احمد پورفلاح رئیس کمیسیون فضای کسب و کار، کارآفرینی و مقررات در نشستی که میان اعضای دهمین کمیسیون برگزار شده بود از گردش بالای طباخی های تهران خبر داد.
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
به گزارش خبرآنلاین او ابتدا مساله اشتغال را برای این کمیسیون بسیار حائز اهمیت دانست و سخنان خود را با این یک سوال شروع و اشاره کرد که برابر آمار منتشره از سوی مرکز آمار تعداد مشاغل ایجاد شده در سال 88 فقط 358 هزار نفر بوده است و حالا باید پرسید چه حجمی از کار انجام شده و چه مقدار سرمایه گذاری شده که در سال 1390 این رقم به یک میلیون و 600 هزار نفر رسیده است؟ این یعنی 400 درصد افزایش که اختلاف معنی داری در این آمار مشاهده میشود و باید بر روی اینگونه آمارها کارشناسی مجدد شود.
پورفلاح با بیان اینکه که صدهزار نفر نیروی کار تا پایان سال 90 کار خود را از دست دادهاند و حدود 400 هزار نفر نیز در سال وارد بازار کار میشوند و باید کاری برای آنان مهیا باشد این روند را نگران کننده دانست و بیکاری 30 درصدی جوانان شهری و 42 درصدی دختران را مصداقهایی دانست که نشان میدهد وضعیت ایجاد اشتغال در کشور خوب نیست و این موضوع تا آنجایی گسترش پیدا کرده که امروز بحث سودآوری واحدهای تولیدی را به حاشیه برده و واحدها قدرت و انرژی خود را تنها در جهت روی پا ماندن واحد و حفظ اشتغال موجود صرف میکنند.
در ادامه رئیس کمیسیون فضای کسب و کار، کارآفرینی و مقررات به نقل از حمیدرضا صافدل، رییس سازمان توسعه تجارت خبری را بازگو کرد که در آن اعلام شده بود ایران 300 پروژه خدمات فنی و مهندسی را در 48 کشور در زمینه های استخراج و فرآوری معادن، اجرای طرحهای صنعتی فولاد، سیمان، اکتشاف و فرآوری آهن، سرب، روی، نقره باریت، سدسازی و نیروگاه و تاسیسات، پتروشیمی، نفت، گاز و خودروسازی اجرا کرده که نشان از ظرفیت بالای ایران در صدور خدمات فنی دارد.
پورفلاح همچنین با آماری که در دست داشت به گردش مالی 10 میلیارد تومانی طباخان تهران در ماه اشاره کرد و گفت با وجود 13هزار طباخ و قیمت 265هزار ریال قیمت تصویب شده برای هر دست کله و پاچه، این بخش نیز دارای گردش نقدینگی بالایی است و نباید از نظرها دور بماند و امروز کله پاچه هم دارای نقشی اقتصادی است.
رئیس کمیسیون فضای کسب و کار، کارآفرینی و مقررات در ادامه به صحبتهای رئیس بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول اشاره و به نقل از آقای جیم یون کیم گفت: «رکود جهانی در پیش است و رشد اقتصادی جهان در سال پیش رو حداکثر 5/1 درصد برآورد شده و برای کشورهای منطقه یورو تراز را منفی پیش بینی میکنند؛ و ارزشیابی صندوق بینالمللی پول مشکل کشورهای اروپایی را در دو نکته میداند: ناتوانی بانکها و خزانه های خالی دولت» همچنین از کریستین لاگارد رئیس صندوق بینالمللی پول هم نقل شد «پیامد بحران کنونی تغییر قواعد کنترل برای کشورهای عضو صندوق بینالمللی پول است.»