نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه صنعت پسته سال سختی را در زمینه تولید و صادرات پسته پشت سر گذاشت، سال جدید را سختتر توصیف کرد و گفت: همه ما در انجمن پسته باید آنچه در توان داریم در زمینه تولید و صادرات به همت بگماریم و توان خود را برای پیشرفت کار و حل مسائل خانواده بزرگ پسته به کار بگیریم.
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید . مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان محسن جلالپور در نشست اعضای انجمن پسته ایران ضمن تشکر از اعضای هیات امنای انجمن پسته، ایشان را بزرگترین گردانندگان صنعت پسته عنوان کرد و افزود: معتقدم تا به امروز صنعت پسته و فعالان پسته خدمات صادقانه و بزرگی برای کشور انجام دادهاند و ضمن اینکه هیچ باری را در این تحریم ها بر دوش کشور نگذاشتهاند، با همه توان و تلاش خود و با وجود همه مشکلات تولید، گرانی ها و کمبودهای متعدد، به تولید، فرآوری و صادرات پرداختند.
رییس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه در شرایطی هستیم که تحریم ها تقریبا همه صنایع ما را زمین گیر کرده است گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی و صادراتی ما دست خود را به نشانه کمک دراز کردهاند و نیاز به حمایت دارند اما صنعت پسته تا به امروز با افتخار، سربلند بوده است و امیدواریم قدر این مطلب را دولتمردان و مسوولان ما بدانند.
وی بیان کرد: انجمن پسته جزء معدود مجموعه هایی است که در کمال نجابت کار خود را پیش می برد و هیچ توقع زیادی برای این روزهای سخت از آنها نداریم. جلال پور در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: پیشنهاد می دهیم که مرکز تحقیقات پسته رفسنجان را به بخش خصوصی واگذار کنند و مجموعه های بزرگی مانند “سیرجان بنیاد” کمک های لازم را به انجمن ارائه دهد و همکاری های لازم صورت گیرد.
وی بابیان اینکه قرار است راهبردی را پیش ببریم و کمک کنیم که بعضی تشکل های مورد تایید و قانونمند، فعالیت هایی را در راستای اهداف انجمن انجام دهند، از برگزاری همایش بین المللی پسته در شهریورماه یا مهر ماه امسال در ایران خبر داد و اظهار داشت: دولت مصمم است که در برگزاری این همایش حمایت کند و بخش دیگری از هزینه ها را بخش خصوصی واگذار کند ضمن اینکه استان کرمان آمادگی میزبانی این همایش را دارد.
نایب رییس اتاق ایران بیان کرد: در مجموعه کارها سازمان توسعه تجارت همیشه همراه صادرات بوده است.
سال سختی برای رقابت با آمریکا داریم.
در ادامه این نشست رییس هیات امنای انجمن پسته ایران گفت: با لطف الهی تولید محصول پسته در سال 91 نسبت به سال 90 و 89 افزایش دارد و پیش بینی ها و تحقیقات کمیته باغبانی و بازرگانی انجمن پسته نشان میدهد که سال سختی برای رقابت با آمریکا خواهیم داشت.
عسگراولادی با بیان اینکه فعالان صنعت پسته: سال سختی را گذراندند افزود: با این وجود، اعضای هیات امنا انجمن موفق شدند 97 تا 98 درصد پسته را صادر کنند و دو تا سه درصد باقی مانده نیز در تیر و مرداد امسال صادر می شود.
وی به سفر هیات امنای انجمن پسته به سنگاپور اشاره و اظهار داشت: بر اساس آمارها، میزان تولید محصول پسته آمریکا، نسبت به ما بیشتر است و 270 هزار تن پسته را پیش بینی کرده اند و ما با توجه به محصولی که روی درخت داریم رقابت سنگینی را با کشور رقیب خواهیم داشت.
عسگر اولادی، بیان کرد: با توجه به تحریم های سنگین علیه کشور ما، مسوولیت ها و وظایف دست اندرکاران این امر بسیار زیاد است و سعی کنیم که سربلند و روسفید از بحران کنونی بیرون بیاییم.
وی ادامه داد: امسال سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است و فعالان پسته ثابت کردند که این کار را انجام دادهاند و وظیفه ملی را در صنعت پسته به خوبی نشان دادند.
وی اعضای انجمن را خطاب قرار داد و افزود: خوب به باغ ها رسیدید، محصول را خوب جمع آوری، فرآوری و صادر کردید و در این خصوص سربلند هستیم و همه باید سعی کنیم در سالی جاری با وجود اینکه شلاق تحریم ها ما را اذیت می کند، اما از این اذیت ها همانطور که تا به حال نترسیدیم در ادامه نیز بتوانیم به خوبی از آنها عبور کنیم.
رییس هیات امنای انجمن پسته ایران افزود: بد اخلاقی ها و اخم های غربی ها ما را اذیت می کند اما ما نمی ترسیم زیرا ملتی هستیم که سه هزار سال روی پای خود ایستاده ایم و از این بحران نیز می گذریم.
عسگر اولادی با اشاره به برگزاری تورهای علمی و فنی خارجی توسط انجمن پسته گفت: نتیجه تورها را ما نمی توانیم لمس کنیم بلکه افرادی که در این تورها شرکت کرده اند باید گزارش بدهند و خروجی سفر را باید از خود آنها بخواهیم زیرا پیدا کردن نتیجه سفرها آسان نیست.
وی در ادامه سخنان خود حضور انجمن پسته ایران را در مجامع جهانی را ضروری دانست و گفت: ایران باید در اتحادیه جهانی خشکبار ، حضور فعال داشته باشد. عسگر اولادی، از همه فعالان و دلسوزان پسته کشور و کرمان به دلیل تلاشهای مستمر و موثر آنها بویژه “مهدی آگاه” قدردانی کرد و گفت: با موافقت اعضای هیات مدیره وی را پدر صنعت پسته ایران معرفی می کنیم.
رییس هیات امنای انجمن پسته ایران ادامه داد: قول داده بودیم که در پنج سال ظرفیت پسته را به مرز 500 هزار تن برسانیم اما متاسفانه این هدف به دلایل مختلف محقق نشد و یکی از دلایل آن شرایط خاص آب به ویژه در استان کرمان است.
وی در رابطه با برنامه های سال جاری انجمن پسته گفت: این برنامه ها باید با هدف شناسایی صنعت پسته به دنیا، تبلیغ و بازاریابی در سطح جهانی، حل کردن مسئله آفلاتوکسین، تماس با بروکسل و حرکت به سمت تصادفی کردن تست پسته تنظیم و اجرا شود که هیات امنا اختیار تصمیم گیری و اجرا را به هیات مدیره می دهد.
عسگر اولادی با بیان اینکه زحمت های بسیار زیادی برای صادرات پسته کشیده شده است تا این صنعت باقی بماند بیان کرد: دو بار مسئله آب کرمان را با رییس جمهور مطرح کردم و با استاندار خوزستان نیز در همین رابطه دیداری داشتم که انشاا… بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
رییس هیات امنای انجمن پسته ایران بیان کرد: صنعت ما در بیشتر رشته های مختلف اذیت می شود اما در پسته به همت والای تولید کنندگان استان کرمان و سایر تولید کنندگان کشور از بحران ها عبور کردیم.
در ادامه این نشست دبیر کل انجمن پسته ایران به تشریح عملکرد انجمن در سال 90 پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال 90 همت انجمن را توسعه و انجام فعالیت ها با خودکفایی مالی قرار داده بودیم که برای رسیدن به این هدف برنامه های کوتاه مدت و میان مدت تنظیم شد و در پنجم اردیبهشت ماه 90 پس از تصویب هیات مدیره به تصویب هیات امنا رسید.
فیضی ادامه داد: برگزاری تورهای علمی و فنی خارجی با هدف آشنایی با باغداری پسته در سایر کشورها و یا با هدف تجاری انجام گرفت که به سه کشور چین، یونان و استرالیا در سال 90 هیات هایی را در راستای فعالیت های خود کفا اعزام کردیم.
وی افزود: در سفر چین از 12 تا 20 خرداد 90 با اعضای اتاق بازرگانی در بخش پسته این کشور نشست هایی برگزار شد و از فروشگاه عرضه پسته، شرکت های فرآوری و بسته بندی در پکن بازدید کردیم و با دو شرکت پسته مذاکراتی را داشتیم.
دبیر کل انجمن پسته ایران گفت: چینی ها تمایل به صادرات مستقیم پسته از ایران به چین را دارند و همچنین در این سفر از باغات جدید الاحداث پسته در چین بازدید کردیم که این مسئله یکی از اهداف مهم سفر ما بود. فیضی با اشاره به اینکه بازدید از نمایشگاه مواد غذایی گوانگجو نیز در این سفر انجام شد افزود: سفر به یونان از 20 تا 27 تیر 90 با هدف آشنایی با روش های کشت پسته و روش های نوین تکثیر و تولید نهال پسته انجام شد و همه هزینه ها از اعضا اخذ شد.
وی به سفر مهم بعدی اعضا به استرالیا اشاره کرد و گفت: در اواخر آبان ماه و اوایل آذرماه 90، با هدف ارتباط بیشتر با انجمن پسته این کشور به استرالیا رفتیم و از آنجایی که صنعت پسته استرالیا کپی برداری از کشور آمریکاست و امکان سفر در حال حاضر به آمریکا و کالیفرنیا وجود نداشت، سفر خوبی محسوب می شود.
فیضی، بیان کرد: در این سفر در مسافت 1500 کیلومتری علاوه بر بازدید از باغات پسته استرالیا از سایر باغ های جدید در این کشور نیز بازدید به عمل آمد و همچنین از طرح های انتقال آب نیز بازدید شد.
وی تصریح کرد: در سال 90 برای اولین بار تورهای علمی و فنی داخلی را نیز راه اندازی کردیم که اولین سفر به فیض آباد خراسان بود که به دلیل کیفیت و شرایط پسته در این منطقه صورت گرفت و سرانجام هیات مدیره تصمیم بر راه اندازی شعبهای در خراسان گرفته است که اوایل شهریورماه این اتفاق می افتد.