EN

ترکیه رقیب ایران در بازار ارمنستان

گروه بازرگاني- يازدهمين نمايشگاه اقتصادي ايران از سيزدهم تا هفدهم تير ماه در ايروان برگزار مي‌شود.
لئون آهارونيان، رييس اتاق مشترك ايران و ارمنستان در جمع خبرنگاران افزود: هدف اصلي از برپايي اين نمايشگاه‌ها معرفي توليدات صنعتي، تكنولوژي و توان فني ايران و نيز ارائه كالاهايي با كيفيت و قابل رقابت از جمله مواد غذايي، مصالح ساختماني، تجهيزات صنعتي، مواد شوينده، لوازم خانگي، پوشاك و كفش و محصولات و نهاده‌هاي كشاورزي به بازار ارمنستان است.
رييس اتاق مشترك ايران و ارمنستان با اشاره به تسهيلات در نظر گرفته شده براي شركت‌هاي توليد‌كننده و صادركننده ايراني که در این نمايشگاه حضور مي‌یابند، گفت: به شركت‌هايي كه قصد حضور در نمايشگاه اختصاصي ايران در ارمنستان را داشته باشند، تسهيلات ويژه‌اي شامل تخصيص يارانه ويژه سازمان توسعه تجارت تا حد ۴۰‌درصد هزينه اجاره غرفه در صورتي كه شركت‌كننده عضو بانك اطلاعات صادركنندگان يا عضو مجمع صنفي يا دارنده پروانه بهره‌برداري از وزارت صنايع باشد، تعلق مي‌گيرد. آهارونيان همچنین با اشاره به اينكه راه‌هاي مرزي ارمنستان به ‌تركيه در چند روز گذشته بازگشايي شده است نسبت به ورود ‌تركيه به بازار ارمنستان هشدار داد و گفت: تجار ايراني بايد هر چه سريع‌تر جايگاه اصلي خود را در بازار ارمنستان به دست آورند.
رييس اتاق مشترك ايران و ارمنستان ميزان مبادلات تجاري دو كشور را در سال گذشته حدود ۲۳۰‌ميليون دلار عنوان كرد و افزود: با وجود اينكه اين حجم مبادله با پتانسيل‌هاي دو كشور تناسبي ندارد، اما همين حجم نيز با تلاش بخش خصوصي و به ويژه ايفاي نقش اتاق بازرگاني ايران و ارمنستان بوده است.
وي در ادامه با اشاره به سفر رييس‌جمهور ارمنستان به ايران خاطرنشان كرد: در اين سفر قراردادهايي درخصوص راه‌آهن و همكاري‌هاي نيروگاهي همچنين سرمايه‌گذاري‌هايي در زمينه پالايشگاه و احداث خط لوله نفت خام ايران براي ورود به روسيه به امضا رسيده و تفاهم‌نامه‌هاي آن نهايي شد.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه توافقاتي بين مسوولان ايران و ارمنستان درباره تعديل تعرفه‌ها و اعمال تعرفه‌هاي‌ ترجيحي انجام گرفته است، بخش خصوصي فعال در اين حوزه نيز معتقد است با نهايي شدن اين توافقات زمينه‌هاي گسترش روابط تجاري هر چه بيشتر فراهم خواهد شد. در ادامه اين نشست گيتي كريمي، عضو هيات مديره اتاق مشترك ايران و ارمنستان نيز با بيان اينكه تاكنون هشت دوره نمايشگاه اختصاصي و دو دوره نمايشگاه تخصصي ايران در ارمنستان برگزار شده است، افزود: در نهمين دور از نمايشگاه‌هاي اختصاصي ايران در ارمنستان زمينه‌هاي بيشتري براي شناسايي محصولات توليدي دو كشور و نيز پتانسيل‌هاي همكاري فراهم شده است. بر اساس آمار در سال ۲۰۰۸، رشد اقتصاد ارمنستان ۱۱.۶ ‌درصد بوده و در ميان كشورهاي CIS به عنوان بارزترين اقتصاد معرفي شده است. البته طبق گزارش ارائه شده ۶۹.۴ ‌درصد از اقتصاد ارمنستان آزاد بوده و از جهت آزادي رتبه ۳۲ در جهان و رتبه ۱۹ در ميان ۴۱ كشور اروپايي را دارا است.
منبع: دنیای اقتصاد سه شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۸۸