جمعه بود . روز تعطیل رسمی اما اتاق کرمان از ساعت 5:30 صبح آماده استقبال از روز پرکاری می شد . مجمع نمایندگان استان کرمان قرار بود تا عصر در سالن کنفرانس شماره دو اتاق کرمان حضور داشته باشند و جلسه با هیات نمایندگان اتاق کرمان هم بخشی از برنامه بود .
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
در این جلسه معاونان برنامه ریزی و عمرانی استانداری کرمان نیز حضور یافتند. همچنین دکتر ” حسن فاخری” مشاور رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز در این جلسه حضور داشت.
متفرق کردن بخش خصوصی منطقی نیست
صحبت های رییس اتاق کرمان آغازگر جلسه مسوولان بخش خصوصی استان با اعضای مجمع نمایندگان بود . صحبت هایی که با یک تشکر شروع شد . تشکر از مجلس برای پیگیری تصویب ماده 28 قانون برنامه توسعه پنجم . قانونی که هر چند توسط بانک ها آن طور که باید اجرا نمی شود .
” محسن جلال پور ” بعد از آن به بحث تشکیل اتاق کشاورزی پرداخت . اتاقی که چندی است زمزمه تشکیل آن به گوش می رسد و البته بخش خصوصی به طور کامل با تشکیل آن مخالف است .
نایب رییس اتاق ایران در این خصوص اظهار داشت : چرا عده ای سعی می کنند برخی ضعف ها را با تشکیل ارکان موازی در کشور پوشش دهند؟
وی افزود : حالا که با وجود همه شرایط مشکل در اقتصاد در حالی که بحث هدفمند کردن یارانه ها واحدهای تولیدی را تحت تاثیر قرار داده و از تحریم نیز متحمل خسارت هایی هستیم ، همچنان بخش خصوصی را سر پا نگه داشته ایم و با تمام توان در حال انجام رسالت خود هستیم چه دلیلی دارد بخش خصوصی را متفرق کنند؟
“جلال پور ” ادامه داد : متفرق کردن بخش خصوصی منطقی نیست و باید قبول داشت که پس از تشکیل اتاق کشاورزی باید منتظر اتاق صنعت ، اتاق معدن و سایر اتاق های مشابه بود و این در حالی است که در همه دنیا به جز جاهای بسیار معدودی ، این فرآیند بیشتر به سمت متمرکز شدن است چرا که بخش خصوصی باید دارای سخنگوی واحدی در کشور باشد .
” جلال پور ” یک مثال هم آورد . ” اگر یک هیات بلندپایه تجاری وارد ایران شوند کدام بخش خصوصی با ایشان گفتگو خواهد کرد ؟ اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یا اتاق کشاورزی ؟ “
می توان از این صحبت نایب رییس اتاق ایران که گفت: نمایندگان مجلس در تیم های تخصصی و کارشناسی وضعیت کشاورزی کشور را بررسی کنند و چنانچه به این نتیجه برسند که ضعف بخش کشاورزی کشور ناشی از عدم وجود اتاقی به نام کشاورزی است آن وقت ما هم حمایت می کنیم ، چنین برداشت کرد که به طور یقین ضعف بخش کشاورزی از نقطه دیگری است . جایی که با ایجاد اتاق کشاورزی هم نمی توان آن را تقویت کرد .
داستان یک بام و دو هوا برای صادرکننده نمونه
نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان هم به چند نکته اساسی اشاره کرد که شاید بیش از همه داستان هواپیمایی ماهان قابل تامل بود .
“نصرت الله نوربخش” در خصوص مطالبات سازمان امور مالیاتی کرمان از هواپیمایی ماهان گفت : شرکت هواپیمایی ماهان صادرکننده نمونه ای است که موفق به اخذ لوح سپاس از وزارت صنعت و معدن و تجارت شده است . منابع درآمدی این شرکت ، منابع مالی حاصل از صادرات است و در متن قانون تصریح شده است خدمات شامل حمل و نقل و ترانزیت است و این خدمات صادراتی از پرداخت هر گونه مالیات معاف است اما سازمان امور مالیاتی کرمان برای درآمد حاصل از حمل مسافر از مبدا خارج به مقصد خارج از این شرکت مالیات مطالبه می کند !
رییس کمیسیون بیمه ، بانک و سرمایه گذاری اتاق کرمان در ادامه هشدار داد ادامه این روند باعث خروج دفاتر شرکت های بزرگ که اصلی ترین تامین کننده منابع مالیاتی و مخارج استان کرمان هستند ،از استان خواهد شد .
” نوربخش” از طرح هدفمندی یارانه ها و کمک هایی که قرار بود به صورت بلاعوض به صنایع شود نیز سوال کرد و گفت : 8هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض دولت در کجا هزینه شده است و سهم استان کرمان از این کمک چه میزان بوده و چه میزان از آن جذب شده است؟
نایب رییس اتاق کرمان همچنین خواستار حضور نماینده بخش خصوصی در ستاد درآمد استان کرمان نیز شد .
در ادامه این نشست رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان هم از روند پیشرفت پروژه شرکت نمایشگاه های بین المللی کرمان گزارشی ارایه کرد .
” صادق علیزاده” گفت: صنعت نمایشگاه یک صنعت نو است که می تواند از محورهای توسعه هر استان باشد ،
پس از آن که ” محسن جلال پور” در مراسم جنبی نمایشگاه مصالح ساختمانی در محل نمایشگاه های بین المللی پشت تریبون رفت و اعلام کرد اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان به بحث شرکت نمایشگاه های بین المللی کرمان ورود کرده است ، اتاق کرمان بلافاصله این کار را دستور کار قرار داد و از آن زمان رایزنی های بسیار زیادی با دستگاه های اجرایی مرتبط برای ساماندهی و به نتیجه مطلوب رساندن نمایشگاه کرمان انجام داده است .