اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان در سالن کنفرانس شماره دو خود میزبان رییس و معاون کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و معاون امور معدنی وزیر صنعت ، معدن و تجارت بود .
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، سید محمد ابراهیم علوی معاونت توسعه و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان در غیاب رییس اتاق کرمان که در تهران در اتاق ایران میزبان وزیر امور خارجه بود در ابتدای این جلسه از وجود باغات پسته و خرما ، گردو ، معادن غنی سنگ های تزیینی و کانی های فلزی و غیرفلزی و همچنین تولید محصولات گلخانه ای و پتانسیل های صنعت گردشگری از جاذبه های تاریخی تا توریسم درمانی به عنوان پتانسیل های اقتصادی استان کرمان یاد کرد .
نماینده اتاق کرمان در هیات نمایندگان اتاق ایران در خصوص وضعیت اشتغال واحدهای تولیدی استان کرمان گفت : در حال حاضر بیم آن می رود که با ادامه روند عدم پرداخت مطالبات بخش خصوصی توسط دستگاه های اجرایی دولتی اشتغال در کشور دچار مشکل شود .
” علوی” همچنین در خصوص تاسیس اتاق کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی هشدار داد .
نماینده مردم سیرجان و بردسیر نیز در این نشست گفت : بهترین الگوی ارتباط بین پارلمان بخش خصوصی و مجمع نمایندگان در استان ها در استان کرمان شکل گرفته است و جای آن دارد که این مهم به دیگر اتاق های کشور نیز تسری پیدا کند .
وی ضمن تاکید بر طرح مشکلات و بررسی ابعاد مختلف برای حل آن ها گفت : در طول دو روزی که رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و هیات همراه در استان کرمان حضور دارند بازدیدهای مختلفی از مراکز اقتصادی استان انجام شده است و برخی از مسایل و مشکلات موجود در محل واحدها به گروه انتقال یافته است .
در ادامه ” مهدی ایرانی کرمانی ” از پسته و خرما به عنوان اصلی ترین محصولات تولیدی در استان کرمان نام برد و گفت : 70 درصد پسته کشور در استان کرمان تولید می شود و 90 درصد این محصول از کشور صادر می شود . همچنین از یک میلیون تن تولیدخرمای کشور ، بین 250 تا 350 تن مربوط به استان کرمان است که تنها حداکثر 10 درصد از آن صادر می شود .
عضو هیات رییسه اتاق کرمان با اشاره به این که هزینه تولید پسته از سال 79 تا کنون 400 درصد رشد داشته است فعالیت در بخش پسته را با توجه به واقعی نبودن نرخ ارز در کشور زیان ده ارزیابی کرد .
نماینده اتاق کرمان د رهیات نمایندگان اتاق ایران همچنین در خصوص ارایه طرحی مبنی بر ایجاد اتاق کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی گفت : ایجاد تشکل های موازی نظیر اتاق کشاورزی موجب پاره پاره شدن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران است و این مصداقی از عدم تمایل به انجام همکاری بدنه دولت با بخش خصوصی است ؛ مبحثی که در نظر سنجی از 200 نفر از فعالان اقتصادی توسط مرکز تحقیقات اتاق ایران به عنوان اصلی ترین مانع در خصوصی سازی از آن یاد شده است .
” ایرانی کرمانی ” در پایان با اشاره به کمبود آب در استان کرمان ، خواستار توجه به سرمایه گذاری مولد در بخش صنایع مرتبط با معدن در استان کرمان شد .
” عباس جبالبارزی ” عضو کمیسیون صنعت اتاق کرمان هم در این نشست بار دیگر از ماده 80 برنامه پنجم توسعه کشور گفت .
” جبالبارزی ” با اشاره به این موضوع که پس از شش ماه پیگیری هم اکنون سازمان تامین اجتماعی از عدم در اختیار داشتن بودجه برای اجرای این ماده قانونی اطلاع داده است ، گفت : با این وصف واحدهای تولیدی که از ابتدای سال جاری نیرو جذب کرده اند مجبور به اخراج نیروهای خود هستند .
وی در بخش دیگری از صحبت های خود از رابطه موجود بین واحدهای تولیدی با دستگاه های اجرایی انتقاد کرد و گفت : در حالی که واحدهای تولیدی مبالغ زیادی از دولت طلبکار هستند دستگاه هایی همچون سازمان امور مالیاتی ، تامین اجتماعی و بانک ها در وصول مطالبات خود از بخش تولید بدون هر گونه ملاحظه ای عمل می کنند و تاخیر در پرداخت ها توسط واحدهای تولیدی منجر به تخصیص جریمه و حتی توقیف اموال می شود !
مدیر عامل شرکت جبال الکتریک تصریح کرد : باید در خصوص روابط موجود بین بخش تولید و دستگاه هایی همچون بانک ها ، سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی تجدید نظر شود
” جبالبارزی ” افزود : با گذشت شش ماه از سال 90 ، دستگاه های دولتی از پرداخت بدهی های خود در قبال انعقاد قرارداد و دریافت خدمت از واحدهای تولیدی امتناع می کنند و دلیل آن را عدم ابلاغ بودجه و موافقت نامه ها بیان می کنند .
وی در پایان تصریح کرد : برای ایجاد توان رقابت برای محصولات تولیدی باید شرایط مناسبی در داخل کشور فراهم گردد در غیر این صورت اشتغال با مشکل جدی مواجه خواهد شد .
حذف معافیت های مالیاتی شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی که در فاصله 30 کیلومتری شهرها واقع هستند مطلب مورد اشاره ” پیمان سالاری شریف” مدیرعامل شرکت تولیدی کارتن و مقوای کرمان بود .
وی با اشاره به ماده 66 قانون اصلاح مقررات مالی دولت در سال 1380 ، متن این قانون را مصداق نقض غرض دانست چرا که تفسیرهای دوگانه ای از این قانون شده است و آن چه که هم اکنون اتفاق افتاده ، لغو معافیت مالیاتی این شرکت هاست .
عضو کمیسیون صنعت اتاق در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت : این قانون شامل دو بخش عوارض شهرداری و مالیات است و در قانون آمده است شهرک های صنعتی از پرداخت هر گونه عوارض شهرداری معاف هستند و این در حالی است که هم اکنون از شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی عوارض شهرداری در قالب مالیات بر ارزش افزوده دریافت می گردد .
” سالاری شریف ” همچنین از عدم اختصاص یارانه هدفمند کردن یارانه ها به صنایع نیز گلایه کرد و گفت : در قانون مقرر شده بود مبلغ 140000 میلیارد ریال تا پایان سال جاری کمک بلاعوض در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد اما تاکنون این تسهیلات در اختیار هیچ واحد تولیدی قرار نگرفته است .
عضو هیات رییسه اتاق کرمان نیز مهم ترین مساله روز فعالان اقتصادی را نرخ ارز دانست و گفت : همانطور که می دانید فعالیت های اقتصادی کاملا به نرخ ارز و مسایل آن مرتبط است .
” محسن رشید فرخی ” افزود :تلاطم در نرخ ارز مصداق خود تحریمی است .
” نارویی ” دیگر عضو کمیسیون صنعت نیز در این نشست در خصوص صادرات سنگ های صادراتی بر تامین ماشین آلات در فرآوری سنگ های تزیینی تاکید کرد .
وی تولید سنگ ساختمانی در کشور را سالیانه 12 میلیون تن اعلام کرد و گفت : به طور اسمی حدود 6هزار کارخانه سنگبری در کشور وجود دارد که 270 کارخانه از این تعداد دارای تجهیزات روز در تهیه سنگ فرآوری هستند.
مدیر کارخانه کرمان تابلو هم در این نشست از عدم پرداخت بدهی های دولت به بخش خصوصی گلایه کرد و گفت : در حال حاضر با طلبی در حدود 60 میلیارد ریال از دستگاه های دولتی ، یک کارخانه تولیدی با 400 نفر پرسنل را با استقراض از بانک ها همچنان فعال نگه داشته ایم .
متفرق عمل کردن سامانه های دولتی نظیر بانک ها و وزارتخانه ها اصلی ترین محور صحبت های ” عبدالرضا تحسینی ” دبیر انجمن توسعه صادرات سنگ های تزیینی استان کرمان بود .
وی اعتقاد داشت سیاست های بانکی که منجر به کاهش نقدینگی در بازار شود به ضرر بازار و صنعت خواهد بود .
” فرش کرمان از دیرباز زبانزد خاص و عام بوده است و پیشنهاد می کنیم صندوق ضمانت فرش ایران با مجوز و حمایت بانک مرکزی تاسیس شود ” .
این جمله را ” فخری الله توکلی ” رییس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق کرمان خطاب به ” عبدالهی ” رییس کمیسیون مجلس شورای اسلامی بیان کرد .
” الله توکلی ” گفت : هر چند رقبای سرسختی همچون پاکستان و چین و هند در بازار فرش جهان قد علم کرده اند اما در نمایشگاه ” ارومچی چین ” متوجه شدیم که فرش ایران و به خصوص کرمان همچنان مخاطبان خاص خود را حفظ کرده است .
مشکل به وجود آمده در 150 واحد سردخانه ای در شهرستان بم به دلیل عدم اختصاص یارانه مناسب پس از هدفمندی یارانه ها نیز از زبان ” محمد حسین اکبری ” رییس اتحادیه سردخانه داران شهرستان بم بیان شد .
مدیر دفتر نمایندگی اتاق کرمان در شهرستان بم گفت : انتظار می رفت در مجلس شورای اسلامی و در هنگام وضع قوانین عنایتی خاص به این بخش می شد چرا که بحث کشاورزی در استان های خرماخیز کشور کاملا به این صنعت وابسته است و خسارت دیدن آن باعث بروز مشکل در انباشت ، نگهداری و صادرات محصولات کشاورزی می شود .
” دهقانی ” مدیر عامل موسسه گردشگری و خدمات مسافرت هوایی جنوبشرق نیز با اشاره به این که توسعه گردشگری در هر کشور می تواند به همه بخش های اقتصادی کمک نماید وضعیت گردشگری در استان کرمان را مطلوب ندانست و گفت : متولیان قانون گذاری در کشور باید در وضع قوانین حمایتی عنایت ویژه ای به این بخش که از آن به عنوان صنعت نام می برند ، داشته باشند .
” واحدهای نظارتی مجلس شورای اسلامی باید در بخش گردشگری به دستگاه های مرتبط مراجعه کنند و بررسی نمایند آیا دستگاه های مربوطه وظایف خود در قبال گردشگری را به درستی انجام داده اند یا خیر ؟ “
” معین زاده ” با اشاره این مطلب و بیان لزوم توجه به چشم انداز طراحی شده در افق 1404 برای جذب 20 میلیون گردشگر در کشور گفت : آیا آماری از میزان ورود گردشگر از ابتدای برنامه پنجم توسعه کشور در دست هست که بتوان متوجه شد در کجای برنامه قرار داریم ؟
” گلسرخی ” مدیر عامل شرکت فولاد بردسیر نیز اعلام کرد چنانچه تعرفه واردات میله گرد از 11 به شش درصد برسد ، شرکت های تولیدی فولاد و نورد با مشکل جدی مواجه خواهند شد .
” محمد امینیان ” مدیر عامل شرکت بسته بندی درچین هم از عدم پرداخت جوایز صادراتی و یارانه های حضور در نمایشگاه های خارج از کشور به عنوان بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی یاد کرد و گفت : با وجود شرایط فعلی فروشنده و خریدار در داخل و خارج از کشور نمی توانند به هم اعتماد کنند و این روند باعث بروز مشکل در صادرات می شود .
در پایان این نشست ” عبدالهی ” رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی صحبت های خود را با اشاره به این که نمایندگان اتاق کرمان به خوبی به وظیفه نمایندگی از طرف اتاق ایران و سایر اتاق های کشور در جهت هشدار برای تاسیس اتاق کشاورزی عمل کردند ، آغاز کرد .
وی افزود : بر اساس گزارش تیم تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی بیش از 40 درصد از اهداف برنامه محقق نشده است اما باید همه با کمک هم خلاها را پر کنیم تا به نتیجه برسیم .
” عبدالهی ” با اشاره به این موضوع که استان کرمان از وجود استاندار فهیم و کارآزموده ای بهره مند است از اتاق کرمان خواست جلسات دوره ای با حضور استاندار و مجمع نمایندگان استان برای بحث و بررسی مشکلات برگزار نماید .
وی همچنین راه حل مشکلات را در دو مبحث قوانین و لوایح دولت و طرح از طرف نمایندگان مجلس اعلام کرد و گفت : در خصوص بررسی مباحث کلان کشوری برگزاری نشست های هم اندیشی فواید زیادی دارد و اتاق ایران به همراه اتاق های کشور می تواند در مباحث مختلفی همچون نوسانات نرخ ارز و بودجه بندی به مجلس کمک کنند .
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این موضوع که نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان بخش خصوصی از یک جنس هستند ، افزود : ما به دنبال واقعی کردن نرخ ارز هستیم اما در این راه به حمایت فضای مجلس و اتاق های بازرگانی به عنوان مجلس بخش خصوصی نیازمند هستیم .
” عبدالهی ” همچنین تصریح کرد : تولید با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر به دلیل بوروکراسی و ساختارهای پیچیده دولتی از عهده بخش دولتی خارج است و این مساله هیچ ربطی به دولت خاصی ندارد اما در بخش خصوصی به دلیل سرعت در تصمیم سازی و تصمیم گیری م یتوانیم شاهد پیشرفت با هزینه کمتر باشیم .
نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی نسخه کاهش بیکاری ، فقر ، گرانی و تورم را رشد جریان تولید دانست و گفت : دخالت دولت ها و تعیین قیمت های دستوری اصل رقابت پذیری را خدشه دار می کند .
وی در پایان این نشست لازمه ساخت کشور را اخلاق مداری ، وحدت به عنوان لازمه نگهداری نظام اسلامی ، اعتقاد به قانون و قانون گرایی ، تلاش و سخت کوشی ، نظم و انضباط ، خلاقیت و نوآوری و ابتکار عنوان کرد .