تشکیل کمیته مشترک کارشناسی بیمه گران و نیروی انتطامی در نخستین نشست شورای هماهنگی مدیران شرکت های بیمه در استان در سال 91 که با حضور سردار چناریان فرماندهی انتظامی استان کرمان و معاونین راهنمایی رانندگی و پلیس راهور و فعالان صنعت بیمه برگزار شد مطرح و به تصویب رسید.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این نشست با اشاره به نامگذاری سال 91 به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: صنعت بیمه کشور در سال 90 نسبت به سال 91 از رشد حدود 33 درصدی برخوردار بوده که استان کرمان نیز رشد نسبی در همین ضریب را تجربه کرده است که همت مدیران و کارکنان شرکت های بیمه در سراسر استان و تلاش و زحمت فراوان نمایندگان حقوقی و حقیقی و کارگزاران بیمه باعث آن بوده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، نصرت الله نوربخش با بیان اینکه میزان خسارات نیز در سال 90 نسبت به سال قبل افزایش داشته است ادامه داد: اعتقاد فعالان صنعت بیمه در سطح استان این است که با برنامه ریزی های جدید در چارچوب قوانین برنامه پنجم توسعه اقتصادی و قانون بودجه سال 91 و همچنین قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، ظرفیت های بسیار خوبی فراهم شده که چنانچه صنعت بیمه از حداکثر این ظرفیت ها بهره برداری کند، بدون تردید شاهد رشد قابل ملاحظه ای در میزان تولید حق بیمه در سال 91 خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت خدمات بیمه جنوب شرق بیمه آسیا گفت: تاکنون نگاه توسعه ای برای تولید بیمه نامه و بالابردن حق بیمه ها و ضریب نفوذ بیمه در سطح جامعه بیشتر معطوف به پایتخت و شهرهای بزرگ بوده و به عناوین مختلف در قالب قراردادهای بزرگ اجازه بهره مند شدن استانها و شهرستانها از این فرصت های ایجاد شده داده نشده و این موضوع باعث شده در آمار تنظیمی حجم حق بیمه های تولیدی شهرستانها نسبت به میزان واقعی کمتر نشان داده شود.
نوربخش، اظهار داشت: این در حالی است که حق بیمه ها در استانها و شهرستانها تولید و خسارات نیز به همین مناطق اختصاص دارد، بنابراین ضریب نفوذ بیمه در استانها کمتر از تهران با توجه به جمعیت آنها نشان داده می شود.
وی با بیان اینکه حدود 72 درصد از حق بیمه های تولیدی صنعت بیمه در کشور توسط نمایندگان بیمه اعم از شرکتهای نمایندگی و افراد حقیقی نماینده بیمه به وجود آمده و کارگزاران سهم چهار درصدی را از این بازار داشته اند، خاطرنشان کرد: این آمار نشان می دهد اگر سیاستگذاران صنعت بیمه ابزارهای مناسب تولید بیشتر را همراه با روشهای انبساطی در اختیار تلاشگران حوزه نمایندگی و کارگزاری قرار دهند، نتایج مطلوبی در راستای ارتقای سطح تولید به دست خواهد آمد.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان افزود: چون در حرفه بیمه هیچگونه سرمایه خارجی وجود ندارد و تمام تولید با کار و سرمایه ایرانی به دست می آید، براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب با حمایت از این گروه، فعالان صنعت بیمه در واقع می توانند گزارش عملکرد خوبی در رابطه با توجه به نامگذاری سال 91 ارائه دهند.
نوربخش، با اشاره به وجود تعامل و همکاری های سازنده و مثبت در استان کرمان بین شرکت های بیمه و نیروی انتظامی بیان کرد: تلاش فرماندهی محترم، معاونان، افسران و نیروهای فعال در نیروی انتظامی به ویژه در راهنمایی رانندگی و پلیس راه منجر به کاهش مرگ و میر در استان شده است.
فرمانده انتظامی استان کرمان نیز در این نشست، تشکیل اولین جلسه هماهنگی با مدیران صنعت بیمه در کرمان را سرمنشاء حرکتی سازنده برای خدمت بیشتر به مردم و تسریع در پرداخت خسارات بیمه و ارتقای سطح رضایت مندی مردم از سرویس دهی شرکتهای بیمه دانست و افزود: با توجه به توافقنامه منعقده بین فرماندهی نیروی انتظامی کشور با رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تعاملات سازنده ای بین هر دو گروه آغاز شده و اثرات مثبت آن در استان کرمان در قالب کاهش تعداد کشته شدگان حوادث رانندگی بطور ملموس قابل مشاهده است.
سردار حسین چناریان با اشاره به تردد روزانه یکصد هزار خودرو در سطح استان که حجم ترافیکی قابل ملاحظه ای به وجود آورده است و با بیان اینکه 40 درصد از حوادث رانندگی منجر به فوت و نقص عضو متعلق به موتورسواران است افزود: اختصاص کلاه ایمنی به راکبان موتورسیکلت به صورت یارانه ای در شورای ترافیک استان مطرح و استفاده از آن تکلیف شد و پلیس نیز به طور جدی و سخت گیرانه ای متخلفان را اعمال قانون خواهد کرد.
وی اظهار داشت: امیدواریم با این روش و سایر راهکارهای اجرایی بتوانیم حداقل 10 درصد حوادث را کاهش و به همین نسبت جان انسانها را نجات دهیم.
سردار چناریان، ادامه داد: در سال 90 نسبت به سال 89 تعداد کشته شدگان در اثر تصادفات رانندگی 234 نفر کاهش داشته و امیدواریم با اعمال قانون جدید راهنمایی و رانندگی که پس از 40 سال اصلاح و تصویب شده بتوانیم رانندگی را به سوی فرهنگی در ردیف کشورهای پیشرفته هدایت کنیم.
فرماندهی انتظامی استان کرمان با بیان اینکه تغییر قوانین راهنمایی و رانندگی (افزایش نرخ جریمه) در کاهش تصادفات بسیار موثر بود، گفت: با توجه به افزایش تعداد خودرو در کشور قانون نیز باید متناسب با آن اصلاح می شد.
وی کاهش عوامل ایجاد کننده حوادث رانندگی در استان را خواستار شد و با بیان اینکه بیش از 400 نقطه حادثه خیز در راههای استان وجود دارد، اظهار داشت: برای رفع نواقص این نقاط همکاری و تعامل وزارت راه و استانداری و در صورت امکان مساعدت صنعت بیمه کشور می تواند بسیار موثر واقع شود.
وی در پایان با پیشنهاد شورای هماهنگی شرکت های بیمه استان کرمان مبنی بر تشکیل کمیته مشترک کارشناسی بیمه گران و نیروی انتطامی موافقت کرد و گفت: این اقدام باعث آشنایی بیشتر هر دو طرف با قوانین یکدیگر می شود که بزودی اعضای این کمیته معرفی و فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
در ادامه این نشست نیز ریيس پليس راهنمايي و رانندگي استان كرمان ضمن برشمردن نقاط مهم مرتبط با قانون راهنمایی و رانندگی و مطالب توافق شده بین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نیروی انتظامی تاکید کرد: رعایت مفاد این توافقنامه برای هر دو طرف الزامی است.
سرهنگ مسعود غفوریان افزود: در اجرای قانون و مصوبات و توافقنامه فوق، شرکت های بیمه باید خسارات بدون گزارش پلیس در بیمه های شخص ثالث را تا سقف 31 میلیون و 500 هزار ریال رسیدگی کنند و افسران کارشناس تنظیم کروکی در صورتی که طرف حادثه بخواهد از بیمه بدنه استفاده کند، مکلف به تنظیم کروکی هستند.
وی پیشنهاد کرد: اجرای طرح استفاده از کلاه ایمنی یارانه ای و بعضی موارد دیگر که امکان آن به صورت پایلوت در استان کرمان قابل اجرا به نظر می رسد، اجرایی شود و با تجزیه و تحلیل نتایج آن در کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.
ریيس پليس راهنمايي و رانندگي استان كرمان ادامه داد: برگزاری همایش های ویژه حوادث و تلفات راههای روستایی و همچنین همایش به چالش کشیدن موتورسیکلت سواری و حوادث مرتبط با آن با توجه خاص به مسایل بیمه ای می تواند در فرهنگ سازی جلوگیری از حوادث و کاهش تلفات رانندگی تاثیر بسزایی داشته باشد.