EN

موفقیت های اقتصادی استان کرمان در سال 90 چشمگیر بود

نایب رئیس اتاق ایران در دیدار هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی کرمان با رئیس کل دادگستری استان، سال90 را برای پارلمان بخش خصوصی مثبت و موفق ارزیابی کرد و گفت: اقتصاد استان در سال 90 نسبت به سال‌های قبل و در مقایسه با استان‌های دیگر سال نسبتا موفقی را پشت سر گذاشت.

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلال پور با اشاره به اینکه برنامه‌های اتاق بازرگانی در دوره قبل و دوره جدید در چهار آیتم فولاد، آب، گردشگری و سرمایه گذاری معطوف شده است اظهار‌داشت: سال گذشته در همه این موارد موفقیت‌های چشمگیری کسب شد و کمیسیون‌های 10 گانه اتاق بازرگانی عملکرد مطلوبی داشته است. وی ادامه این روند را از برنامه‌های سال جاری اتاق عنوان کرد و گفت: ضمن اینکه احیای صنعت فرش، نگاه و توجه بیشتر به شهرستان‌ها، حضور جدی در مجامع تصمیم گیر و حضور پُر رنگ در رسانه‌ها نیز از جمله این برنامه‌ها خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان در تشریح عملکرد سال گذشته اتاق به پروژه‌های در دست اجرای فولاد اشاره کرد و با بیان اینکه سال 90 سالی سرنوشت ساز در‌صنعت فولاد بود گفت: سال‌های متمادی سنگ آهن کرمان به استان ها و کشو‌رهای دیگر منتقل می‌شد اما در چند سال گذشته حرکتی در جهت استفاده از این منابع در استان شروع و سال گذشته  این حرکت جدی تر‌ شد. وی ادامه داد: دو پروژه تولید فولاد در سال 90 به بهره برداری رسید و 12 پروژه نیز در دست اجراست.

جلال پور ثبت شرکت سرمایه گذاری را از دیگر ‌اقدامات اتاق بازرگانی در سال90 برشمرد و یادآور شد: انجام فعالیت‌های این شرکت با پشتیبانی اتاق بازرگانی انجام می شود که احداث کارخانه فولاد سیرجان با 15 درصد پیشرفت از جمله آن است.

نائب رئیس اتاق ایران همچنین با بیان اینکه سال 90 نقطه عطف صنعت گردشگری بود تصریح کرد: افزایش 300 درصدی مسافران نوروزی نسبت به سال‌های گذشته نتیجه معرفی استان کرمان در رسانه‌ها بود.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه معرفی کرمان در برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی ایران و مطبوعات توسط اتاق بازرگانی انجام شد گفت: حضور مدیران آژانس‌های مسافرتی کشور در کرمان نیز از جمله اقدامات موثر اتاق در زمینه توسعه صنعت گردشگری بود.

وی برگزاری همایش بین المللی بازسازی ارگ بم در آبان ماه سال جاری را از جمله برنامه‌های آتی اتاق در زمینه توسعه گردشگری ‌عنوان کرد و‌ گفت: برگزاری این همایش، حضور بین المللی گردشگران در استان کرمان را به دنبال خواهد داشت.

جلال پور بازاریابی محصولات جنوب استان را از جمله دیگر اقدامات موثر شرکت سرمایه گذاری عنوان کرد و اذعان داشت: گسترش 500 هکتاری سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای استان کرمان در دستور کار قرار گرفته است.

ورود اتاق بازرگانی به مسائل ساخت و ساز شهری از دیگر‌اقداماتی بود که جلال پور به آن اشاره کرد و گفت: بازسازی مجموعه بیرم آباد در جهت ایجاد بازار مصالح در دستور کار قرار گرفت و توافق نامه این اقدام به امضا رسید.

نائب رئیس اتاق ایران ادامه داد: قرارداد پروژه گودال خشت مال‌ها نیز نهایی و مقرر شد که تا پایان سال 92 فاز اول این مجموعه به بهره برداری برسد.

برگزاری سه سمینار در زمینه آب نیز از جمله اقداماتی بود که وی به آن اشاره کرد و گفت: در این زمینه تنها توان بخش خصوصی یادآوری مسایل و مشکلات این بخش به مسئولین ذیربط است.

رئیس اتاق کرمان همچنین از‌ اقدامات موثر ‌اتاق در‌خصوص احیای صنعت فرش سخن گفت و اذعان داشت: تشکیل کمیته ویژه در ‌این خصوص، ایجاد مرکز‌ تحقیقات و پی گیری تدوین سند توسعه استان از جمله  دیگر‌ اقدامات اتاق بازرگانی در سال 90 بود.

جلال پور در‌بخش پایانی سخنانش به نامگذاری سال 91 توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و‌گفت: امیدواریم این نامگذاری بسیج شدن کشور‌ در ‌جهت ارزش دادن به تولید ملی و حمایت از‌کار ‌و سرمایه ایرانی را‌‌ به دنبال داشته باشد. وی به افزایش 29 درصدی صادرات کشور در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: این مهم برای کشوری که مورد تحریم واقع شده است جای افتخار دارد.

در ادامه این نشست نصرت ا… نوربخش نایب رئیس اول اتاق کرمان تعامل بیشتر بین اتاق بازرگانی و دادگستری را خواستار شد و گفت: تشکیل دادگاه تجاری و یا اختصاص یک شعبه به مسائل تجاری می‌تواند رافع بسیاری از‌تنگناهایی باشد که بنگاه‌های اقتصادی با آن مواجه هستند.

همچنین رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان به تشریح دستاوردهای سفر‌ هیات نمایندگان اتاق به شهرستان راور پرداخت و‌ گفت: شناسایی پتانسیل‌های این شهرستان و از بین بردن روحیه یاس و ناامیدی از جمله اقدامات اولیه بود.

سید مهدی طبیب زاده حرکت بنگاه‌های راور به سمت اقدامات اجرایی و پیگیری اختصاص بودجه اکتشافات معدنی، شناسایی افراد توانمند و ‌آموزش آنها در ‌زمینه توسعه و پیشرفت شهرستان را از جمله دیگر اقدامات اتاق کرمان در راور عنوان کرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در ادامه این نشست وظیفه دولت را فراهم کردن بستر و اجرای برنامه‌ها  را وظیفه بخش خصوصی عنوان کرد.

حجت الاسلام علی توکلی با اشاره به حضور مدیران توانمند اجرایی در بخش خصوصی اذعان داشت: بخش خصوصی همواره به فکر درآمد بیشتر و رقابت است. وی در ادامه به حدیثی از امیرمومنین علی (ع) مبنی بر اینکه دنبال کارهایی که زود انجام شود نباشید بلکه دنبال خوب کار کردن باشید اشاره کرد و گفت: این حدیث نمادی از آموزش مستقیم و غیر‌مستقیم در جهت استاندارد سازی اقدامات است.

رئیس کل دادگستری نامگذاری‌های مقام معظم رهبری در‌چند سال گذشته را مدبرانه و کارشناسانه عنوان کرد و گفت: با نگاه عمیق تر به این نامگذاری‌ها به این نتیجه می‌رسیم که در‌ حوزه اقتصاد دچار‌ اشکالات اساسی هستیم. وی با اشاره به اینکه این اشکالات هم در تولید و هم در مصرف وجود دارد گفت: متاسفانه باور‌عمومی به این سمت سوق داده شده که کالاهای خارجی مرغوب تر ‌است.

توکلی در ادامه با بیان این موضوع که اگر ‌به دستورات دین توجه می‌شد بخش خصوصی زودتر ‌و‌ بهتر ‌از وضع موجود فعال می‌شد، پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای مشترک با حضور‌ استاندار، نمایندگان مجلس، رئیس کل دادگستری و رئیس اتاق بازرگانی را ارائه داد و گفت: فعالیت این کمیته باید به طور مشخص و برنامه ریزی شده در جهت بررسی مسائل اقتصادی باشد.

ارتقاء کیفیت کالاها دومین پیشنهاد مطروحه رئیس کل دادگستری بود که به آن اشاره کرد و گفت: از آنجا که اگر کیفیت کالاها افزایش یابد فرهنگ عمومی در استفاده از کالاهای ایرانی نیز بالا خواهد رفت باید به تولید ملی اهمیت بدهیم و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مورد توجه قرار گیرد.