عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به نامگذاری سال 91 توسط مقام معظم رهبری به “تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی” اذعان داشت: توجه و عملی کردن بخشی از این نامگذاری ضروری است و با این نامگذاری مسوولیت بخش خصوصی دوچندان شده است و امکان فعالیت و پویایی بخش خصوصی را بیش از پیش فراهم آورده است.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مهدی ایرانی کرمانی در نشست مشترک انجمن گردوی استان با کانون هماهنگی دانش و صنعت گردوی کشور و کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با بیان اینکه اقتصاد کشور در 30 سال گذشته به بیراهه رفته است گفت: مجموعه کشور اکنون به این نتیجه رسیده است که وجود یک اقتصاد پویا، و موفق در برابر چالشهای اقتصادی که در بازارهای بین المللی وجود دارد، بدون حضور بخش خصوصی فعال، میسر و ممکن نیست.
وی از تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تاکید ایشان بر اجرای اصل 44 قانون اساسی سخن گفت و تاکید کرد: خصوصی سازی واقعی در چند سال گذشته تسریع یافته و این باعث امیدواری است. ایرانی کرمانی خواستار اجرای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر بها دادن به کار و سرمایه ایرانی شد و گفت: اگر بخش خصوصی تشکل داشته باشد و با سازماندهی مناسب راهی خردمندانه و منطقی در پیش بگیرد دولت به آن توجه خواهد نمود.
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان در حالی بیشترین سطح باغات کشور را به خود اختصاص داده که بیشترین میزان تولید را ندارد اذعان داشت: فعالان صنعت گردو در صورتی میتوانند حقشان را مطالبه کنند که یکدل و همگام باشند. ایرانی کرمانی ادامه داد: شرایط اختصاصی امروز کشور ایجاب میکند که بخش خصوصی رابطه تنگاتنگی با دولت داشته باشد.
معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان در این نشست کرمان را بزرگترین استان کشور با مساحت 180 هزار کیلومتر مربع و دارای 2 اقلیم گرمسیری و سردسیری معرفی کرد و گفت: انواع میوهجات و محصولات کشاورزی در کرمان تولید میشود و بسیاری از محصولات رتبههای اول تا سوم کشور از لحاظ سطح زیر کشت و میزان تولید به خود اختصاص داده است.
پسته، خرما، گردو، گیاهان دارویی، گل محمدی، و انواع محصولات گلخانهای از جمله محصولات مهم تولیدی استان کرمان است که علوی به آن اشاره کرد و اظهار داشت: 70 درصد پسته صادراتی ایران در کرمان تولید میشود و شهرستان جیرفت با بیش از 6 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی “هند ایران” لقب گرفته و بهشت معادن از دیگر القاب استان در زمینه پتانسیلهای معدنی است. وی در بیان پتانسیلهای صنعتی استان به وجود 2 منطقه ویژه اقتصادی در بم و سیرجان اشاره و تصریح کرد: منطقه اقتصادی جازموریان نیز در صدد راهاندازی است. علوی ادامه داد: زیر ساخت های هوایی، ریلی و جادهای استان قابل ملاحظه و در حال توسعه است.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان با بیان این مطلب که استان کرمان به تنهایی جاذبههای گردشگری یک کشور را در خود جای داده است گفت: اقلیمهای متفاوت، کوهنوردی و غار نوردی، آبشارها، قلعهها، معماری، بناهای تاریخی و فرهنگی- هنری، نجوم، حیات وحش، محیط زیست و… از جمله این جاذبهها است.
معاون توسعه سرمایه گذاری اتاق کرمان در جمع بندی سخنانش در معرفی استان کرمان گفت: کرمان در مجموع از نظر صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری، آموزش عالی و نیروی انسانی توان و ظرفیت بالایی دارد. علوی اتاق کرمان را نیز با 1800 عضو و 850 عضو فعال و هیات نمایندگان را کارآفرین و تحصیل کرده معرفی کرد و اظهار داشت: کمیسیونهای تخصصی ده گانه اتاق پی گیری و رفع مسایل مربوط به اقتصاد، تجارت و بازرگانی استان را در دستور کار قرار داده و مطالبات بخش خصوصی را دنبال می کند.
وی ادامه داد: تشکیل انجمن توسعه استان متشکل از 10 کار گروه تخصصی با حضور مسوولین عالی رتبه کرمانی با هدف توسعه و پیشرفت استان از دیگر اقدامات قابل توجه اتاق کرمان است. علوی نامناسب بودن سیمای شهر کرمان را معلول ساخت و سازهای در دست اقدام شهرداری عنوان کرد و گفت: با توجه به اظهارات شهردار امیدواریم ظرف 2 سال آینده این مشکل مرتفع شود.
در ادامه رئیس هیات مدیره انجمن گردوی استان کرمان با اشاره به اینکه این انجمن به همت اتاق بازرگانی از اسفند ماه گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: وبلاگ این انجمن به زودی به وب سایت تبدیل خواهد شد. حسین شهابی با بیان اینکه به دلیل کاهش دما در ماه های اخیر به بخش عظیمی از محصول گردو در شهرستان رابر، بافت و بردسیر خسارت وارد کرده است اظهار داشت: تولید گردو در استان کرمان به شکل کاملا ارگانیک صورت میگیرد که امیدواریم با همت مسئولین این وضعیت حفظ شود.
وی از برگزاری دومین جشنواره گردوی استان کرمان در شهریور ماه سال جاری خبر داد و خوستار تعامل بیشتر کانون هماهنگی دانش و صنعت گردوی کشور با انجمن گردوی کرمان شد.