ارزش دلاری کالاهای صادر شده توسط تجار و بازرگانان عضو اتاق تهران در سال ۸۷ نسبت به سال قبل از آن ۴۰درصد افزایش یافته است.
بر پایه گزارش اتاق تهران، تعداد اقلام صادراتی از کشور که در سال ۸۶ شامل ۱۴۷۴ قلم کالا بود در پایان سال ۸۷ با افزایش ۴.۶ درصدی به ۱۵۴۲ قلم افزایش یافت.
بر اساس این گزارش، بازرگانان عضو اتاق تهران در سال ۸۶ بیش از هر کالای دیگری به صادرات پسته روی آوردند؛ بهگونهای که ارزش صادرات کالای کشاورزی ۵۵۷ میلیون و ۳۵۹هزار و ۷۲۴دلار بوده و در صدر مقام کالاهای صادراتی از نظر ارزش قرار داشته است.
در سال بعد اما با توجه به کاهش تولیدات کشاورزی در نتیجه خشکسالی پسته جای خود را به متانول داد تا این محصول پتروشیمیایی با ارزش صادراتی ۶۷۴میلیون و ۱۵۵هزار و ۷۳۹دلار ارزشمندترین کالای صادراتی سال ۸۷ باشد.
مقصد کالاهای صادراتی
در سال ۸۶ مقصد بیشتر کالاهایی که توسط تجار تهرانی به خارج از کشور صادر میشد، کشور ترکیه بود. این کشور در بین ۱۳۱ کشور مقصد این کالاها با جذب ۳۷۴میلیون و ۸۴۰هزار و ۱۹۷دلار در صدر واردکنندگان کالاهای ایرانی قرار داشت، اما در سال ۸۷ کشور چین با جذب ۷۸۰میلیون و ۵۲۰هزار و ۷۷۰دلار در بین ۱۴۵ کشور بزرگترین خریدار کالا از تجار تهرانی بود. بیشتر این کالاها چه در سال ۸۶ و چه در سال ۸۷ از گمرک شهید رجایی به خارج از کشور صادر شدند.
در سال ۸۶ تعداد کل صادرکنندگانی که عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران بودند، دو هزار و ۵۷۵ عضو بود که در همان سال شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران با یکمیلیارد و ۵۹۷میلیون و ۳۶۱هزار و ۹۹۱دلار صادرات کالا بالاترین ارزش کالاهای صادراتی را به خود اختصاص داده بود.
در سال ۸۷ با این که تعداد اعضای فعال در صادرات کالا به خارج از کشور در اتاق تهران به دوهزار و ۶۴۵ عضو افزایش یافت شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران توانست با صادرات کالا جمعا به ارزش دومیلیارد و ۴۹۳میلیون و ۳۰۷هزار و ۶۸۸دلار در صدر لیست صادرکنندگان از نظر ارزش كالاهای صادراتی قرار بگیرد.
منبع: دنیای اقتصاد، سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۸۸