EN

زمینه های همکاری مشترک اتاق کرمان با شهرداری بررسی شد

نشست هم اندیشی و بررسی زمینه‌های همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن با شهرداری کرمان به منظور زیبا سازی استان و با حضور رییس و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، رییس شورای شهر، شهردار کرمان و شهرداران مناطق 4گانه کرمان برگزار شد.

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، در ابتدای این نشست رییس اتاق بازرگانی کرمان در شرح وضعیت امروز بخش خصوصی، با بیان این مطلب که امروزه مجموعه کشور به این نتیجه رسیده است  که حضور پر رنگ بخش خصوصی و فعالین اقتصادی در تصمیم گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها، فعالیت‌های اجتماعی و اجرایی حرکت رو به جلو کشور را به دنبال دارد، گفت: این در حالی است که ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی در سال 85-84 جدی گرفته نشد و اقدامات صورت گرفته در این سال ها به کمرنگ شدن بخش خصوصی انجامید.

وی رقابت بخش خصوصی در مدیریت تولید، صادرات و ارز با معادن، چاه‌های نفت و مجموعه دارایی‌های کشور که هیچ هزینه‌ای برایشان نباید صورت بگیرد را نابرابر عنوان کرد و گفت: دلار عرضه شده به بانک مرکزی در حالی یک قیمت واحد را دارد که بخش خصوصی برای آن دلار 97 درصد هزینه کرده و سود حاصل از آن سه درصد است اما هزینه دولت برای آن 10 الی 12 درصد است و مابقی سود.

نایب رییس اتاق ایران ادامه داد: این رقابت بسیار جدی و نابرابر است و شرکت نفت را به عنوان بزرگترین رقیب بخش خصوصی در جامعه رواج داده‌اند.

جلالپور، رسیدن دست اندرکاران کشور به این نتیجه که باید به بخش خصوصی توجه بیشتری داشته باشند را تنها دلخوشی بخش خصوصی عنوان کرد و اظهار داشت: بخش خصوصی در کنار وظایفی که بر عهده دارد خواهان مطالباتی از مسوولان و دست اندرکاران در بخش‌های مختلف است.

رییس اتاق کرمان با اشاره به این که همه توان بخش خصوصی در سال‌های اخیر در جهت خدمت و تلاش برای پیشبرد اهداف بخش‌های مختلف جامعه به کار گرفته شده است تصریح کرد: هرچند که شاید این توان به اندازه لازم نبوده است اما سعی کردیم تا جایی که ممکن است همکاری کنیم و همراه باشیم.

وی در بیان اهداف این نشست به وظیفه اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: رونق مسایل اقتصادی استان مستلزم وجود فضای مناسب سرمایه‌گذاری است و داشتن یک شهر زیبا این بستر را فراهم می کند.

نایب رییس اتاق ایران ادامه داد: در صورتی شاهد حضور سرمایه‌گذاران در استان خواهیم بود که رفاهیات زندگی، امکانات درمانی، ورزشی و فضای مناسب و مطلوب زندگی برای وی فراهم باشد.

جلالپور با اشاره به این که بخشی از زندگی هر انسان خانواده اوست و سلامت، امنیت و رفاه خانواده مهم ترین شروط زندگی است تصریح کرد: چه بسا در سال‌های گذشته عدم حضور بسیاری از سرمایه‌گذاران در کرمان به همین دلایل اتفاق افتاد.

وی گفت: از آنجا که اتاق بازرگانی یک مجموعه بستر ساز برای سرمایه گذاری است تصمیم گرفتیم در زیبا سازی شهر و فراهم آوردن امکانات رفاهی شهر تعامل و همکاری نزدیکی با شهرداری داشته باشیم.

رییس اتاق کرمان به ظرفیت و امکانات مطلوب استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه معرفی  این داشته‌ها و استان به خوبی انجام نگرفته است.

وی اظهار داشت: کرمان در حالی بزرگترین استان کشور است که در تخصیص بودجه عمرانی رتبه پارنزدهم را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این که نیاز اصلی استان  نیاز به توسعه است گفت: حضور سرمایه‌گذار و گردشگر ، حضور بیشتر مردم در کرمان توسعه و آبادانی استان را به دنبال خواهد داشت.

در ادامه این نشست رییس شورای شهر کرمان از همکاری و تعامل مطلوب اتاق بازرگانی در جهت توسعه استان تشکر کرد و گفت: مسوولان شهرداری با خون دل و تلاش خارج از چهارچوب اداری و با تلاش شبانه روزی شهر را اداره می‌کنند.

مهاجری به بودجه 120 میلیاردی شهرداری اشاره و آن را ناچیز عنوان کرد و اظهار داشت: این بودجه جای فکر کردن و برنامه‌ریزی ندارد زیرا 60 درصد این مبلغ نیز صرف امورات جاری شهرداری می‌شود.

وی با بیان این که افزایش این بودجه منوط به افزایش عوارض دریافتی از مردم است تصریح کرد: با این وجود باید اوضاع زندگی مردم به خصوص در مناطق پایین شهر را نیز مورد توجه قرار داد.

شهردار کرمان نیز با بیان این که شهرداری نه خصوصی است و نه دولتی، فعالیت‌های این نهاد را با مردم و دولت مرتبط دانست و گفت: شهرداری بین دو تیغه مردم و دولت قرار دارد، از طرفی دولت خود را ناظر بر فعالیت‌های شهرداری می‌داند و از طرفی مردم توقع دارند زندگی شهری خوبی داشته باشند.

ابوالقاسم سیف الهی با اشاره به این که شوراها در جایگاه واقعی خود قرار ندارند اظهار داشت: دولت‌ها  نیز در جهت محدود کردن اختیارات شهرداری گام بر می‌دارند و در برخی مواقع از منابع شهرداری برای کمک به سایر ارگان ها استفاده می‌شود.

وی در ادامه به منابع مالی محدود و بودجه اندک شهرداری اشاره و سهم شهرداری کرمان از بودجه 24 هزار میلیاردی شهرداری‌های کشور را یکصد و  29 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این در حالی است که بودجه برخی استان ها به 9 هزار و برخی به 5 هزار میلیارد تومان می‌رسد اما بودجه کل شهرداری‌های استان کرمان سالانه 200 میلیارد تومان است.

سیف الهی با بیان این که تنها هزینه جمع آوری زباله و نگهداری از فضاهای سبز شهر کرمان سالیانه حدود 15 میلیارد تومان است تصریح کرد: این شرایط کار را بسیار سخت کرده است و نمایند‌گان مجلس و مسوولان کرمانی صاحب منصب در کشور باید به استان خودشان توجه بیشتری داشته باشند.

شهردار کرمان هزینه اجرای 12 پل همزمان در شهر کرمان را 60 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با یک بودجه 100 میلیاردی مشکل ترافیک کرمان قابل حل است و تحول شهر را به دنبال خواهد داشت. وی به دغدغه مردم در خصوص میدان آزادی اشاره کرد و اظهار داشت: آغاز اولین اقدامات در این میدان به نقدینگی 50 میلیارد تومانی نیاز دارد.

وی در بیان منابع محدود شهرداری به صنایع اشاره کرد و گفت: کشاورزی و معدن هیچ بودجه‌ای به شهرداری پرداخت نمی‌کنند و شکل گیری شرایط امروز شهر نتیجه کمک صنایع و اصناف به شهرداری است.

سیف الهی با اشاره به مشکلاتی که در هنگام بارندگی در سطح شهر به وجود می‌آید اظهارداشت: این وضعیت زیبنده شهر کرمان نیست و خجالت بنده از مردم در موضع شهردار را به دنبال دارد.

شهردار ادامه داد: اما بضاعت شهرداری همین است، با همه این وجود باید دست به دست هم داد تا با همکاری و تعامل به اوضاع شهر سر و سامان دهیم.

رییس سازمان نظام مهندسی استان کرمان نیز در ادامه این نشست جایگاه استان را بسیار بالاتر از موقعیت کنونی عنوان کرد و اظهار داشت: امیدوارم در آینده‌ای نزدیک اداره قسمت‌های مختلف مملکت به صورت فدرال باشد و بودجه‌ها و پارلمان‌ها منطقه‌ای باشند.

بدیعی با اشاره به این که اتاق بازرگانی بحث سرمایه گذاری در استان را دنبال می کند گفت: از این رو ایجاد تغییرات در چهره شهر و زیبا سازی و ایمن سازی شهری یک ضرورت است. وی برای دستیابی به این مهم پیشنهاداتی را ارایه کرد و اظهار داشت: فراهم کردن زمینه نوسازی ساختمان‌های قدیمی با قدمت بیش از 30 سال می‌تواند یکی از راه‌کارهای زیبا سازی شهر باشد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان ، ارایه تسهیلات در این مورد را موثر دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال اجازه ساخت طبقات بیشتر یا عدم دریافت هزینه صدور پروانه از جمله این موارد است.

نماسازی مناطق شهری دیگر پیشنهاد بدیعی به منظور زیبا سازی شهر عنوان شد و در تشریح آن گفت: باید طرح‌هایی مصوب شود که سازمان نظام مهندسی در راستای تحقق و عملیاتی شدن آن گام بردارد.

در پایان این نشست اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی کرمان به ارایه پیشنهاد در خصوص افزایش منابع مالی و بودجه شهرداری پرداختند.

طبیب‌زاده عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان ، اختصاص یکی از جلسات انجمن توسعه کرمان با حضور شهردار و رییس شورای شهر و پرداختن به مسایل شهری را پیشنهاد داد.

اجرای اصل 44 قانون اساسی به صورت کامل، پیشنهاد رشید فرخی عضو هیات رییسه اتاق کرمان بود که در توضیح آن اظهار داشت: باید از نمایندگان مجلس بخواهیم که این قانون به صورت کامل اجرا شود و در مجلس احقاق حق کنیم.

علیزاده رییس مرکز تحقیقات و بررسیهای اقتصادی اتاق کرمان نیز با اشاره به این که کار گروهی در کرمان کمتر صورت می گیرد و اکثر اقدامات موفقیت آمیز انفرادی است اظهار داشت: تغییر نوع گفتمان حاکم بر کرمان، عدم ایجاد محدودیت و دور کردن بد اندیشی از کرمان، از جمله مواردی است که می‌تواند در تغییر این وضعیت موثر واقع شود.

در پایان این نشست رییس اتاق بازرگانی نیز پیشنهاداتی ارایه داد. وی ارتباط مطلوب با نمایندگان مجلس را به عنوان اولین راه‌کار پیشنهادی خود مطرح کرد و اظهار داشت: اتحاد و عضویت در کمیسیون‌هایی که در توسعه استان تاثیر گذار است باید مورد توجه نمایندگان استان کرمان در مجلس باشد.

جلال‌پور حضور و همکاری شهرداری در برنامه‌های اتاق بازرگانی را خواستار شد و اظهار داشت: همایش ملی ارگ بم، احداث مجموعه فرهنگی رفاهی، برنامه‌هایی که برای توسعه صنعت گردشگری اجرا می‌شود از جمله حضور آژانس‌داران کشور در کرمان، برگزاری تورهای استانی و … برنامه‌هایی هستند که می‌توانند مشارکت شهرداری را نیز به دنبال داشته باشند.