نایب رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که شرایط برای صادرات، احیا و رونق بخشیدن به صنعت فرش فراهم شده است گفت: همه عوامل در کشور به نحوی رقم خورده است که در سال 91 شرایط برای صادرات فوق العاده است و صنعت فرش نیز از این قاعده مستثنی نیست.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلال پور در نشست کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان که به منظور رونمایی از شبکه اطلاع رسانی صنایع دستی استان کرمان برگزار شد با اشاره به مصوبه شورای عالی صادرات در 24 اسفند ماه 90 مبنی بر افزایش صادرات غیر نفتی در سال 91 به 75 میلیارد دلار اظهار داشت: پیش از این در برنامه پنجم توسعه این میزان 50 میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود. وی تحریمهای اخیر از جمله تحریم بانک مرکزی در سال گذشته و امکان تحریم نفت در سال جدید را دلیل این مصوبه عنوان کرد و گفت: تنها راه گذر از این شرایط و پشت سر گذاشتن تحریمها، رهایی از اتکا به فروش نفت است.
جلال پور ادامه داد: در چند دهه اخیر متکی بودن به فروش نفت و اداره کشور از این بودجه باعث شده است که به تولید، صنعت و بخشهای مختلفی که می تواند برای کشور مولد، مفید و اشتغالزا باشد نپردازیم. رییس اتاق کرمان با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه برای صادرات صنایع دستی در سال 91 یک میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود اظهار داشت: بر اساس مصوبه مذکور، این میزان به یک میلیارد و 500 میلیون دلار رسیده است.
نایب رئیس اتاق ایران سهم فرش از مبلغ یک میلیارد دلاری صنایع دستی را750 میلیون دلار عنوان کرد و یادآور شد: در سال 90، صنایع دستی و مصنوعات رتبه سوم صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داد.
وی در ادامه از اعتقاد مطرح شده فعالان صنعت فرش در شورای عالی صادرات مبنی بر افزایش میزان صادرات فرش از 750 میلیون دلار به یک میلیارد دلار سخن گفت و تصریح کرد: البته فعالان صنعت فرش برای دست یابی به این مهم تقاضای بودجه سی میلیون دلاری را از دولت درخواست کردهاند.
جلال پور با اشاره به اینکه 5 میلیون دلار این مبلغ به تبلیغات اختصاص داده شده است گفت: همچنین پنج میلیون دلار در جهت ایجاد بازارهای جدید، 10 میلیون دلار در جهت ارتقاء تولید و سرمایه گذاری در تولید پیش بینی شده است.
رئیس اتاق کرمان ارایه یارانه به خریداران داخلی، اختصاص یارانه به بانکها در جهت استفاده از فرش در جوایز و… را نیز 10 میلیون دلار عنوان کرد.
نایب رئیس اتاق کرمان همچنین در جهت رونق بخشیدن به صنعت فرش پیشنهاداتی ارائه کرد. حضور فرش در نمایشگاههای بینالمللی و پرداخت حداقل نیمی از هزینه این حضور توسط دولت اولین پیشنهاد وی بود که به آن اشاره کرد و گفت: البته فرایند انتخاب و پرداخت این هزینه باید به تشکل فرش واگذار شود.
جلالپور با بیان اینکه صنعت فرش نیاز به نقدینگی دارد افزود: پرداخت نیمی از بهره تسهیلات بانکی توسط دولت و افزایش دوره بازپرداخت به 18 تا 24 ماه دومین پیشنهاد است. شناسنامه دار کردن فرش سومین پیشنهاد وی بود که به آن اشاره کرد و گفت: این اقدام می تواند فواید بسیاری از جمله جلوگیری از تخلف و کپی برداری، ایجاد بازار مجازی و ایجاد پشتوانه برای برخی از نیازها را به دنبال داشته باشد.
همچنین معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان تشکیل کمیسیون قالی و صنایع دستی را از اقدامات موثر اتاق بر شمرد و یادآور شد: با راه اندازی شبکه اطلاع رسانی صنایع دستی استان کرمان تبلیغ، معرفی، فروش الکترونیکی و… مطرح خواهد شد.
علوی، بستر سازی در جهت توسعه و پیشرفت را مهمترین وظیفه پارلمان بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: راهاندازی شبکه اطلاع رسانی و انتشار خبرنامه از جمله اقدامات کمیسیون فرش است که می تواند یک پل ارتباطی مناسب بین اعضای کمیسیون و اتاق باشد.
وی از برگزاری دو جشنواره فرش در سال جاری در شهرستانهای سیرجان و راور خبر داد و اذعان داشت: شرکت سنگ آهن گل گهر حمایتهای مادی و معنوی از کمیسیون فرش را در دستور کار قرار داده است که جای تشکر و قدردانی دارد.
علوی خواستار همکاری همه فعالان صنعت فرش در جهت رونق بخشیدن به این صنعت شد وگفت: در روزگاری نه چندان دور ایران را به نام قالی کرمان میشناختند اما متاسفانه امروز شرایطی پیش آمده است که کرمان در نمایشگاه فرش قطر شرکت نکرد.
معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان ابراز امیدواری کرد عظمت و شکوه بازگشتی دوباره به قالی کرمان داشته باشد و اذعان داشت: اتاق کرمان در این خصوص همه توان خود را به کار خواهد گرفت و زمینه حضور سرمایه گذاران را فراهم خواهد آورد.
همچنین رئیس کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان از افتتاح کتابخانه قالی و صنایع دستی، ایجاد فضا در جهت انجام طراحی و نوآوری در طرح های قالی و پته و همچنین راهاندازی مرکز تحقیقات و پژوهش فرش خبر داد و گفت: با شکل گیری این مهم میتوانیم به احیا و رونق قالی کرمان کمک کنیم و آماری دقیق از بافندگان، تولیدکنندگان، و دیگر فعالان صنعت فرش داشته باشیم.
فخری ا… توکلی با بیان این مطلب که هفت هزار نفر در حوزه فرش بیمه شدهاند اظهار داشت: در صورتی که دو هزار نفر با مدیریت مرجع فعالیت کنند بازار خوبی برای فرش ایجاد خواهد شد.
گفتنی است در این نشست از شبکه اطلاع رسانی صنایع دستی استان کرمان رونمایی و به منظور اصلاح و راه اندازی بین اعضا کمیسیون تبادل نظر صورت گرفت.