EN

رییس اتاق کرمان :شرکت تجاری مشترک با هیات مالایی تشکیل شود

رییس اتاق کرمان پس از مطرح شدن همکاری با هیات مالایی در 9 بخش:

شرکت تجاری مشترک با هیات مالایی تشکیل شود

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان کرمان ، مدير فدراسيون توليد كنندگان كشور مالزي از فراهم بودن زمینه همکاری و تعامل با استان کرمان در 9 بخش در زمینه‌های نیروگاه برق، صنعت مهار آتش، معادن، صنایع كوچك، تجهیزات و امكانات مربوط به ساخت مسكن، محصولات كشاورزی و گیاهان دارویی، آهن و زغالسنگ، قالی كرمان و توریست خبر داد و گفت: سفر این هیات به کرمان و بازدید از پتانسیل‌های این استان باعث شد که از این پس با نگاهی بهتر و البته ویژه به دنبال گسترش ارتباط و تعامل با کرمان باشیم.

 

مصطفی منصور در نشست بررسی نتایج سفر هیات مالزیایی به كرمان در جمع هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ضمن تشکر از برنامه‌ریزی اتاق بازرگانی در تنظیم برنامه این سفر افزود: ما در این سفر به دنبال کشف راه‌های گسترش ارتباطات تجاری و صنعتی با استان کرمان بودیم و این سفر آغازی برای این موضوع بود.

مدیر فدراسیون تولید كنندگان كشور مالزی با بیان این مطلب که آنچه در كرمان دیدم بسیار فراتر از چیزی بود که شنیده بودیم و تمامی اعضای این هیات تجاری بر این موضوع اذعان دارند گفت: ما به عنوان كشور مالزی مفتخریم كه ایران و مردم آن با همه مشکلات و موانعی که دارند به عنوان یک كشور برادر، دوست و مسلمان به چنین موفقیت‌هایی دست یافته است.

مصطفی منصور در تشریح دست‌آوردهای این سفر با اشاره به اینکه در بازدید از سیرجان، تنظیم توافق نامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌ها مقرر شد گفت: فعالیت  چهار شرکت کرمانی در این زمینه در حد بین المللی است که ما را تحت تاثیر قرار داد.

وی با اشاره به اینکه در کرمان محصولات خوبی تولید شده است اما متاسفانه در بازاریابی و مدیریت فروش خوب عمل نشده‌ است اظهار داشت: در مالزی شرکتی تجاری وجود دارد که امکان همکاری در این زمینه را فراهم می‌آورد و شما در ایران با بهره‌ور و كم هزینه كردن محصولات خود و ما در مالزی با انجام بازاریابی در بازارهای جهانی برای این محصولات، می‌توانیم از این فرصت به عنوان یک شانس خوب بهره ببریم.

مدیر فدراسیون تولید كنندگان كشور مالزی تهیه مواد اولیه مورد نیاز این نیروگاه‌ها از طریق مالزی را زمینه دیگر تعامل در این بخش برشمرد و گفت: از آنجا که این شرکت‌ها مجبورند برخی از مواد اولیه خود را از سایر کشورها تهیه کنند و با توجه به شرایط موجود این کار به سختی انجام می‌شود که در همین راستا از شرکت‌ها خواستیم لیستی از لوازمی که واردات آنها به ایران مشکل است را در اختیار ما قرار دهند تا ما برایشان آنها را فراهم آوریم.

وی همكاری دیگر كشور مالزی با كرمان را در زمینه صنعت مهار آتش عنوان كرد و گفت: در دیدار با رییس ستاد سوانح و حوادث غیرمترقبه استان كرمان مقرر شد كه لیست تجهیزات مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهند. منصور، با اشاره به اینكه در زمینه صنعت مهار آتش 65 مركز فعال در كرمان وجود دارد، خاطر نشان كرد: همه این مراكز به تعمیر و خرید تجهیزات جدید نیاز دارند و به نظر می‌رسد در حال حاضر این وسایل با قیمت بالا از دبی تهیه می شود در حالی كه كشور مالزی می تواند این تجهیزات را با هزینه كمتر برای كرمان تامین كند.

مدیر فدراسیون تولید كنندگان كشور مالزی همچنین در زمینه آموزش مهار آتش و سرویس های ارائه شده نیز همکاری دیگری را یادآور شد و گفت: ما می توانیم افرادی را از كشور مالزی در جهت آموزش به ایران اعزام کنیم ضمن اینکه حضور آموزش جویان در کشور مالزی نیز امکان‌پذیر است.

وی در ادامه با اشاره به بازدید از مجتمع بزرگ مس سرچشمه و اینکه این معدن همه بزرگترین‌ها را در خودش جا داده است گفت: این درحالی است که معدن غول آسای سرچشمه مسیر توسعه را در پیش گرفته است و این تعجب ما را برانگیخت. منصور با بیان اینکه كشور مالزی می‌تواند تجهیزات این توسعه را فراهم كند گفت: در زمینه تجارت مس و صنایع وابسته آن پیش از این همكاری‌هایی وجود داشته است که در صدد افزایش این همکاری هستیم.

وی در خصوص صنایع كوچك کرمان اظهار داشت: این صنایع بسیار زیاد بودند كه متاسفانه در این سفر موفق به بازدید از آنها نشدیم اما گروه‌هایی را از نمایندگی مالزی در تهران برای دیدار و مذاكره با مسوولان این صنایع كوچك اعزام خواهیم کرد.

منصور، امكانات مربوط به مسكن به ویژه آسانسور را دیگر موردی عنوان کرد که می‌توان در این زمینه همکاری داشت. وی با اشاره به اینکه ساختمان های بالای چهار طبقه به امکانات و تجهزات خاص نظیر آسانسور نیاز دارند گفت: از آنجا که اینگونه ساختمان ها در کرمان بسیارند، با مسوولان و مدیران 15 شركت در كرمان ملاقات كردیم و مطلع شدیم که در کرمان برای ساخت امكانات ساختمان‌ها تولید كننده‌ای وجود ندارد و تمامی این تجهیزات وارد می‌شود مقرر شد که در این زمینه تعامل خوبی داشته باشیم و این تجهیزات را فراهم آوریم.

وی در ادامه از تولید محصولات کشاورزی در کرمان به شکل ارگانیک ابراز شگفتی کرد و اظهار داشت: برای من بسیار تعجب آور بود که محصولاتی نظیر پیاز، پرتقال، لیموشیرین، سیب و سیب زمینی در استان کشت می‌شود كه جدای از طعم بسیار خوب شاهد ثمر دهی آنها در 30 سال متوالی هستیم و ما در برگشت به مالزی در زمینه واردات محصولات كشاورزی از كرمان اقدام می‌كنیم.

وی همچنین در این بخش به وجود گیاهان دارویی بسیار متنوع و خوب در استان كرمان اشاره كرد و گفت: نمونه مشخص آن آلوئه وراست كه می‌توانیم از آن در زمینه خوراكی، دارویی و آرایشی استفاده كرد و به دنبال وارد كردن این محصول از كرمان به مالزی هستیم.

مدیر فدراسیون تولید كنندگان كشور مالزی بیان كرد: در زمینه آهن و زغالسنگ نیز بازدیدی از معادن داشتیم كه با توجه به توسعه این معادن، همكاری بین مالزی و كرمان می تواند در این زمینه گسترش یابد. وی در بخش دیگری به بی نظیر بودن فرش و قالی كرمان در بازدید از كارگاههای مربوطه اشاره كرد و افزود: برای صادرات این كالا در مالزی تلاش می كنیم و از شما می خواهیم نفراتی را برای بافت قالی به مالزی بفرستید.

منصور، ادامه داد: همچنین در صنعت توریست كرمان پتانسیل های بسیاری وجود دارد و می توانیم در مالزی و كشورهای منطقه این صنعت را توسعه دهیم كه لازمه آن داشتن پرواز مستقیم از كرمان به كوالالامپور است.

در ادامه این نشست، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان از شرایط حاكم بر ایران در 30 سال گذشته و به خصوص بعد از جنگ تحمیلی و اینکه فضای کشور در این مدت به سمت تولید بوده و در همین راستا در كرمان نیز در ایجاد مجموعه‌های كشاورزی، صنعتی و معدنی پیشرفت‌های خوبی داشته است سخن گفت و اظهار داشت: خوشبختانه طی 5 سال گذشته با ارائه تسهیلات مناسب و همچنین تصویب وام‌های زودبازده شاهد شکل گرفتن، بنگاههای اقتصادی کوچک در سطح کشور بوده‌ایم.

وی با اشاره به جمعیت نسبتا مطلوب کشور تصریح کرد: در تولیدات کشور ما در همه زمینه‌ها بیش از مصرف است و بهترین کمک به اقتصاد کشور می‌تواند ایجاد شرکت‌هایی به جهت بازرگانی محصولات تولید شده است.

جلال‌پور ادامه داد: اما از آنجا که بنگاه‌های زود بازده به دلیل داشتن حجمی کوچک توان ایجاد دپارتمان فروش و جذب بازار خارج از کشور را ندارند پیشنهاد اتاق كرمان برای حل این مشکل تشكیل یک شركت بازرگانی به صورت مشترك و با هدف تجارت بین المللی توسط اتاق کرمان و هیات مالزیایی است.

جلال پور، خاطر نشان كرد: با توجه به اینكه تسهیلات خوبی برای سرمایه گذاری خارجی در كشور ما در نظر گرفته می شود، مالزیایی‌ها می توانند در این زمینه وارد شوند.