در سفر هیات دولت به استان کرمان با پیشنهاد پایانه صادراتی پسته در سایت نمایشگاه های بین المللی جنوب شرق موافقت شد.
به گزارش ایسنا، رییس سازمان بازرگانی استان کرمان با اعلام این خبر گفت: ایجاد پایانه های صادراتی پسته نوسانات بازارهای بین المللی را کنترل می کند.
حمید قاسم نژاد افزود: پایانه صادراتی پسته در استان تشکیل خواهد شد تا با ساخت انبارهای اظطراری پسته بتوان نوسانات بازارهای بین المللی را کنترل کرد.
وی افزود: میزان تولید پسته در هر سالی از نظر میزان بارندگی و بارور بودن باغات متفاوت است لذا تولید کنندگان پسته و صادر کنندگان به دلیل در اختیار نداشتن مکان مناسب نگهداری ناگزیر به عرضه کل محصول به بازارهای بین المللی بوده اند.
قاسم نژاد افزود: این امر اختیارات مقابله با ترفندهای بازارهای بین المللی را از صادر کنندگان کشور سلب کرده است بنابراین با توجه به این که انجمن پسته سیاستگزاری کلی پسته کشور را مدیریت می کند لذا ضرورت در اختیار داشتن مکان پایانه ها و انبارهای ذکر شده برای مدیریت بازارهای بین المللی اجتناب ناپذیر است.
قاسم نژاد اظهار داشت: پارسال حدود ۸۰ هزار تن پسته به کشورهای خارج صادر شد که امید است با ایجاد پایانه صادراتی پسته مدیریت بهتری در رابطه با محصولات تولیدی خود در بازارهای جهانی اعمال کنیم.
همچنین بکی از فعالان اقتصادی کرمان در خصوص صادرات پسته استان گفت: استان کرمان با داشتن توانایی های فراوان می تواند یکی از اقتصادهای بزرگ منطقه حوزه خلیج فارس باشد.
کریمی پور افزود: اتاق های بازرگانی و تشکل های اقتصادی خصوصی باید ظرفیت سازی مناسبی برای پذیرش واگذاری های دولتی انجام دهند.
وی در ادامه افزود: صنعت پسته فعالان بزرگی دارد که یک تفنن را به یک صنعت بزرگ با ۱.۲ میلیارد دلار تولید و دهها هزار شغل تبدیل کردند.
کریمی پور تصریح کرد: یکی از نقاط ضعف موجود این است که در کنار فعالیت ۲۲ استان در زمینه پسته این صنعت یک سخنگوی واحد ندارد.
کریمی پور، با اشاره به فعالیت انجمن پسته به عنوان یک تشکل ملی در این بخش اظهار داشت: این انجمن با محوریت کارشناسی با ۷ کمیسیون فعالیت می کند که یکی از این فعالیت ها تحلیل فضای استراتژیک پسته با مشارکت کارشناسان و اساتید دانشگاه بوده است.
وی عنوان کرد: بحران آب و خشکسالی، گسیختگی شدید بین قیمت تمام شده و فروش پسته با توجه به ۵ برابر شدن هزینه تمام شده در ده سال گذشته، افزایش موانع بهداشتی در بازارهای هدف و نبود یک سخنگوی واحد از جمله چالش های موجود در صنعت پسته کشور است.
کریمی پور با ذکر این مطلب که مساله بزرگ صادر کنندگان پسته، تسهیلات بانکی است، اظهار داشت: استدعای ما از مسوولان اقتصادی این است که در زمینه ی صادرات، بانک ها با فعالان این بخش همکاری بیش تری داشته باشند.
این فعال اقتصادی با اشاره به این که صادرات پسته در بحران اقتصاد جهانی گرفتار است خاطر نشان کرد: شرکت های بزرگ صادراتی با شرایط فعلی دچار مشکلات فراوان شده اند و باید با ارایه تسهیلات بانکی آن ها را از این وضعیت بغرنج نجات داد.

منبع: روزنامه ایران ( ایران زمین )، سه شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۸۸