یحيي آلاسحاق، رييس اتاق بازرگاني تهران در گفتوگو با «موج» با اعلام اين مطلب اظهار داشت: بسته حمايت از توليد بايد با نگاهي جامع به سه ركن بازار، توليدكننده و مصرفكننده اجرايي شود.
وي با تاكيد بر ايجاد تعادل ميان اين سه بخش گفت: در حال حاضر، توليد ما با شرايط ويژهاي مواجه است؛ اما مسوولان در اتخاذ سياستهاي اقتصادي خود بايد بهگونهاي عمل كنند كه علاوه بر حمايت از توليد، به حمايت از مصرفكننده نيز توجه شود.
آلاسحاق با انتقاد از كيفيت خودروهاي توليد داخل اذعان داشت: براي رونق در بخش توليد خودرو از ابزارهاي تعرفهاي استفاده شده است، در حالي كه اين حمايت به زيان مصرفكننده است؛ زيرا مردم علاوه بر پرداخت هزينه بيشتر براي تهيه خودرو، ناچار به مصرف بنزين بيشتري نیز هستند.
رييس اتاق بازرگاني تهران با اشاره به عدم همخواني آييننامهها و نظام بانكي كشور با بسته حمايتي دولت از توليد ادامه داد: براي اجراي بسته حمايت از توليد بايد نظام بانكي تمهيد شود و قوانين، منابع و آييننامهها با اين بسته همخواني داشته باشند.
به گفته آلاسحاق، اگر بانكها منابع مالي مناسب جهت اجراي دستورالعملهاي اقتصادي را نداشته باشند، اجراي بسته حمايتي به آرزويي زيبا تبديل ميشود.
آلاسحاق در پاسخ به این سوال كه آيا الزام دستگاههاي دولتي به خريد كالاي توليد داخل براي حمايت از توليد راهكار مناسبي براي حمايت از توليد است يا خير گفت: در حال حاضر، اقتصاد دنيا با بحران مواجه شده و كشورهاي بزرگ قصد دارند بيكاري خود را با كاهش قيمت، دامپينگ و اعطاي تسهيلات به ايران كاهش دهند.
وي با اشاره به عدم قدرت رقابتپذيري توليدات داخل با كالاهاي خارجي اظهار داشت: صدور دستور، راهحل مناسبي براي مقابله با اين هجمه نيست.
بنابراين بايد بنگاههاي توليدي را به لحاظ قيمت، كيفيت، اطلاعات و تكنولوژي توليد و قانوني با شرايط روز بنگاههاي بزرگ دنيا تطبيق دهيم.
رييس اتاق بازرگاني تهران تصريح كرد: با برخورد قهري و الزام دستگاههاي دولتي به خريد كالاي توليد داخل، نميتوان از توليد كشور حمايت كرد. با چنين دستورالعملهايي فقط ميتوان مانع از ورود كالاي خارجي از مبادي رسمي شد؛ اما آيا براي ممانعت از ورود كالاي قاچاق به كشور تمهيداتي انديشيده شده است؟
وي تشكيل يك كميته مشترك بين سه وزارت بازرگاني، صنايع و معادن و وزارت جهاد كشاروزي را مناسبترين راهكار براي اجراي بسته حمايت از توليد با نگرش جامع دانست.
منبع: دنیای اقتصاد، سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۸۸