EN

نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی برای بررسی نتایج سفر هیات عراقی به کرمان

نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار كرمان به منظور بررسی نتایج سفر 72 ساعته هیات عراقی به استان کرمان برگزار شد.

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ،در این نشست ، رییس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به این که امکان همکاری با کردستان عراق در زمینه های مختلف وجود دارد گفت: روابط بین دو کشور ایران و عراق قبل از اینکه تجاری و اقتصادی باشد، فرهنگی است و این موضوع در سلیمانیه عراق نمود بیشتری دارد.

محسن جلال‌پور از ابراز علاقه این هیات به ارتباط و تجارت با ایران سخن گفت و یادآور شد: علاقه مندی مردم این اقلیم به همکاری با ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر است که دلیل آن همراهی مردم ایران با عراق در دوران‌های سخت بیان شده است.

وی با اشاره به این که از این موقعیت باید استفاده کنیم اظهار داشت: عراقی ها معتقدند که ایرانی ها در این زمینه نسبت به سایر کشورهای منطقه عملکرد ضعیفی دارند و این ضعف بین استان های کشور در کرمان نمود بیشتری دارد.

نایب رییس اتاق ایران این اعتقاد را یک حقیقت عنوان کرد و گفت: ما هیچ وقت موقعیت های اطراف را جدی نگرفتیم و کشورهای ترکیه، آسیای میانه و کشورهای اروپایی حضور پر رنگ تری در منطقه داشته اند.

جلال‌پور تصریح کرد: این هیات عراقی برای برقراری ارتباط و تعامل مطلوب با کرمان به سه نکته اشاره کرده است که باید به آنها توجه داشته باشیم و در دستور کار قرار دهیم.

رییس اتاق کرمان، وفای به عهد ،کیفیت و مرغوبیت کالا و استمرار در حضور در بازار عراق را از جمله نکاتی عنوان کرد که باید مد نظر داشت .

وی ادامه داد: حضور ما در عراق وقتی پر رنگ خواهد بود که در کیفیت کالا از سایر کشورها عقب نباشیم و شرایط بازار عراق به عنوان مصرف کننده‌ای که برای کیفیت اهمیت ویژه‌ای قائل است را رعایت کنیم.

جلال پور افزود : با ایجاد شرکت‌های مشترک، نمایندگی ها و سرمایه گذاری ها در سلیمانیه عراق روابط بین دو استان بیشتر خواهد شد.

وی ایران را کشوری نیازمند به سرمایه گذاری معرفی کرد و اظهار داشت: جذب سرمایه گذار و توسعه کشور باید مورد توجه ما باشد اما در بعضی مواقع از سرمایه گذاری در دیگر کشورها نیز باید استقبال کنیم.

رییس اتاق کرمان حضور در عراق را مثبت ارزیابی کرد و ضمن ارایه پیشنهاد تشکیل شرکت های مشترک اظهار داشت: امکانات بالقوه کرمان در بسیاری از تکنولوژی ها از جمله مصالح ساختمانی، مواد غذایی و برخی دیگر از نیازهای عراق، تاثیر به سزایی در توسعه و تداوم ارتباط با سلیمانیه عراق خواهد داشت.

در این نشست معاون توسعه  مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمان به روابط حسنه ایران و عراق اشاره و ضمن ابراز امیدواری به تداوم این ارتباط تصریح کرد: توانایی و استعدادهای استان کرمان برای سرمایه‌گذاری در عراق بی‌شمار است و کسب نتایج مطلوب از ارتباط دو استان کرمان و سلیمانیه ممکن است.

کریم مهرشاد بر تاسیس شرکت‌های مشترک سرمایه گذاری در کرمان و سلیمانیه تاکید کرد و گفت: همکاری اقتصادی مستقیم به وسیله شرکت‌های توانمند خصوصی، امکان فراهم آوردن زمینه تعامل در خصوص فرصت های گردشگری، پزشکی و تجاری بین دو استان باید مورد توجه باشد.

وی همچنین برگزاری نمایشگاه اختصاصی صنایع و معادن کرمان در سلیمانه عراق را پیشنهاد داد و اظهار داشت: ایجاد شورای مشترک بازرگانی در اتاق های بازرگانی کرمان و سلیمانیه در سرمایه گذاری متقابل دو استان موثر است.

 

نایب رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه عراق نیز در ادامه این نشست به مسافت زیاد بین دو استان کرمان و سلیمانیه اشاره کرد و در تشریح دستاورد های این سفر اظهار داشت: پس از این که هیات کرمانی در سلیمانیه عراق حضور پیدا کرد ما نیز علاقه‌مند به بازدید از کرمان و آشنایی بیشتر با صنعت و تجارت این استان شدیم که در این سفر این مهم محقق شد.

یاسین فرج با توجه به میهمان نوازی و توانمندی های تجاری و صنعتی استان کرمان یادآور شد: حضور کرمانی ها در سلیمانیه عراق و معرفی برنامه ها و توانایی هایشان در حذف واسطه ها بسیار موثر خواهد بود.

وی وجود همین معضل (واسطه ها) را در ناکامی واردات کالاهای ایرانی به عراق دخیل دانست و تصریح کرد: بازرگانان و تجار سلیمانیه در برقراری ارتباط با شهرهایی که مسافت زیادی با کردستان عراق دارند عملکرد مطلوبی نداشتند که امیدواریم حضور کرمانی ها در سلیمانیه و شرکت در نمایشگاه‌های اختصاصی استان ، این مشکل را برطرف کند.

سرپرست هیات تجاری عراقی ادامه داد: ضمن این که این حضور نتایج مطلوب دیگری از جمله آشنایی با تجار و صنعت گران سلمانیه، آشنایی با مسایل فرهنگی، یافتن همتا و همکار و مشاهده امنیت کردستان خواهد داشت.

یاسین فرج، کردستان عراق را نیازمند آبادانی و پیشرفت عنوان کرد و با اشاره به این که لازمه توسعه استفاده از قدرت و توانمندی کشورهای همسایه است اظهار داشت: ایران کشوری توانمند و برخوردار از قدرت است که امیدواریم از این پس روابط و بازدیدها بیشتر شود و کرمانی ها بیشتر از اینکه به فکر تجارت و کارهای بازرگانی در کردستان باشند به سرمایه گذاری در این استان مبادرت ورزند.

یاسین فرج تشویق بازرگانان به سرمایه گذاری در سلیمانیه از طریق اتاق کرمان را خواستار شد و گفت: ایرانی‌ها باید به این نکته اذعان داشته باشند که نگاه کردن به کردستان به چشم مشتری مورد نظر ما نیست بلکه ایجاد پایگاه دائمی و سرمایه گذاری را خواهانیم.

وی با اشاره به وجود بازار آزاد در کردستان و سرمایه گذاری کشورهای دیگر در این استان اذعان داشت: ما علاقمند به حضور ایرانی ها در کردستان هستیم اما اگر زودتر اقدام نکنید این فرصت در اختیار سایر کشورها قرار خواهد گرفت.

نایب رییس اتاق بازرگانی سلمانیه عراق در خصوص فعالیت های پیمان کاری و ساختمان سازی یادآور شد: در کردستان پیمانکاران بسیاری وجود دارد که چند شرکت ایرانی هم در این زمینه فعال هستند و این فرصت برای شرکت های کرمانی نیز فراهم است.

وی با اشاره به اینکه کشور های دیگر با ثبت شرکت در کردستان جایگاه مطلوبی برای خود فراهم آورده ‌ند اذعان داشت: اگر شرکت های ایرانی در این خصوص زودتر اقدام نکنند شاید در دو سال آینده هیچ کالای ایرانی را در کردستان عراق شاهد نباشیم.

یاسین فرج در پاسخ به سوالی مبنی بر قانون سرمایه گذاری و شیوه حمایت از سرمایه گذار در کردستان عراق به حکومت فدرالی کردستان اشاره کرد و اظهار داشت: حکومت و پارلمان در سیاست گذاری امور استان آزاد و قانون سرمایه گذاری در کردستان با مرکز عراق متفاوت است.

نایب رییس اتاق بازرگانی سلمانیه عراق با بیان این که سرمایه گذار خارجی برای سرمایه گذاری در کردستان آزاد است، این سرمایه گذاری را صد درصدی عنوان کرد و اظهار داشت: همه سرمایه برای خود سرمایه گذاری است و می‌تواند درآمد حاصل از سرمایه گذاری را به کشورش باز گرداند ضمن این که به مدت 10 سال معاف از مالیات است و بر اساس ماشین آلاتی که وارد کردستان می کند از پرداخت هزینه های گمرک نیز معاف می شود.

وی مساعدت در خصوص واگذاری زمین و خدماتی نظیر آب و برق را نیز از دیگر مزایای سرمایه گذاری در کردستان عراق عنوان کرد و اذعان داشت: البته باید توجه داشت که سرمایه گذاری انواع مختلفی دارد و سرمایه گذاری در خصوص پروژه های استراتژیک مد نظر ماست و نه سرمایه گذاری برای بنگاه‌های کوچک.

یاسین فرج به وجود کمیته های مشترک اتاق بازرگانی سلمانیه با سایر استانهای ایران اشاره کرد و گفت: این قول را می دهم که در صورت مراجعه کرمانی ها به کردستان، برخورد ما با آنها به گونه‌ای که با اعضای اتاق بازرگانی سلیمانیه برخورد می کنیم باشد البته این در صورتی است که از اتاق بازرگانی کرمان معرفی نامه داشته باشند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه در خصوص سرمایه گذاری متقابل در کرمان اظهار داشت: توانایی ما برای سرمایه گذاری در خارج از کردستان بسیار محدود است و تمام برنامه ها و اهداف ما به جذب سرمایه گذار در جهت توسعه و آبادانی استانمان معطوف شده است.

در پایان این نشست رییس اتاق کرمان  در جهت گسترش روابط با سلمانیه عراق پیشنهاداتی ارایه داد که اعزام هیات کرمانی به کردستان در سال 91، برپایی نمایشگاه صنایع و معادن کرمان در سلیمان در خرداد ماه 91 و ایجاد کمیته مشترک با اتاق بازرگانی سلیمانیه از جمله آن ها بود.