EN

آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان برگزار شد

نایب رییس اتاق ایران در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان؛

کشور بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید به سمت خصوصی شدن پیش رود

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان کرمان ،صادرکنندگان نمونه‌ی کرمانی، ‌پنج‌شنبه هفته گذشته، طی آیینی مورد تجلیل قرار گرفتند. در این مراسم که به مناسبت روز ملی صادرات و در محل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان برگزار شد، صاحب‌نظران این حوزه به ارایه گزارش‌هایی از وضعیت صادرات کشور  پرداخته و البته پیشنهاداتی برای توسعه این محور مهم اقتصادی هم ارایه کردند.

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

 

 

تاکید رییس اتاق کرمان بر امر تولید به قصد صادرات

در ابتدای این همایش نایب رییس اتاق کرمان به عنوان میزبان و اولین سخنران، با بیان اینکه وضعیت نسبتا مطلوب صادرات در شرایطی که دنیا با کشور وارد جنگ اقتصادی شده است نشان از همت والای صادرکنندگان دارد گفت: این گروه، با توجه به شایط تحریم اقتصادی نه تنها از مسیر صادرات دور نشده‌اند بلکه آن را ارتقا نیز داده‌اند.

وی در ادامه، از وضعیت فعلی تولید و صادرات در کشور سخن به میان آورد و با بیان اینکه در سه دهه انقلاب، کشور ما در منطقه بهترین زیرساخت‌ها را برای امر تولید و صادرات فراهم کرده است، تصریح کرد: اما آن‌چنان که باید، در حوزه اقتصادی موفق عمل نکرده‌ایم.

نایب رییس اتاق بازرگانی،‌ صنایع و معادن و کشاورزی استان ایران در تشریح جایگاه بخش خصوصی، به دیدار اخیر نمایندگان اتاق با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان در این دیدار فرمودند که تحولات اقتصادی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ما با تحولات عمیق سیاسی و اجتماعی کشور متناسب نیست.

جلال‌پور ادامه داد:‌ به عقیده بنده، این فرمایش مقام معظم رهبری به این دلیل است که ما در جهت وظایفی که به عنوان بخش اقتصادی کشور داشتیم خوب عمل نکرده‌ایم. وی برای جبران این کمبود از طرح دو پیشنهاد سخن گفت و اظهار داشت: از آنجا که مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند که ریل‌گذاری اقتصاد کشور باید بر مبنای دستورالعمل اصل 44 قانون اساسی باشد به عقیده بنده کشور باید به سمت خصوصی‌شدن پیش برود ما در این زمینه چندان موفق عمل نکرده‌ایم و به نظر می‌رسد که یکی از خلاء‌های ما در رشد اقتصادی همین مساله بوده است.

وی با اشاره به فرمایش دیگر از مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ایشان تاکید دارند که تولید محوری و تولید به قصد صادرات باید در کشور در اولویت باشد؛ این سوال را مطرح کرد که “آیا این بحث در اولویت اول حوزه اقتصاد کشور ما هست؟” رییس اتاق کرمان تصریح کرد: اگر بخواهیم پنجره‌ای از تولید کشورمان رو به دنیا داشته باشیم باید سیاست‌های حمایت از تولید را تدوین کرده و به کار بگیریم.

تقاضای بخش خصوصی؛ نگاه به تولید و خصوصی‌سازی

جلال‌پور با اشاره به اینکه ‌امروز اگر بخش خصوصی در راستای حقوقی که به آن تنفیذ شده و به جهتی که تولید را در محور اصلی اقتصاد قرار دهد، درخواستی را از حکومت کند گفت: پس از طرح این درخواست شاهد این چنین برخوردی هستیم که “این توقع اضافی است و یا کشور می‌خواهد به دست عده‌ای نااهل بیفتد”، و البته این با فرمایشات مقام معظم رهبری مغایرت دارد.

جلال‌پور با بیان اینکه سیاست‌های کشور بر مبنای سخنان مقام معظم رهبری است و بر اساس همین فرمایشات، باید ریل‌گذاری اقتصادی اصل 44 بوده و تولید به قصد صادرات محور اصلی باشد این سوال را هم مطرح کرد که “بخش خصوصی با همه مشکلات و مصایب، تولید و صادرات را ادامه داده است، آیا وقتی درخواست حمایت دارد نباید به آن کمک کرد؟”  وی تصریح کرد : تقاضای بخش خصوصی از همه دست‌اندرکاران، دو محور اصلی بیانات مقام معظم رهبری یعنی نگاه به تولید و خصوصی‌سازی است.

بیش ازدو 2میلیارد دلار؛ ارزش صادرات کرمان تا پایان امسال

در ادامه دیگر میزبان این همایش، سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به ارایه گزارشی از وضعیت صادرات کرمان پرداخت. “محمد عابدی‌نژاد” البته در ابتدا به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد وگفت: ‌وقتی که ایشان تاکید کرده‌اند که باید همه بخش‌های صنعتی، محصولات خود را با محوریت صادرات تولید کنند، همه مکلفیم در این مسیر حرکت کنیم.

وی در ادامه، گزارشی از وضعیت صادرات استان ارایه و اظهار کرد و گفت: در سال 88  ارزش صادرات استان 1.4  میلیارد دلار بوده که این میزان در سال گذشته1.9 میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی ما این است که تا پایان امسال ارزش صادرات استان 2.3 میلیارد دلار باشد.

عابدی‌نژاد با بیان اینکه ممکن است آماری که ما ارایه می‌دهیم با آنچه که از سوی گمرک استان اعلام می‌شود مغایرت داشته باشد گفت: به این دلیل است که مقصود ما از صادرات از کرمان، تنها محصولاتی که از گمرک کرمان صادر می‌شود نیست زیرا ممکن است صادرکننده‌ای محصول خود را از گمرک استان دیگری صادر کرده باشد.

وی با اشاره به آمار ارایه شده، وضعیت صادرات در استان کرمان را  رو به رشد عنوان کرد و گفت: در سال 88 از کرمان3.4 میلیون تن محصول صادر شده است که این عدد در سال گذشته4.4 میلیون تن بوده است. عابدی‌نژاد ادامه داد: همچنین مس کاتد و کنسانتره مس،‌پسته و مغز پسته و سنگ آهن، کنسانتره و گندله آهن 93 درصد ارزش صادرات استان کرمان ر ا به خود اختصاص داده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ضمن اشاره به آمار فوق، تصریح کرد: این در حالی است که در محصول پسته به دلیل نوع آبیاری و از دست دادن منابع آبی شاهد آسیب دیدگی بودیم ضمن اینکه در صادرات سنگ آهن نیز دچار بودیم. عابدی‌نژاد با بیان اینکه باید در خصوص جلوگیری از صادرات غیرفرآوری شده به ویژه در مورد سنگ آهن هوشمندانه‌تر عمل کنیم افزود: پیشنهاد ما این است که جایزه صادراتی بر اساس ارزش افزوده ایجاد شده در کالا تعیین شود.

از فعالان صنایع دستی حمایت ویژه شود

سخنران بعدی این همایش مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه فعالیت تولیدی، صادراتی استان کرمان با توجه به محدودیت‌های محیطی که دارد، چشمگیر است، گفت: صادرات محور توسعه کشور بوده که باید به آن توجه ویژه‌ای شود. محمدكاظم دوست‌حسینی افزود: در حال حاضر، صادرکنندگانی داریم که مواد خام را صادر می‌کنند اما با توجه داشت که، صادراتی باعث توسعه کشور می‌شود که هم ارزش افزوده داشته باشد و هم ارزش فرهنگی. وی ادامه داد: بر این اساس، به کسانی که در زمینه صنایع دستی فعالیت می‌کنند باید توجه ویژه‌ای شود.

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه تولید صادراتی اساس کار صادرات در کشور است و  باید از صادرکنندگان نوپا حمایت جدی داشته باشیم تاکید کرد: صادرکننده‌ای که کالایش بدون فاینانس صادر می‌شود و خریداران زیادی دارد باید برای حمایت در اولویت قرار گیرد. دوست‌حسینی با اشاره به فعالیت صادراتی در کرمان، ادامه داد: این استان در سال گذشته یک پانزدهم کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است. که این محصولات بیشتر مصرفی بوده و البته خام‌فروشی هم داشته‌ایم. وی همچنین اظهار کرد: شاخص اصلی ما برای اعتبارسنجی داخلی فعالیت مالی است.

منابع بانک توسعه صادرات پاسخگوی نیازها نیست

در ادامه مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور هم در این همایش به ایراد سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه این بانک به صورت تخصصی به منظور توسعه و افزایش توان صادراتی کشور تشکیل شده تصریح کرد: هدف اصلی ما کمک به صادرکنندگان است تا کالا یا خدمات خود را در اقصی نقاط دنیا صادر کنند.

بهمن وکیلی با اشاره به اینکه بسیاری بر این نکته که بانک توسعه صادرات کشور در حوزه وظایف خود با توجه به پتانسیل‌هایی که داشته تاکنون موفق عمل کرده است اذعان دارند گفت: منابع مالی این بانک محدود بوده و جوابگوی نیاز همه صادرکنندگان نیست.

وی با اشاره به سرمایه دو میلیارد دلاری این بانک در حال حاضر بیان کرد: اگر بخواهیم از تمام توان موجود بهره گرفته و در صادرات کالا موفق شویم باید منابع خیلی بیشتری تزریق شود. مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور در خصوص آمار صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته گفت:‌ این میزان32.5 میلیارد دلار بوده که قرار است در سال جاری این میزان به 43 میلیارد برسد.

وی ادامه داد: در پایان برنامه پنجم هم باید میزان صادرات غیرنفتی کشور به 80 میلیارد دلار برسد که اگر بتوانیم این میزان صادرات را محقق کنیم می‌توانیم از بحث واردات پیشی بگیریم. مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور با بیان اینکه این توان در تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما وجود دارد اظهار کرد: اما باید در وهله اول حتما منابع لازم را برای این گروه فراهم کنیم.

وی با اشاره به تحریم‌هایی که علیه کشور به وجود آمده و بیان این نکته که اگر حمایت‌های بانکها نبود شاهد مشکلات بیشتری بودیم گفت: تمام خطوط فاینانس تقریبا قطع شده اما بانک‌های داخلی جای آن را پر کرده‌اند. وی همچنین اعلام کرد: اگر هر کدام از صادرکنندگان نزد بانک‌ها تسهیلات معوق دارند، برای تقسیط آن به شعب بانک مراجعه کنند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور به اختلاس اخیر هم اشاره و اظهار کرد: این تخلف ضربه بزرگی به اقتصاد کشور و به بانک‌ها وارد کرد که عمومی کردن آن هم باعث شد بانک‌ها مورد صدمه جدی قرار گیرند. وی تصریح کرد: اگر وضع به همین منوال ادامه یابد، اقتصاد کشور با مشکل شدید روبرو می‌شود. وی بر حمایت از بانک‌داران و فعالان این حوزه هم تاکید کرد.

ایجاد شرایط مطلوب از سوی مجلس برای بخش خصوصی

سخنران بعدی همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بود؛ محمدحسین کریمی‌پور به تبیین مواد قانون بهبود فضای کسب و کار پرداخت و تصریح کرد: این قانون در تحول اقتصادی ایران حرکتی انقلابی است.

کریمی‌پور با اشاره به ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب از پیشرفت اقتصادی کشور اذعان داشت: یکی از محورهای مورد توجه ایشان لزوم بازسازی قانون پایه کشور است که در این زمینه مجلس با سرعت و قدرت وارد شد. وی یکی از مواد این قانون را تشکیل مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب توسط اتاق دانست و گفت: حالا نوبت این مجموعه است که نشان دهد برای قبول مسئولیت چقدر بلوغ دارد. وی به دیگر مواد این قانون هم اشاره و اظهار کرد: در مجلس شورای اسلامی زمینه بسیار خوبی برای بخش خصوصی و تعاونی کشور فراهم شده است.

راهی جز توسعه صادرات غیرنفتی نداریم

معاون سازمان توسعه تجارت کشور هم در این همایش به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به تامین 70 درصد ارز مورد نیاز برای واردات کشور از محل صادرات غیرنفتی گفت: هدف‌گذاری کشور برابری صادرات غیرنفتی با واردات است.

فتح اله کرمانشاهی به مقایسه میزان صادرات کشور در سی سال اخیر پرداخت و افزود: میزان صادرات غیر نفتی در سال گذشته26.5 میلیارد دلار بوده که با احتساب خدمات فنی و مهندسی این میزان 36 میلیارد دلار و با احتساب سایرخدمات صادراتی 40 میلیارد دلار بوده است.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب مباحث خودکفایی و در سال‌های اخیر استراتژی توسعه صادرات غیرنفتی مورد توجه بوده است ادامه داد: اگر بخواهیم پا جای پای کشورهای پیشرفته بگذاریم هیچ راهی جز توسعه صادرات غیرنفتی نداریم.

کرمانشاهی با اشاره به اینکه با وجود رقم خوب صادرات کشور نسبت به پتانسیل‌ها و در مقایسه با دنیا فاصله داریم گفت: برای رسیدن به وضعیت مطلوب، صادرات باید دغدغه اصلی بخش اقتصاد کشور اعم از بخش خصوصی، دولتی و تعاونی باشد.

وی این سوال را هم مطرح کرد که چرا در حال حاضر تنها بانک توسعه صادرات در کشور دغدغه حمایت از صادرکنندگان را دارد و بقیه بانک‌ها در این زمینه چندان اقدام مطلوبی انجام نمی‌دهند؟

کرمانشاهی با بیان اینکه در بخش تسهیلات ارزی هم صادرکنندگان ما مشکل دارند اظهار کرد: عدم تصویب نرخ ارز و نوسانات شدید این نرخ اصلا به نفع صادرات نیست.

معاون سازمان توسعه تجارت کشور در خصوص انتزاع بخش تجاری از وزارت صنعت، معدن، تجارت و دادن آن به بخش کشاورزی تصریح کرد: حرف ما این است که هر کس باید کار خود را انجام دهد. کرمانشاهی افزود: وظیفه تولید کار بخش کشاورزی و تجارت وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که سال‌ها این کار را انجام داده آن هم به صورت تخصصی.

کرمانشاهی همچنین در سخنان خود، در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه در استان کرمان تاکید کرد: مس کاتد و تولیدات مس باید اول به صنایع پایین دستی داده شود. وی افزود: در این صورت هم اشتغال‌زایی می‌شود هم صادرات با ارزش افزوده بالا اتفاق می افتد.

وی تصریح کرد: صادرات کالا و خدمات با ارزش افزوده بالا یعنی توجه به روش‌های نوین تولید با فناوری بالا. وی ادامه داد: بانک‌ها از این طیف باید حمایت کنند تا شاهد رشد صادرات خدمات با فناوری بالا داشته باشیم.

مجلس در حمایت از صادرکنندگان سنگ تمام گذاشته است

در این همایش، “غلامرضا کرمی” نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و “محمدعلی کریمی”، رییس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز حضور داشتند که نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در سخنان خود ضمن اشاره به پیشرفت‌های حوزه نظامی کشور در سی سال اخیر تاکید کرد: اما در حوزه اقتصاد نیاز به فعالیت های جدی تری هستیم.

کرمی افزود: در جهت تقویت بخش خصوصی مجلس سنگ تمام گذاشته و حتی در مواردی که دولت احساس نگرانی می کرد مجلس سعی کرد هم اتاق و هم بخش خصوصی را در راستای اجرای اصل44 قانون اساسی تقویت کند. نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کرمان با توجه به ظرفیت‌هایی که در زمینه صادرات محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی دارد باید از حمایت‌های ویژه‌ای برخوردار شود.

وی ادامه داد: بانک توسعه صادرات باید در حمایت از صادرکنندگان کرمانی نقش واقعی‌تری ایفا کند. کرمی با بیان اینکه شعب این بانک در کرمان باید هم اعتبار و هم سقف اعتباراتش بیش از این باشد، اظهار کرد: ما نمایندگان مجلس هم قول می‌دهیم در جذب بودجه ها نهایت تلاش خود را به کار گرفته و حمایت لازم را داشته باشیم.

تاکید استاندار بر توجه به آموزش در حوزه صادرات

سخنران اختتامیه این همایش استاندار کرمان بود؛ اسماعیل نجار با بیان اینکه اگر تولیدی اتفاق نیفتد، صادرات هم نخواهیم داشت، تصریح کرد: هماهنگی بیشتر بین بخش دولتی و خصوصی و دستگاههای ذیربط در حوزه اقتصاد، اگر چه کشور را به جایگاه خوبی رسانده است اما مطلوب نیست. وی افزود: مقررات و بخشنامه‌های که در جهت تولید و صادرات در کشور داریم در برخی موارد یکدیگر را نقض می‌کنند.

وی افزود: باید در حوزه صادرات به بحث آموزش هم توجه بیشتری شود چرا که به نظر می‌رسد در این خصوص با مشکل جدی روبرو هستیم.

نجار با تاکید بر استفاده بهینه از کلیه ظرفیت‌های استان کرمان اظهار کرد: صادرکنندگان باید توجه داشته باشند که کسب درآمد و سود تنها یک بعد امر صادرات است. وی ادامه داد: مهمتر از همه اینها، به همراه صادرات کالا باید فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی نیز صادر شود. استاندار کرمان بیان کرد: در تولید و صادرات باید به گونه‌ای فعالیت کنیم که کشورهای پیشرفته جا پای ما بگذارند.

وی با تاکید بر این موضوع که در حوزه اقتصاد باید نگاه اول ما به تولید باشد آن هم با کیفیت بالاتر و هزینه پایین تر گفت: شناسایی آسیب‌ها در تولید و صادرات و رفع موانع موجود هم باید در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه همدلی لازم بین دولت و بخش خصوصی در دو بخش تولید و صادرات وجود دارد، افزود: مقررات و بخشنامه‌های موجود در زمینه تولید و صادرات در برخی موارد همدیگر را نقض می‌کند. استاندار کرمان اظهار کرد: برخی از این قوانین بسیار پیچیده است که نمایندگان مجلس باید این مسئله را پیگیری کنند.

وی همچنین از مغایرت آمار صادرات اعلام شده از سوی گمرک و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان خبر داد و گفت:  هر دو این نهاد، باید در جلسه‌ای مشترک از فعالیت خود دفاع کنند اما یک آمار واقعی هم باید به ما اعلام کنند تا بفهمیم در استان چه اتفاقی افتاده است.

در پایان این همایش تجلیل از صادر کنندگان نمونه به شرح زیر صورت گرفت:

در بخش كشاورزی علیرضا معمار از شركت كرمان لیكوریس در زمینه شیرین بیان، حمید رضایی از شركت رنگین كمان سمنگان در زمینه كشمش، مجید جاویدان، امین جلال پور از شركت گسترش بازرگانی كرمان، محمدرضا صداقت از شركت درچین، غلامرضا رضامند از شركت تازه پسته رفسنجان، محمدعلی قاری زاده از شركت طلای سبز هراتی كویر در زمینه پسته و فیروزه فاطمی ، سید آرش علوی از شركت پارسان دی سمبل و علی اصغر شهبا هر دو در زمینه خرما صادركنندگان نمونه شدند.

همچنین در بخش خدمات حمید عرب نژاد از شركت هواپیمایی ماهان در زمینه حمل و نقل، مسعود ضرابی از شركت راهسازی و ساختمانی 115 در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی و مطهره دریجانی از شركت پیش قراولان بم در زمینه گردشگری به عنوان صادركنندگان نمونه معرفی شدند.

در بخش صنعت نیز مهدی مهر الحسنی از شركت نشاط آفرینان كویر درزمینه سنگ آهن، محمد ربانی از شركت سیمان ممتازان در زمینه سیمان، سید رضا حسینی نژاد یزدی پور از شركت كاشی و سرامیك برلیان رفسنجان در زمینه كاشی، محمد محققی از شركت فرمولیبدن كویر رفسنجان در زمینه كنسانتره، بابك شایسته از شركت رنگدانه سیرجان در زمینه رنگ و علیرضا كریمی رحمت آبادی از شركت روغن موتور پردیس درزمینه فرآورده های پایه نفتی به عنوان صادركنندگان نمونه مورد تجلیل قرار گرفتند.

در بخش قالی نیز محمد هروی از شركت فرخ باف به عنوان صادركننده نمونه معرفی شد.

همچنین از حمید قاسم نژاد رییس سابق سازمان بازرگانی گذشته، علیرضا عاطفی فر رییس شعب بانك تجارت استان و محسن رشید فرخی از انجمن خرما به عنوان سه همیار نمونه صادركنندگان تجلیل شد.

گفتی است پس از پایان این همایش پانلی تخصصی در مورد مشكلات صادرات با حضور مسوولان كشوری و استانی و با حضور صادركنندگان برگزار شد.