EN

چتر حمایتی بیمه بر سر تولید ملی

تشدید تحریم‌ها در سال ۹۱ به نظر می‌رسد که روزهای سخت‌تری را برای بخش تولید و صنعت رقم بزند. (لطفاً ادامه مطلب را کلیک نمایید مخصوص دریافت خبرنامه از ایمیل)

که به همین دلیل انتظار می‌رود با توجه به نامگذاری این سال به نام «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» چرخ تولید بیشتر از همیشه مورد حمایت قرار بگیرد تا به این ترتیب با تکیه بر توان داخلی اثرات فشارهای بیرونی به حداقل برسد.
اما پرواضح است که این مهم بدون هماهنگی دستگاه‌ها و ارگان‌ها امکانپذیر نخواهد بود. به عبارت دیگر بار این مسوولیت بر دوش همه سنگینی می‌کند که در این میان قطعا نقش صنعت بیمه هم به عنوان نهادی که می‌تواند ریسک بخش‌های تولیدی و صنعتی را پوشش دهد تا فعالان این بخش با آرامش بیشتری به فعالیت بپردازند دارای اهمیت باشد. بسیاری از فعالان بیمه‌ای بر این باورند که پوشش ریسک در کنار تامین مالی بنگاه‌ها از اولویت ‌زیادی برخوردار می‌باشد و افزایش تولید داخلی بدون حمایت‌های بیمه‌ای بسیار سخت خواهد بود.
حسین نصراله‌زاده، معاون مدیر بیمه آتش‌سوزی البرز در این رابطه با تاکید براینکه بیمه می‌تواند حامی بخش صنعت و تولید باشد تا صنعتگر و تولید‌کننده داخلی بتواند با آرامش بیشتر به فعالیت بپردازد، گفت: ‌نقش بیمه بر عملکرد بخش‌های اقتصادی بسیار اثرگذار است و هرچه این نقش پررنگ‌تر باشد این امر می‌تواند به افزایش تولید داخلی بیانجامد.
او معتقد است: زمانی که یک واحد تولیدی دچار حادثه می‌شود فقط بیمه است که می‌تواند خسارت آن را جبران کند،‌ در غیر این صورت آن واحد تولیدی برای ادامه فعالیت یا باید از تسهیلات بانکی استفاده کند یا اینکه دچار ورشکستگی خواهد شد که امر نیز به تولید و همچنین اشتغالزایی لطمه خواهد زد.
به گفته وی، داشتن پوشش بیمه برای بنگاه‌ها و واحدی‌های تولیدی بسیار ضروری است و باعث خواهد شد که در صورت ضرر و زیان دوباره بتواند خود را احیا کند و به فعالیت ادامه دهد.
وی به شعار سال ۹۱ که به نام «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نامگذاری شده است اشاره کرد و گفت: داشتن پوشش بیمه برای تولید‌کننده و صنعتگر یک الزام است و این امر باعث آرامش خاطر فعالان این بخش‌ها خواهد شد که بتوانند به تولید با کیفیت بپردازند و تولید ملی را افزایش دهند.
مسعود بادین، معاون فنی بیمه دی هم در این خصوص صنعت بیمه را یکی از بازوان قدرتمند اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: بیمه ضامن آرامش و آسایش در جامعه است و برای رشد اقتصاد و صنعت داخلی باید تمامی فاکتورها و عوامل تاثیرگذار مورد بررسی قرار گیرند و زمانی رشد اقتصادی با آرامش پیش می‌رود که نیروهای کار از کارگر و مهندسان و همچنین تجهیزات فنی نیز مورد حمایت بیمه قرار گیرند.
به گفته او، کارگر و مهندس و به‌طور کلی صنعتگری که آسایش داشته باشد و بیمه در تمامی گرایش‌ها اعم از درمان، عمر و حوادث در زندگی آن جاری باشد، تمامی فکر و خلاقیت خود را صرف حرفه خود خواهد کرد.
او تصریح کرد: بیمه دارای گرایش‌های متعددی است که هرکدام از آنها می‌تواند در راستای کمک به رشد اقتصادی کشور موثر باشد.
مجید یزدانی یکی از فعالان صنعت بیمه هم در این خصوص با تاکید براینکه نقش بیمه در تحقق شعار امسال بسیار پررنگ است، گفت:‌ با توجه به تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران‌، زمانی تولید داخلی تقویت خواهد شد که صنعتگر و تولید‌کننده بتواند با آرامش به فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی خود بپردازد که به‌طور حتم بیمه می‌تواند این شرایط را فراهم کند.
او با تاکید براینکه بیمه می‌تواند ریسک بخش‌های تولیدی و صنعتی را پوشش دهد، افزود: بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی با مخاطره همراه است و بیمه می‌تواند حامی خوبی برای این بخش‌ها باشد تا فعالان بخش‌های تولیدی و صنعتی با شرایط بهتری به فعالیت بپردازند و تولید داخل در این راستا تقویت شود.
او بیمه‌های مسوولیت، مهندسی، حوادث و آتش‌سوزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: داشتن پوشش این نوع بیمه‌ها برای بنگاه‌ها و بخش‌های تولیدی به عنوان یک ضرورت مطرح است و تمامی این بخش‌ها باید از پوشش بیمه‌ای برخوردار باشند تا فعالان این بخش با امنیت بیشتری به فعالیت بپردازند.
به گفته یزدانی، تعامل بین صنعتگران و شرکت‌های بیمه می‌تواند نقش مهمی در تحقق تولید ملی داشته باشد.
موسی کاظمی، معاون فنی بیمه کوثر هم در این رابطه با تاکید براینکه تمام بخش‌ها و قسمت‌های کشور به نوعی درگیر تولید ملی هستند، گفت: افزایش تولید داخل، زمینه‌ساز رشد سایر بخش‌هاست. اگر مردم به این موضوع مهم پی ببرند که خرید کالای ایرانی می‌تواند زمینه اشتغال فرزندانشان در آینده را تضمین کند، دیگر به خرید کالای خارجی نمی‌پردازند و این فرهنگ‌سازی باید در سال‌جاری نهادینه شود.
او در ادامه به نقش بیمه در تحقق اهداف سال‌جاری اشاره کرد و افزود: حمایت ذات وجودی بیمه است و بیمه با نقش حمایتی آن معنا می‌شود. یکی از ویژگی‌های صنعت بیمه، حمایت از بنگاه‌های اقتصادی با سرمایه کوچک است و براساس آمار، تعداد این بنگاه‌ها از شرکت‌های بزرگ صنعتی بیشتر است و بیمه می‌تواند با تضمین جبران خسارت‌های آنان در جریان تولید، آرامش را برای صنعتگران به ارمغان آورد.
وی اظهار کرد: بیمه‌های مسوولیت در جهت حمایت از پیمانکاران در جریان تولید برنامه‌ریزی شده است و همچنین کارکنان و کارگران مجموعه‌های صنعتی نیز با تشکیل گروه‌های صنفی از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند هستند.
کاظمی بیمه‌های اعتباری را راهی برای حمایت از بازرگانان اعلام کرد و افزود: در همه کشورها بانک و بیمه نقشی موثر در تولید و صادرات دارند و همواره به عنوان همراهان صنعتگران به‌شمار می‌روند.( منبع: روزنامه گسترش صنعت، شنبه 19 فروردین ماه 91 )