رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان با اشاره به اینکه استان کرمان دارای شرایط و ظرفیتهای ویژهای است گفت: این استان از لحاظ مختلف همه ظرفیتهای لازم برای اداره خود و در واقع ظرفیت یک کشور را دارد.
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
محسن جلالپور که در نشست معارفه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی كرمان و هیات تجاری مالزیایی سخن میگفت، حضور این هیات تجاری بلند پایه در استان كرمان را نشانگر روابط خوب و دیرینه بین جمهوری اسلامی ایران و مالزی عنوان کرد .
نایب رییس اتاق ایران در تشریح دلایل و اهداف حضور هیات تجاری مالزیایی در کرمان از روزی میگوید که استان کرمان در نمایشگاه مالزی حضور پیدا میکند: سال 82 مسئولین استان کرمان در پی برگزاری نمایشگاه به مالزی سفر و بازدیدهایی را از این کشور انجام میدهند که تاثیر به سزایی در روابط کرمان با مالزی داشت و صادرات محصولات کرمان به مالزی از همان سال نیز آغاز شد.
وی ادامه میدهد: سال گذشته نیز هیاتی از کرمان به منظور تعامل و همکاری بیشتر با مالزی عازم این کشور شد که سفر امروز هیات مالزیایی به استان کرمان در ادامه همان سفر است. جلالپور در ادامه تصویری از ظرفیتهای کرمان در ذهن اعضای هیات مالزیایی رقم زد و استان را اینگونه معرفی کرد: كرمان استانی است با ظرفیتهای بسیار بالا كه این ظرفیتها حتی به اندازه ظرفیتهای یك كشور است. این استان با 181 هزار كیلومتر مربع وسعت و 2 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت، 11 درصد از خاك كشور را به خود اختصاص داده است.
نایب رییس اتاق ایران، بزرگترین استان کشور را دارای شرایط ویژهای عنوان کرد و اظهار داشت: در گذشتهای نه چندان دور پیشینه کرمان كشاورزی بود اما در سه دهه اخیر به دلیل استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی و همچنین خشكسالیهای متعدد، فعالیتهای اقتصادی استان از کشاورزی فاصله و به سمت صنعتی و معدنی پیش رفته است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات كشاورزی استان کرمان در سطح دنیا مطرح است خاطر نشان كرد: کرمان با وجود 320 هزار هكتار باغات پسته و صادرات سالانه حدود 150 تا 200 هزار تن از این محصول به ارزش یك میلیارد و 200 تا یك میلیارد و 500 میلیون دلار، به عنوان استانی ارز آور در کشور مطرح شده است.
جلالپور همچنین تولید خرما در استان را سالانه 270 تا 300 هزار تن عنوان کرد و گفت: این استان در حالی رتبه نخست تولید محصول گردو را به خود اختصاص داده است که در محصولات جالیزی و مركبات نیز جزء 5 استان برتر ایران محسوب میشود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان در پایان این بخش از سخنانش تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی در کرمان با وجود 24 درصد باغات كشور در این استان به 3 میلیون و 500 هزار تن میرسد که در سه دهه گذشته با وجود شرایط کمآبی رشد داشته است و به جرات میتوان گفت همه محصولات کشاورزی که در ایران وجود دارد در کرمان نیز کشت میشود.
نایب رییس اتاق ایران در بیان ظرفیتهای معدنی استان نیز کرمان را بهشت معادن معرفی کرد و گفت: در مصداق این مهم میتوان به رتبه دوم دنیا و رتبه اول كشور در تولید مس، تولید 40 نوع سنگ تزئینی و همچنین وجود سایر معادن مانند تیتانیوم، سیلیس، گرانیت، گچ، تراورتن و مولیبدن در كرمان اشاره کرد. جلال پور افزود: در زمینه صنعت نیز با وجود داشتن بزرگترین كارخانه لاستیك كشور، دو كارخانه بزرگ سیمان، صنایع جنبی مس و سایر صنایع كوچك و بزرگ وضعیت مناسبی را شاهد هستیم.
جلال پور در تشریح ظرفیتهای استان به صنایع دستی و قالی کرمان اشاره کرد و گفت: این استان در زمینه قالی پیشینه بسیاری دارد و هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان ایران را با قالی کرمان و ظرافت در طرح و بافت آن میشناسند. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان، ادامه داد: همچنین این استان در زمینه گردشگری نیز در چهار فصل سال می تواند نیاز علاقمندان به آثار باستانی و طبیعت بكر را برطرف كند.
وی در پایان با بیان اینکه علاوه بر زمینههای مختلف اقتصادی در بخش های كشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری علاقمند به توسعه روابط با كشور مالزی در زمینه دانشگاهی و توریست درمانی نیز هستیم اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور مالزی در زمینه معادن از تجارب ارزندهای برخوردار است و استان کرمان به حضور سرمایهگذار در این بخش نیازمند است امیدواریم روابط کرمان و مالزی در جهت برداشت و توسعه معادن گسترش یابد.
در ادامه این نشست، رییس فدراسیون تولید كنندگان مالزی، داشتن لقب بهشت معادن ایران را یكی از مهمترین دلایل سفر هیات مالزیایی به استان كرمان عنوان کرد و گفت: اعضای این هیات از بخشهای مختلف قطعات هواپیمایی، انرژی، تجهیزات صنایع، گیاهان دارویی و آسانسور كشور مالزی در كرمان حضور دارند.
مصطفی منصور به همكاری با کرمان در زمینه معدن به ویژه زغال سنگ، سنگ آهن، مس و سرامیك اشاره کرد و گفت: تشكیل شركت مشترك بین كرمان و مالزی، فروش محصولات وخرید از جمله اهداف این سفر است. وی با بیان اینکه ایجاد زمینه همكاری با هواپیمایی ماهان و مالزی به دلیل اینكه ایرانیان و دانشجویان بسیاری در مالزی زندگی می كنند، نیز مورد نظر ماست تصریح کرد: در حال حاظر دانشجویان ایرانی بسیاری در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دكترا در كشور مالزی تحصیل می كنند و دانشگاه های ما از استانداردهای خوبی برخوردار است که برقراری یک پرواز مستقیم از کرمان به کوالالامپور به گسترش این روابط کمک خواهد کرد.
مدیر فدراسیون تولید كنندگان مالزی، با اشاره به اینكه بهترین دانشگاه ها تا مقطع لیسانس در ایران وجود دارد، افزود: در همه زمینه ها علاقمند به همكاری و مشاركت با استان كرمان و كشور ایران هستیم. مصطفی منصور ادامه داد: با توجه به چشم انداز در نظر گرفته شده در كشور مالزی، تا سال 2020 از مراحلی با درآمد پایین به مراحلی با درآمد بالا برسیم. وی خاطر نشان كرد: همچنین امیدواریم در سال 2020 درآمد سالانه هر نفر در مالزی به 15 هزار دلار برسد.
گفتنی است هیات مالزیایی از روز شنبه در استان کرمان حضور پیدا کرده است و تا چهارشنبه هفته جاری با حضور در شهرستانهای كرمان، رفسنجان، سیرجان و بم از ظرفیتهای مختلف اقتصادی استان كرمان بازدید خواهند كرد.