در دیدار سفیر ژاپن و هیاتی از این کشور با ريیس اتاق ایران بر همکاری بیشتر بخش‌های خصوصی دو طرف با یکدیگر تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، «دکتر محمد نهاوندیان» ريیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر تقویت روابط بین بخش‌های خصوصی ایران و ژاپن اظهار کرد: ژاپن همواره حضور پررنگی در ایران داشته، اما بیشتر با دولت و بخش‌های دولتی ایران همکاری داشته است.
وی تصریح کرد: یافتن راه‌حل‌های جدید و حضور بیشتر بخش خصوصی ضروری و ایجاد شوراها و کمیسیون‌های مشترک بازرگانی بین اتاق‌ها حائز اهمیت است.
نهاوندیان اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ را «ایجاد تغییر در ساختار اقتصاد ایران» خواند و گفت: در زمان بروز تغییرات، یافتن شرکای تجاری بسیار مهم است و اقتصاد ایران به علت داشتن نیروی انسانی تحصیلکرده و ارزان قیمت و نیز امنیت انرژی برای برنامه‌های بلند مدت مناسب و یکی از بهترین فرصت‌ها است.
وی نیروی جوان و متخصص ایرانی را یکی از دلایل مثبت برای سرمایه‌گذاری در کشورمان عنوان و خاطرنشان کرد: شما از طریق ایران می‌توانید به انرژی ارزان قیمت و بازار بسیار بزرگ و در حال رشد و نیز نیروی کار ارزان و تحصیلکرده دسترسی پیدا کنید.
به گفته وی، در شرایط بحران جهانی اقتصاد ایران آسیب کمی دیده است و بیشترین تاثیر آن را در نوسان قیمت نفت می‌توان مشاهده کرد.
وی به اصلاحات صورت گرفته در قانون سرمایه‌گذاری خارجی کشور اشاره کرد و گفت: قانون سرمایه‌گذاری ما هماهنگ با استانداردها اصلاح شده است و به سرمایه‌گذاران خارجی ۱۰۰درصد سرمایه بازگردانده می‌شود و دارای ۵سال معافیت مالیاتی هستند که در مناطق آزاد تجاری به ۱۵سال معافیت مالیاتی نیز می‌رسد. وی با بیان اینکه «باید به دنبال فرصت‌های برد – برد باشیم»، ادامه داد: اگر به روابط اقتصادی توجه کنیم، مشکلات سیاسی نیز حل خواهد شد. ما در پروژه‌ها به دنبال داشتن شریک تجاری هستیم؛ زیرا این امر به انتقال تکنولوژی و ایجاد ثبات کمک می‌کند. نهاوندیان همچنین خاطرنشان کرد: با اعمال تحریم‌های اقتصادی نه تنها اهداف سیاسی محقق نشده‌اند، بلکه به روابط اقتصادی نیز صدمه زده‌اند.
وی تاکید کرد: اگر الان سرمایه‌گذاری در منابع نفت و گاز صورت نگیرد در آینده شاهد بحران دیگری خواهیم بود، زیرا از زمانی که بحران کنونی تمام شود تقاضا برای انرژی افزایش می‌یابد و اگر سرمایه‌گذاری در این زمینه نشده باشد، بحران انرژی خواهیم داشت.
وی روابط بانکی را در تسهیل تجارت ضروری دانست و افزود: ما می‌توانیم به جای دلار از طریق ین مبادلات تجاری را انجام دهیم و باید کمک کنیم تا کشورهایمان از این بحران خارج شوند.
همچنین «آکیئو شیروتا» سفیر ژاپن در ایران نیز استانداردهای تحصیلی کشورمان را بالا ارزیابی کرد و گفت: ما به دنبال همکاری‌های بیشتر بین دو کشور هستیم و باید اعتماد و دوستی بین دو کشور را بیشتر کنیم.
وی افزود: دو کشور دارای اقتصادهای بزرگی هستند و باید روابطمان را گسترش دهیم و اگرچه تحریم‌ها وجود دارند، باید ببینیم چگونه می‌توانیم با مشکلات سیاسی مقابله کنیم.
«توشی یوکی شیرایی» ريیس قسمت اقتصادی و بازرگانی سفارت ژاپن در خصوص تاثیر بحران جهانی روی اقتصاد ژاپن ابراز کرد: بیشترین آسیبی که ژاپن از این بحران دیده است به خاطر کم شدن تقاضا است. ما صادرات زیادی به ویژه در بخش تولیدات به آمریکا داشته ایم که پس از بحران آسیب زیادی از آن دیده‌ایم.
وی با بیان اینکه «اقتصاد ژاپن وابسته به صادرات است» تصریح کرد: شرکت‌های زیادی در ژاپن به خاطر اثرات بحران آسیب دیده‌اند و از آن جا که حرکت‌های توسعه‌ای اقتصاد ژاپن زیاد بوده است، صدمات بیشتری دیده است.
در ادامه «مهدی فاخری» معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با تاکید بر اینکه فرصت‌ها و امکانات زیادی وجود دارد که باید ببینیم چگونه می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: قیمت، کیفیت، مسائل بانکی، بیمه و حمل و نقل از جمله مسائل مهمی هستند که باید به آن‌ها توجه کنیم. وی افزود: اگر بتوانیم این ۵موضوع را با یکدیگر هماهنگ کنیم، در روابط تجاری با کشورهای دیگر موفق خواهیم بود.

منبع: دنیای اقتصاد، چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۸۸