EN

نشست مشترک هیات نمایندگان اتاق کرمان با مدیران گل گهر

شکوفایی تولید فولاد در گل گهر سیرجان در افق 1392

در بازدید هیات نمایندگان اتاق کرمان از مجموعه سنگ آهن گل گهر سیرجان که با حضور دو تن از نواب رییس اتاق ایران انجام شد ، چشم انداز طرح های فولادی شرکت سنگ آهن گل گهر سیرجان تشریح شد .

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )

 

سال ها خام فروشی مواد معدنی در استان کرمان ادامه داشته است . شاید در بخش معدن استان کرمان هنری جز استخراج خاک و گود کردن زمین های حاوی فلزاتی که خریداران بسیاری داشته است ، وجود نداشته است و گل گهر سیرجان هم خاک حاوی آهن را به کنستانتره تبدیل می کرد و به اصفهان و خوزستان می فرستاد تا خوراک کارخانه های فولاد در این دو استان را تهیه نماید .

 

هر چند سیاست های کلان تولید فولاد  کشورچنین امری را بر می تابید که فولاد سازی کشور خوراک خود را از معادن استان کرمان برداشت نماید و هر چند هم اکنون نیز گل گهر سیرجان بر این اعتقاد است که باید خوراک بخش های فولاد کشور را تامین نماید اما اندیشه و تلاش مدیران گل گهر چشم انداز بسیار امیدوار کننده ای را در مقابل مردم استان کرمان قرار داده است .

اگر بدانیم که 45 درصد ذخایر آهن کشور در معادن گل گهر آرمیده است و نیز بدانیم در مجموع تنها 10 درصد از این خاک استحصال شده است ، آن گاه می توانیم  محاسبه کنیم با تکمیل زنجیره تولید فولاد و حتی مقاطع فولادی چه ارزش افزوده ای نصیب استان کرمان خواهد شد .

اینک مدیرعامل گل گهرسیرجان طرح ” گل گهر 98 ” را روی میز قرار داده است . طرحی که در صورت اجرایی شدن استان کرمان در تولید فولاد در کشور حرف برای گفتن خواهد داشت .

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، در نشست مشترک اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان  با مدیران مجتمع سنگ آهن گل گهر سیرجان که در محل این شرکت برگزار شد ، مدیر عامل این شرکت اعلام کرد : طرح های توسعه شرکت گل گهر که زمانی تنها بر روی کاغذ مطرح بودند ، هم اکنون عملیاتی شده اند .

” محمد جلال مآب” افزود : در سال گذشته این شرکت رکورد تولید کنستانتره در 17 سال قبل را شکست و در سال جاری نیز این اتفاق برای دومین بار رخ داده است .

عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان از تهیه طرحی به نام ” گل گهر 98″ خبر داد و گفت : این طرح تا دو ماه آینده تکمیل خواهد شد و قرار است به عنوان یک سند چشم انداز ، عملیاتی شود .

وی تصریح کرد : این شرکت برای تکمیل زنجیره فولاد برنامه های توسعه خود را با احداث كارخانه كنسانتره  باظرفیت شش میلیون تن در سال ، كارخانه گندله سازی با ظرفیت پنج میلیون تن در سال ، كارخانه های دوم و سوم فولاد سازی با ظرفیت 7.2 ( هفت و دو دهم ) میلیون تن در سال و كارخانه نورد با ظرفیت سه میلیون تن در سال محقق خواهد کرد .

” محمد جلال مآب ” در پایان خواستار حمایت متولیان بخش خصوصی کشور از جمله اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برای تحقق اهداف شرکت شد .

امروز بیشترین همدلی در مسوولان وجود دارد

رییس اتاق کرمان هم در این جلسه بار دیگر با اشاره به محدودیت منابع آب های زیرزمینی استان کرمان ، ادامه روند فعالیت های کشاورزی را در سال های آتی میسر ندانست و گفت : ما در استان کرمان چاره ای جز رفتن به سمت صنعتی شدن نداریم .

” محسن جلال پور ” تاکید کرد : صنعتی شدن کار بزرگی است و کارهای بزرگ نیاز به آدم های بزرگ دارد و خوشبختانه امروز در استان کرمان مدیران توانمندی در بخش خصوصی در حال فعالیت هستند .

نایب رییس اتاق ایران تصریح کرد : هم اکنون چشم امید استان به تحقق طرح های توسعه فولاد گل گهر دوخته شده است .

وی افزود : هر چند در زمان های مختلف همواره مشکلاتی وجود داشته و امروز نیز تحریم های اعمال شده شرایط سختی برای تولید ایجاد کرده است اما درهیچ مقطع زمانی چنین همدلی بین مدیران استان و بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی استان کرمان وجود نداشته است .

مسیر توسعه اقتصادی از توسعه صنعتی می گذرد

نایب رییس اتاق ایران نیز در این نشست گفت : کشور ما در حال گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به سوی اقتصاد مبتنی بر بهره وری بیشتر است و توجه مدیران گل گهر برای تولید ارزش افزوده بیشتر در زنجیره کاری این شرکت ، قابل تامل و تقدیر است .

” پدرام سلطانی ” تصریح کرد : اندیشه فراملی دراستفاده از دانش فنی در ابعاد جغرافیایی منطقه باعث پیشرفت بیشتر در دراز مدت خواهد شد و تحریم ها را نیز کم اثر خواهد کرد .

وی همچنین خواستار برون سپاری برخی فعالیت های شرکت های بزرگ به بخش های خصوصی کوچک تر شد و گفت : توسعه در مجموعه های اقتصادی بزرگ بایستی پیشران توسعه در اقلیم اقتصادی منطقه با به وجود آمدن خوشه های مربوطه باشد .

قبل از این جلسه اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان به همراه دکتر “پدرام سلطانی” نایب رییس اتاق ایران ، ” شهبازحسن پور “نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استان به مدت سه چهار ساعت از مجموعه معادن ، کارخانه های فرآوری و پروژه های توسعه شرکت گل گهر سیرجان بازدید کردند .

در بازدید این گروه از پروژه در دست اقدام ” جهان فولاد سیرجان ” مدیر عامل این شرکت اعلام کرد : این پروژه تا کنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است .

” علی عباسلو” افزود : این پروژه با مشارکت بانک تجارت در حال انجام است و قرار است در دو فاز با ظرفیت مجموع دو میلیون تن فولاد در سال فعالیت نماید و تا سال 1392 به بهره برداری می رسد.

نایب رییس دوم اتاق کرمان  گفت : به دلیل نزدیکی این کارخانه به مجموعه گل گهر سیرجان و نزدیکی آن به خطوط ریلی کشور این پروژه یکی از سودآورترین پروژه های کشور در این بخش محسوب می شود و ماده اولیه این کارخانه توسط یک خط انتقال از گل گهر سیرجان به این کارخانه انتقال خواهد یافت .