد دلار است.
حمید صافدل ادامه داد: در طول 10 سال اخير 366 پروژه فني و مهندسي در كشورهاي جهان توسط شركت‌هاي ايراني اجرا شده است.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ايران در ادامه رويكردهاي اقتصادي ايران را مواردي از قبيل توسعه تجارت خارجي،‌ ارتقاي صادرات غير نفتي، مشاركت فعال در بلوك‌هاي منطقه‌اي، توسعه تجارت الكترونيك، بهبود كانال‌هاي توليد و توزيع، تنظيم بازار داخلي، هدفمند كردن يارانه‌ها و تغيير ساختار و اصلاح منابع انساني ذكر كرد.
صافدل با اشاره به مزيت‌هاي صنعتي، كشاورزي و خدماتي ايران در مورد بخش معدن اين كشور نيز بيان كرد: تعداد معادن ايران از 195 معدن در سال 1978 به پنج هزار معدن در سال 2009 افزايش يافته و همچنين مقادير استخراج شده از معادن ايران به بيش از 230 ميليون تن رسيده است.
اين مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه حجم مبادلات تجاري ايران و كنيا با يكديگر را 50 ميليون دلار عنوان كرد و افزود: اين رقم، رقم كمي به نظر مي‌رسد و از اين ميزان 41 ميليون دلار مربوط به صادرات ايران به كنيا و بقيه مربوط به واردات ايران از كشور كنياست. از جمله اقلام صادراتي ايران به كنيا، قير نفت، موم پارافين، مواد شيميايي و اجناس شيشه‌اي است.
صافدل در پايان به مشكلات مبادلات تجاري ايران و كنيا با يكديگر اشاره و خاطر نشان كرد: نبود شناخت صحيح و اطلاعات كامل نسبت به بازار كنيا و شرق آفريقا، اعلام به موقع نكردن مناقصات به شركت‌هاي ايراني توسط طرف كنيايي، نبود روابط بانكي و همچنين نبود خط منظم كشتيراني از جمله اين مشكلات است.